Adidas ZX Flux – Vuoden tulokas

Kuten aiemmin tällä viikolla julkaistussa postauksessa totesin, Adidas on ollut viime aikoina huomattavan aktiivinen. Merkki on julkaissut useita yhteistyömallistoja eri toimijoiden kanssa ja samalla tuonut takaisin yhden rakastetuimmista tennareistaan, Stan Smithin. Vaikka Stan Smith onkin klassikko ja samanaikaisesti äärimmäisen ajankohtainen tennari, ansaitsee Adidaksen kevään 2014 uutuusjulkaisu ZX Flux noston tyylit-blogissa.

ZX -juoksukenkämallisto, johon myös Flux kuuluu, on peräisin 1980-luvulta, jota voidaan pitää lenkkarien kultaisena aikakautena. Kyseiseltä vuosikymmeneltä on peräisin moni nykyäänkin käytössä oleva klassikolenkkari. Ajanjakso oli myös Adidakselle erittäin tuotteliasta aikaa. Samaan aikaan ZX -malliston kanssa Adidas kehitti muun muassa Torsion pohjateknologian, joka käytössä edelleen tänä päivänä.

ZX -linja on yksi Adidaksen tunnetuimmista. Nimen alla julkaistiin useita eri malleja vuosien 1984 ja 1989 välillä. Eri mallit erosivat muun muassa vaimennuksen ja tuen määrän osalta. Aktiiviurheilijoilla ja satunnaisilla lenkkeilijöillä on eri tarpeet kenkien suhteen. Myös erilaiselle juoksualustalle valitaan usein eri kenkä. ZX -sarjan tarkoituksenaja kantavana ajatuksena oli vastata näihin tarpeisiin tarjoamallla kenkiä erilaisille juoksijoille ja eri olosuhteisiin. Samalla Adidas loi eräitä omalla tavallaan näteimmistä runnereista.

Vuonna 2014 ja samalla 25 vuotta ZX 8000 mallin julkaisun jälkeen Adidas esitteli uuden mallin ZX -sarjassa. Adidas ZX Flux on linjan viimeisin iteraatio. Kyseessä on pelkistetympi ja ajan hengen mukainen versionti ZX 8000 -mallista, joka oli aikoinaan yksi edistyksellisimmistä juoksukengistä ja nykyisin varsin pätevä retrorunneri vapaa-ajalle.

adidas-zx-legacy-film-01

Adidas ZX 8000

flux2

Adidas ZX FLux Weave

Fluxissa on säilytetty ZX 8000 mallin vanha siluetti, mutta päällisestä on riisuttu kaikki ylimääräinen. Vain kantapään tuki on jätetty paikoilleen. Flux muistuttaakin minimalistisen päällisen takia lähivuosina pinnalla olleita Niken Rosche Run ja Free Run -malleja.

Adidas ZX Flux Weavessa yhdistyvät kaikki tarpeelliset palaset – musta väri, kudottu päällinen ja diskreetti brändäys. Kenkä on ehdottomasti kevään 2014 lenkkaritarjonnan kovinta kärkeä. Tämän huomion teki moni muukin ja malli myytiin todella nopeasti loppuun useissa liikkeissä, vaikka ei perusmallissakaan mitään varsinaista vikaa ole.

flux3

Fluxissa yhdistyy perinteisen juoksukengän siluetti ja Torsion-pohja modernin minimalistinen päälliseeen.

flux4

Kengän pelkistetty muotoilu korostuu yksivärisissä ja tummissa malleissa.

flux5

Päälliseen on jätetty jäljelle ainoastaan kantakuppi.

#Tyylit.fi toimituksen mielestä ZF Flux ja erityisesti Weave on todella onnistunut comeback Adidakselta. Kenkä on moderni runneri, joka on riisuttu kaikeasta ylimääräisestä. Lisäksi se toimii tyyleistä ja sukupuolesta riippumatta. Tähän nähden onkin todennäköistä, että se tulee saavuttamaan suuren suosion ja valtaamaan alaa erityisesti Niken Free -mallien dominoimasta katukuvasta.

Löytyykö oma pari jo – keskustelua katujalkineista foorumilla.

Kuvat ja videot: Hypebeast.com, afew-store.com, Adidas


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi