Sneakersnstuff x adidas Originals “Shades of White”

Helmikuussa myyntiin tullut ruotsalaisen Sneakersnstuffin ja Adidaksen kollaboraatiomallisto ”Shades of white” on niin sanotusti kasvaja. Aluksi se ei herättänyt minussa mitään erityisiä tunteita lievää kyllästymistä lukuun ottamatta, sillä tennari-kollaboja tulee jatkuvalla syötöllä. Tuntuukin, että viime keväisestä Stan Smithin uusintajulkaisusta lukien siitäkin on tullut jo kymmeniä eri versiointeja. Jotain Snekersnstuffin mallistossa kuitenkin on, sillä se ei jättänyt minua rauhaan.

Tukholman valkoinen

”Shades of white” on saanut nimensä väristä, jonka promomateriaalin mukaan pitäisi olla yleisin tukholmalaisissa kodeissa. Väri  kulkee nimellä Stockholmsvitt, eli kyseessä ei ole mikään tavallinen valkoinen vaan Tukholman valkoinen. Tätä valkoisen sävyä voi kuvailla munankuoren valkoiseksi, johon on sekoitettu aavistus harmaata. Vähän harmaaseen taittuvana ja tummempana se on tavallaan hieman helpommin yhdisteltävä, eikä hohtavan valkoisista kengistä ahdistuvienkaan tarvitse arastella sitä. Filosofia malliston takana liittyy juurikin valkoiseen. Se antaa yksinkertaisen perustan, jonka päälle muun asun voi rakentaa, vähän niin kuin sisustamisessa.

Mallisto koostuu kolmesta eri mallista, joista kaksi on klassikoita ja yksi uudempi tulokas. Luonnollisesti klassikot ovat tämän ja viime vuoden Stan Smith, eli Superstar ja Stan Smith. Näiden lisäksi viime vuoden loppupuolella julkaistu retrofuturistinen Tubular täydentää settiä. Kengät ovat asiaan kuuluvasti valkoisia. Poikkeuksen tekee pohjallinen, joka on pinkki ja siihen on printattu Tukholman kartta. Oma suosikkini mallistosta on Stan Smith, joka löytäisi helposti paikkansa samanlaisia kenkiä täynnä olevassa rotaatiossani. Myös Superstar ja Tubular toimivat, mutta Stanissa on kaikki kohdallaan.

On pakko myöntää, että – korniudestaan huolimatta – Stockholmsvitt- ja sisustusfiilistelyt vetoavat näin orastavan sisustuskuumeen saneena. Aivan kuin kellokuume ja vaateriippuvuus eivät olisi jo tarpeeksi. Anyways, muutenkin minimalistiseksi karsittu mallien värimaailma on toimiva ratkaisu. Vaikka rotaatiosta löytyisi jo jokin kolmesta mallista, toteutus on riittävän omaleimainen erottamaan ne perusmalleista. Mielestäni tässä mallistossa tiivistyy tietyllä tavoin pohjoismainen minimalismi – ensi alkuun tylsää, mutta lopulta kiehtovaa. Kokoelma on muutenkin parasta kollabo-Addua, sillä pienillä muutoksilla kengistä on saatu selvästi omanlaisensa alkuperäisen mallin houkuttelevuutta kadottamatta. Kenkien hinta on sopiva tuotteeseen nähden. Olkoon miten premium-nahkaa tahansa, lähes 300 euroa Saksassa tehdyistä Stan Smitheista on liikaa. Adidakset eivät kuitenkaan ole Common Projectsit, joiden osalta hinta on jollakin tavoin perusteltavissa itselle. Suhteellisen pieni independent-merkki on kuitenkin aikalailla eri asemassa urheilujätin kanssa.

Mitä mieltä lukijat ovat, toimiiko tällainen vähäeleisempi lähestymistapa, onko perusmalleissa vara niin sanotusti parempi vai tuleeko Adidas jo korvista ulos?

Sneakersnstuff x adidas Originals ”Shades of white”

premium_full-2

Stan Smithista puuttuu värikäs kanta.

premium_full-3

Supestareihin valittu päällismateriaali antaa mielenkiintoista tekstuuria muuten pelkistettyyn ulkoasuun.

premium_full-4

Kokovalkoinen Tubular vie kenkiä syvemmälle retrofuturismin pyörteisiin.

Lopuksi vielä ideoita kenkien yhdistelyyn. Kun kengät on jätetty todella pelkistetyiksi, muun kokonaisuuden valinnan suhteen jää enemmän pelivaraa.

premium_full-5 premium_full-6 premium_full-7


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi