Acne Studios – Town

Acnen farkut ovat vuosien saatossa muodostuneet käsitteeksi. Eri malleja on tullut ja mennyt, mutta merkin tuotokset ovat olleet aina vähintäänkin mielenkiintoisia. Viimeisin tulokas Acnen miehille suunnatussa tarjonnassa on malli nimeltä Town.

Acne Studios on hivuttautunut vaivihkaa superpremium-segmenttiin. Tämä on tapahtunut hintoja nostamalla, mutta samalla merkin imagoa hilattu asteittain pelkistetympään ja oikean muotitalon suuntaan. Farkuista on karsittu turhat labelit ja mainoskampanjat ja kausimallistot ovat mielipiteitä vahvasti jakavia. Mutta se Acnesta brändinä. Atte toi kirjoituksessaan esiin oikeastaan kaiken sanomisen arvoisen.

Skandinaaviset faijafarkut

Tämän lyhyen kirjoituksen aiheena on merkin uusin farkkumalli, Town. Kyseessä on korkeahkolla vyötäröllä ja tilavahkolla yläblokilla varustettu fitti, jossa lahje taas on alhaalta kapea ja lyhyt. Mallia saa jo useissa pesuissa ja toki myös pesemättömänä.

Tapanani on ollut uusien farkkujen hankkiminen vuodenajan vaihtuessa. Viime syksynä vuorossa oli APC:n klassikko-raakadenimit Petit New Standard -mallissa. Keväällä valinta kallistui samaan malliin, mutta kesään paremmin toimivassa vaaleassa kivipesussa. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin ihan vain vaihtelun vuoksi siirtyä toiseen A:lla alkavaaan merkkiin. Onhan Acnella on useita tyyleihini sopivia malleja, kuten Ace ja Max.

Merkin sivuja selaillessa esiin nousikin yllättäen uusi malli, Town. Viimeistään instagramin puolella törmäämäni kuvan jälkeen valinta oli selvä – Townit oli saatava. Tapanani on vaiheilla hankintojen kanssa ja niin kävi tälläkin kertaa. Lopulta pitkän pähkäilyprosessin päätteeksi päädyin punnitsemaan valintaa mustan Stay Cashin ja perinteisen pestyn sinisen denimin kesken. Lopulta valinta kallistui hyvällä tavalla ankeaan vintage-pesuun.

Tilaus saapui totuttuun tapaan muutamaa päivää myöhemmin ja Acnelle ominaiseen tapaan nätisti paketoituna. Kuitenkin valitsemani koko osoittautui liian isoksi. Ilmeisesti vintage-pesussa pitää ottaa yhtä Acne-kokoa normaalisti pienempi, sillä heti perään tilaamani uusi pari yhtä kokoa pienempänä oli oikean kokoinen. Tutulla tyylit-foorumiitilla oli saman suuntaisia kokemuksia pesusta, joten mahdollisia tilauksia sisään laittaessa tämä kannattaa huomioida.

acne_town_denim_01

Joka tapauksessa olen tyytyväinen hankintaan. J-P ehti jo sanoa niitä ankeiksi, eli ne täyttävät kaikki olennaiset vaatimukset: hyvällä tavalla ankeat, oikea merkki ja tärkeimpänä fiilis.

Yhdestä farkkuparista ei voi mitään ihmeellistä sanoa, joten postausta on täysin turha venyttää väkisin. Acne Studios Town on tiivistetysti moderni skandinaavinen versio perinteisistä faijafarkuista. Kalliithan ne ovat, mutta minkäs teet, kun sellaiset oli pakko saada.

Kuvia otettaessa päällä oli samaa kuin aina, eli tylsää ja jopa arkista perusvaatetta. Takki on keväällä poistamani Acnen coach jacket, josta löytyy syksyksi kevyesti topattu versio. Neule takki on vanha suosikkini Comme des Garçons PLAY:lta. Paita on  budjettityylit-suosikki, eli Uniqlo. Tennarit ovat Addut.

Kuvat: Tyylit.fi / Juha Kortesalo 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi