Aasian ihmeet – the POOL aoyama

Japanissa osataan. Monessa mukana olleen Hiroshi Fujiwaran viimeisin projekti on tänä vuonna Tokiossa avattu konseptiliike the POOL aoyama. Nimensä mukaisesti entisen uima-altaan tilalle rakennettu kauppa on kaikessa älyttömyydessään mahtava idea. Liiketilan ajatuksena on toimia fiktiivisen uimakerhon tiloina. Tila on rakennettu lähes kokonaan uusiksi, eikä yksityiskohdista ole tingitty. Kaiken lisäksi kauppa on jo lyhyen olemassa olonsa aikana suljettu kerran sisustuksen uudistamista varten.

Jotta kokonaisuus saavuttaa seuraavan tason, POOL aoyama kattaa myös oman labelin. Kaupan oman merkin alla myytävät tuotteet ovat pääosin uimakerhon käyttöön tarkoitettuja vaatteita ja erinäisiä lifestyle tarvikkeita vahvistaen illuusiota. Lisäksi tarjolla on spesiaalimpia juttuja esimerkiksi Nikeltä. POOL aoyaman tuotteiden rajoitettu saatavuus tekee niistä erittäin haluttavia, eikä olisi ihme, jos niitä löytyy lähitulevaisuudessa rajoitetusti myös Euroopasta.

a-closer-look-at-the-interior-of-the-pool-aoyama-by-nobuo-araki-01

a-closer-look-at-the-interior-of-the-pool-aoyama-by-nobuo-araki-03

take-a-look-inside-hiroshi-fujiwaras-the-pool-aoyama-4

take-a-look-inside-hiroshi-fujiwaras-the-pool-aoyama-5

take-a-look-inside-hiroshi-fujiwaras-the-pool-aoyama-6

take-a-look-inside-hiroshi-fujiwaras-the-pool-aoyama-8

The POOL aoyama on kuvien perusteella erittäin mielenkiintoinen liike. Japaniin matkaavalle vierailu kauppaan on lähes pakollinen. Tällaista ei näe Suomessa. Vähittäiskaupan siirtyessä yhä enemmän verkkoon, on näinkin tinkimätöntä ja pitkälle vietyä toteutusta pakko arvostaa. Kun kivijalkaliikkeiden on vaikea kilpailla hinnoilla ja valikoiman laajuudella, niiden on pakko tarjota jotain enemmän. Asiantuntemuksen ohella poikkeuksellisesti toteutettu liiketila on yksi ja varsin toimiva tapa tähän.

Hiroshi Fujiwaran urasta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti tsekata tuore aihetta käsittelevä kirja. Lopuksi vielä liikkeen tarjontaa esittelevä vastikään julkaistu editoriaali ”SWIM in the POOL”.

the-pool-aoyama-swim-in-the-pool-editorial-1

the-pool-aoyama-swim-in-the-pool-editorial-2

the-pool-aoyama-swim-in-the-pool-editorial-3

the-pool-aoyama-swim-in-the-pool-editorial-4

the-pool-aoyama-swim-in-the-pool-editorial-5

the-pool-aoyama-swim-in-the-pool-editorial-6

Kuvat: Hypebeast.com ja the POOL aoyama


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi