Uusinta: Parka talveksi – Aspesi Lambrettone

Uusinta eli vuosikertajuttu sivuston arkistoista – kuitenkin päivitettynä.

Tämän jutun alkuperäinen versio on julkaistu blogissa hieman alle vuosi sitten, 20.11.2014 keskellä synkintä syksyä. Vaikka aurinko on viime päivinä paistanut, pimeys, sateet ja kylmyys odottavat jo kulman takana…

***

Talvi on kohta taas täällä, joten parkat kiinnostaa. En ole tämän kanssa yksin, sillä myös foorumin puolella on käyty keskustelua talviparkoista. Lisäksi Atte kirjoitti kutakuinkin samaan aikaan alkuperäisen Lambrettone-postauksen kanssa DressLikeA:n puolella hyvän jutun parkoista. Juttu ei ole vanhentunut miltään osin ja se kannattaakin ehdottomasti tsekata.

Vaikka niin sanotut slimmimmät ja ”siistimmät” #menswear-parkat ovat kaikin puolin todella asiallisia, edelleen itseäni kiinnostaa erityisesti hieman väljemmät versioinnit – sellaiset joiden sisään voi paeta kylmää maailmaa. Muutenkin turhan slimmit leikkaukset ainakin yläosien kohdalla alkavat olla jo nähty. Oikeasti toimivat talvitakin all pitää mahtua kerroksia ilman, että fiilis alkaa olla nihkeän michelinmäinen. Juuri tällainen on Aspesin klassikkomalli Lambrettone.

Aspesi Lambrettone Parka

Takkien osalta Aspesi on varmaankin lempimerkkini. Sen Lambrettone -parka onkin luonnollisesti mielestäni aivan mahtava. Omalla tavallaan sopivan mod ja samalla brittipopin kultavuosista muistuttava takki yksinkertaisesti toimii myös tämän päivän tyyleissä. Parkan vannoutuneisiin faneihin kuuluu ainakin The Sartorialist -blogin Scott Schuman, jos tällaisilla seikoilla on joillekin merkitystä – itselleni on.

DSC5842_1

Sartorialist -blogin Scott Schuman ja Aspesin Lambrettone

Lambrettonen fitti on hyvällä tavalla väljä ja kangas hieman käyttöä nähneeksi pestyä säänkestävää avaruus-nailonia. Väljästä fitistä ja kuluneen oloisesta kankaasta huolimatta se ei kuitenkaan näytä huonolla tavalla spurgulta, kuten vähän saman henkisillä armeijan ylijäämäkamoilla saattaa tosinaan olla tapana. Irrotettava thermore-vuori pitää lämpimänä pakkasella ja kevään tullen takin käyttöä voi jatkaa ottamalla linerin pois. Jos olen oikein ymmärtänyt, kovimmilla pakkasilla on kuitenkin parempi turvautua untuvarotsiin tai pysytellä suosiolla sisällä.

Tässä yhteydessä täytyykin mainita Aspesin tänä syksynä esittelemä untuva-Lambrettone.  Untuvatäytteellä pitäisi pärjätä myös ydintalven yllättäessä. Myös rannikon muuten vain hyinen sää saattaa vaatia astetta lämpimämmät vaatteet, mihin tarkoitukseen tekninen Lambrettone on enemmän kuin kohdillaan. 

Aspesin takit eivät ole erityisen edullisia, mutta ainakin omat muutamasta takista koostuvat kokemukseni ovat ainoastaan positiivisia. Takkien laatu on kohdillaan, samoin fiilis. Merkin vaatteet osuvat sweet spottiin italo meininkien ja astetta rennomman streetwearin välissä. Ei voi kuin suositella – 5/5!

Takki rentoon tyyliin

Lambrettonen tyylinen parka toimii parhaiten rennossa menossa. Sitten viime syksyn omat tyylini ovat muuttuneet aavistuksen tummasävyisemmiksi ja ehkä vielä entistäkin tylsemmäksi. Näiden ajatusten pohjalta on myös kasattu tämän viikon tiistai-inspis. Setin pääosassa on luonnollisesti parka. Muutoin mennään pitkälti tutuilla linjoilla eli toisin sanoen hieman skandiminimalismia ja premium-tennareita ripauksella hypeä.

tiistai-inspis-311

Parka: Aspesi Lambrettone, Huppari: Palace, Denim: Acne Studios, Pipo ja huivi: WoodWood

 

Katutyylikuvat: http://lordashbury.com http://www.thesartorialist.com/, http://tommyton.tumblr.com/


4 vastausta artikkeliin “Uusinta: Parka talveksi – Aspesi Lambrettone”

 1. LOL sanoo:

  Taitaa pojilta alkaa aiheet loppua kun tarvii vanhaa kierrättää

  • Atte R sanoo:

   Kiitoksia palautteesta. Aiheitahan kyllä varmasti riittää, aikaa kirjoittajilla valitettavasti tällä hetkellä erilaisista projekteista, päivätöistä ja opiskeluista johtuen sitten taas hieman vähemmän. Toisaalta, tietyt aiheet ovat säännöllisesti sen verran ajankohtaisia, että niitä lienee sopivaa tietyin väliajoin päivittää…

 2. Atte sanoo:

  Mistä tuollaista takkia kannattaisi metsästää alejen alkaessa?

  • Atte R sanoo:

   Moi,
   Tällä sesongilla Lambrettonea näyttäisi olevan tarjolla ainakin lafkan omien sivujen lisäksi hieman teknisempänä versiona ilman irroitettavaa vuorta Frans Boonella, Soto Storella sekä NItty Grittyllä. Viimeisellä tosin jo muut koot kuin L myyty loppuun, joten voi hyvin olla, että aleihin ei enää jää jäljelle. Omani ostin viime vuonna Stockalta, mutta siellä ei käsittääkseni tänä vuonna ole kyseistä mallia. Mutta noita mainittuja pitäisi ainakin silmällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi