adidas Iniki – kun retro ja moderni kohtaavat

Noniin, tulihan se sieltä. Jälleen vakiomateriaalia, eli uutuustennarin esittely. Tällä kertaa vuorossa on kuitenkin oikeasti todella kova uutuus, joka on herättänyt kiinnostusta setäpukeutujista haippijengiin. Ehkä jopa haippiringin jäsenet arvostaisivat näitä, sillä sen verran kova uutuus on kyseessä. Tosin en tiedä, onko kyseessä riittävän kova uutusjulkaisu, että se riittäisi kommenttiin: ”Bongokausi korkattu.”

Uutta ja vanhaa

Viime aikoina lenkkariskene on ollut varsin kaksijakoinen. Ensinnäkin on ollut päättymätön virta vanhojen mallien uudelleenjulkaisuja. Toinen osa sneakereiden kaksijakoa on ollut modernit, viimeisintä teknologiaa hyödyntävät mallit.

Otetaanpa esimerkiksi adidas, joka on noudattanut kaksijakoa menestyksekkäästi vuonna 2014 alkaneen renessanssinsa jälkeen. Tällöin merkki toi takaisin ikonisen Stan Smithin. Lanseeraus oli suuri menestys ja  merkittävä osa adidaksen paluuta relevantiksi toimijaksi. Stan Smith on sen verran monipuolinen, että minullekin on julkaisun jälkeen kertynyt useampi pari niitä. Sen jälkeen adidas toi takaisin Superstarin, vaikkakaan ei yhtä suurena menestyksenä. Silti sellaisetkin minulta löytyy kaapista. Helppo kun olen. Viime kesästä lähtien valokeilassa on ollut Gazelle. Tätä kehitystä silmällä pitäen ennustan seuraavaksi vuoroon tulevan Campuksen, jossa yhdistyy stanimainen yläosa ja pohja Supestarista. Merkkejä tästä on jo nähtävissä muun muassa White Mountaneering-kollaboraation muodossa.

Kun esimerkkinä on adidas, niin katson modernien lenkkarien vyörytyksen alkaneen ZX Fluxista. Vaikka ZX-mallisto on peräisin 80-luvulta, niin Fluxissa ei ollut mitään vanhanaikaista. Kehitys huipentui äärimmäisen suosittuun Ultra boostiin, josta on menossa jo kolmas iteraatio.

Mainitun kahden ryhmän lisäksi on toki ollut kaikenlaisia kollaboraatiovirityksiä, ja pitääkö edes mainita Yeezyjen huikeaa suosiota. Nyt on kuitenkin tullut malli, joka yhdistää kaksi trendiä ja ihme ja kyllä menestyksekkäästi.

Iniki – hurrikaani lenkkarimaailman läpi

Adidas Iniki on saanut nimensä havaijinkielestä, jossa iniki ilmeisesti tarkoittaa terävää tuulta. Nimitys on osuva, sillä malli on sen verran terävä tuulahdus lenkkarikentälle ollut. Uskallan väittää näin siitäkin huolimatta, että Iniki on vasta 1.2.2017 julkaistu myyntiin.

Inikin yläosan design on saanut inspiraationsa 7o-luvun runnereista. Päällinen on osittain mokkaa, mutta muuten modernisti venyvää kangasta. Yläosa on selkeästi suunniteltu mukavuus mielessä kuitenkaan tinkimättä retro-tyyleistä. Pohjaan adidas on taas valinnut viimeisintä teknologiaa edustavan boost-pohjan, joka suorastaan ponnahtaa askeltaessa.

Ensisilmäyksellä epäsikiöltä vaikuttava Iniki on alkaneen vuoden ehdottomasti kovin lenkkarijulkaisu. Malli tullee saavuttamaan suuren suosion, sillä suosituimmat värit ovat jo loppuneet useimmista kaupoista.

Tällä hetkellä esimerkiksi adidaksen oma verkkokauppa myy ei-oota ainakin harmaan kohdalla. Tilanne vaikuttaisi olevan sama muun muassa Calirootsilla ja Sneakers n’ Stuffilla. Suomalaisista kaupoista ainakin Beyond on ottanut Inikiä myyntiin. Vaikka liike ei sijaitse kauniissa pääkaupungissamme, ei ole syytä laiminlyödä sitä. Verkkokauppa toimii ja Beyondin kohdalla kuljetukset toimivat todella jouhevasti. Beyondille tulee nykyisin monia mielenkiintoisia julkaisuja. Niiden lisäksi kaupan valikoimassa on kaikkien skedefaijojen ykkösmerkki, Polar Skate Co. Jos Beyond ei ole tuttu, suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan sen! Muuten Beamhill lienee turvallinen paikka tarjonnan tarkistamisen varalta.

Adidas Iniki Runner


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi