5 x Crewneck-neule

5 x -sarjassa esitellään viisi tuotetta jostakin tietystä pukeutumiseen ja tyyleihin liittyvästä tuoteryhmästä. Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat kevään crewneck-neuleet.

Crewneck-neuleilla voittoon

Neuleet ovat yksi vaatekaappini ympärivuotisista kulmakivistä. Viime aikoina olen siirtynyt käyttämään lähes ainoastaan crewneckilla eli pyöreällä o-kaula-aukolla varustettuja neuleita muiden jäädessä vähäiselle käytölle. En muista, milloin olisin viimeksi edes harkinnut v-aukkoisen neuleen pukemista ja varsinkaan ostamista. Saman suuntaisia johtopäätöksiä on tehty myös #tyylit.fi-toimituksessa, jonka jäsenten vaatekaapeissa o-aukkoiset neuleet ovat korvanneet v-aukkoiset.

Jokin pyöreä kaula-aukkoissa neuleissa siten viehättää. Yksi syistä lienee se, että o-aukkoinen neule on v-aukkoista neuletta rennompi ja kuitenkin kaikessa vaivattomuudessaan tyylikkäämpi ja enemmän chic. Myös crewneck-neuleiden ivy league -assosiaatiot saattavat vaikuttaa tähän.

On kuitenkin todettava, että v-aukko vastaan o-aukko on vain ja ainoastaan mielipidekysymys. Kumpikaan vaihtoehto ei ole toista parempi, mutta tämänhetkinen tyyli-ilmasto on suotuisampi o-aukkoisille neuleille. Nämä toimivat myös paremmin ilman solmiota. Tosin solmio neuleen kanssa on monissa tapauksissa pikemminkin uhka kuin mahdollisuus.

Neuleita on myös helppo yhdistellä erilaisiin housuihin kuitenkin siten, että kaikkein formaaleimmat housut ja crewneck on yhdistelmä, joka harvoin toimii. Erityisesti denim ja erilaiset puuvillahousut toimivat crewneck-neuleiden kanssa. Paidaksi sopii pehmeillä kauluksilla varustettu rennompi paita tai ihan vain t-paita.

Keväällä lämpötilojen noustessa on vihdoin mahdollista jättää raskaimmat neuleet odottamaan seuraava talvea ja siirtyä kevyempiin kashmir-, merino- ja puuvillaneuleisiin. Seuraavaksi viisi #tyylit-vaihtoehtoa inspiraatioksi ja miksei myös suositukseksi kevättä varten.

1. Aspesi

Italialainen Aspesi lienee nykyisin tunnetuin takeistaan. Tästä huolimatta valmistajan neuleita ei ole syytä unohtaa. Tämä tummansininen kashmir-neule on paikallaan jokaisen vaatekaapissa.

Italialainen Aspesi lienee nykyisin tunnetuin takeistaan. Tästä huolimatta valmistajan neuleita ei ole syytä unohtaa. Tämä tummansininen kashmir-neule on paikallaan jokaisen vaatekaapissa.

2. Uniqlo

Uniqlo kashmir-puuvillasekoitteinen neule on toimiva budjettivaihtoehto. Uniqloa ei valitettavasti saa tällä hetkellä Suomesta, joten hankinnassa joutuu turvautumaan proxy-palveluihin tai matkustaan esimerkiksi Lontooseen, jossa on useita Uniqlon liikkeitä.

Uniqlo kashmir-puuvillasekoitteinen neule on toimiva budjettivaihtoehto. Uniqloa ei valitettavasti saa tällä hetkellä Suomesta, eikä Uniqlo toimita tänne. Neuleen hankinnassa on siten turvauduttava netin proxy-palveluihin tai matkustamaan esimerkiksi Lontooseen, jossa on useita Uniqlon liikkeitä.

3. APC

apcneule

Ranskalainen APC tarjoaa vähäeleistä ja klassista tyyliä sesongista toiseen. Tämä raglanhihainen hieman paksumpi puuvillaneule olisi erinomainen kaveri valkoisille housuille ja canvas-tennareille. Oui c’est très chic!

4. Gant Rugger

Gant Ruggerin muuten perinteinen palmikkoneule on kudottu meleeratusta langasta.

Gant Ruggerin muuten perinteinen palmikkoneule on kudottu meleeratusta langasta.

5. Zanone

Italialainen Zanone on Slowear vaatekonsernia. Kuten jo nimestä voi päätellä, niin Slowear brandin alla tarjottavat vaatteet edustavat vastakkaista ajattelua kausimuodin nopealle kierrolle. Zanonen neule onkin hyvä valinta, jos haluaa jotain näkemyksellä valmistettua, mutta kuitenkin tavallista rohkeampaa.

Italialainen Zanone on osa Slowear-vaatekonsernia. Kuten jo nimestä voi päätellä, niin Slowear-brandin alla tarjottavat vaatteet edustavat vastakkaista ajattelua kausimuodin nopealle kierrolle. Zanonen neule onkin hyvä valinta, jos haluaa jotain näkemyksellä valmistettua, mutta kuitenkin tavallista rohkeampaa.

 

Kuvat: Trunk Clothiers, Fransboone, Uniqlo, APC, Mr Porter


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi