Toiveeni joulupukille – osa I

Näin joulukuussa blogit ja sivustot ovat täynnä vinkkejä sekä listauksia siitä, mitä ostaa joululahjaksi kenellekin. Päätimme tästä johtuen ottaa hieman erilaisen kulman ja koota listan siltä pohjalta mitä itse toivoisi, jos vielä joulupukille kirjoittaisi. Tai siis, mitä ostaisi / aikoo ostaa itselleen lahjaksi.

Arkea pakoon – miniloma

Matkan antamisessa lahjaksi toiselle on aina se hyvä puoli, että yleensä siinä hankkii lahjan samalla myös itselleen. Enkä nyt tarkoita toisen osapuolen lähettämistä kotoa kauas pois, vaan matkustamista yhdessä johonkin mielenkiintoiseen kohteeseen. Ja esimerkiksi kesälomareissun lentojen varaaminen jo tässä vaiheessa vuotta on lahja, josta tuskin kukaan voisi pahastua tai pettyä.

En ole itse ”jouluihmisiä”, joten joulun viettäminen muualla kuulostaa aina ajatuksena erittäin hyvältä. Koska joulun jälkeen on kuitenkin edessä jälleen matka tammikuiseen Firenzeen, jää joulumatkailut omalta osaltani kuitenkin tänä(kin) vuonna väliin.

Kuitenkin muutama idea, minne myös #tyylit-näkökulmasta reissua kannattaa harkita, jos matkakuume polttelee…

New York on jokaisen #menswear-hifistelijän pyhiinvaelluskohde, josta löytyy valikoimaa – oli oma maku sitten kallellaan mihin suuntaan tahansa. Kuva: The Armoury.

jouluksi lontooseen

Lontooseen voi matkustaa oikeastaan mihin aikaan vuodesta tahansa. Jos näin tekee, kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa Trunk Clothiersin tarjonta.

Lazslo Vass Budapest

Unkari ja Budapest. Kenkähifistelijöille matkakohteeksi suositellaan Laszlo Vassin pajaa.

Oman matkakohdelistan kärjessä on kuitenkin Italia. Esimerkiksi Amalfin rannikko kuulostaa (ja näyttää) täydelliseltä kohteelta jo ensi kesän lomia suunnitellessa.

MALIN+GOETZ

Tuoksukynttilöitä, kosmetiikkaa, huonetuoksuja tai oikeastaan mitä tahansa. Viime viikonloppuna Tallinnassa poikaporukan kesken vietetyissä pikkujouluissa ajauduin tiukkaan väittelyyn siitä, ”kuinka järjetöntä on maksaa 59 euroa tuoksukynttilästä”. Tämä tapahtui, kun kesken Sfäärissä nautitun ravintolaillallisen kävin hakemassa ravintolan yhteydessä sijaitsevasta kaupasta tuliaiset kotiin. Noh, onhan se varmaan omalla tavallaan järjetöntä. Mutta kuten tällä sivustolla ja foorumilla on useasti tullut esiin, kun kyse on fiiliksestä, ei sitä aina voi (eikä pidä) järjellä perustella.

Malin + Goetz on vuonna 2004 perustettu miesten ja naisten kosmetiikkaan sekä erilaisiin kodin ”hyvinvointituotteisiin” keskittyvä New Yorkista käsin toimiva perheyritys. Firman tuotteet on valmistettu Yhdysvalloissa, omien sanojensa mukaan yhteistyössä muiden pientuottajien kanssa. Itse pidän todella paljon lafkan yksinkertaisesta muotokielestä ja minimalistisesta estetiikasta. Kun tähän yhdistää laadukkaat raaka-aineet ja ainakin lupaukset ympäristöystävällisistä tuotantoprosesseista (mitään tuotteita ei ole esimerkiksi testattu eläimillä), pystyy kalliiden hintojenkin kanssa elämään.

Valitettavasti Malin + Goetzin tuotteita ei ole saatavilla Suomesta, joten kivijalkamyymälään ostoksille haluavan on suunnattava joko Tallinnaan tai Tukholmaan, jossa ainakin NK:lta löytyy kattava valikoima. Lisäksi tuotteita voi tilata lafkan omasta nettikaupasta. Suosittelen testaamaan. Vaikka sitten lahjan muodossa.

malin and goetz

Koska kosmetiikkatuotteiden tulee myös näyttää hyvältä.

malin and goetz tuoksykynttilä

59 euron tuoksukynttilä.

Drake’s London kashmir neuletakki

Ikonisen shaalikaulusneuleen hankinta on ollut omalla agendalla jo ties kuinka kauan. Saman ajan hankintalistan kärkipaikkaa on pitänyt Drake’sin versiointi aiheesta. Sen lähes 1000 euron hintalappu on kuitenkin toistaiseksi jättänyt hankinnan myöhemmäksi. Shaalikaulusneule on voittamaton valinta, mikäli etsii vaatekappaletta, joka sopii yhtä hyvin rentoihin viikonloppuiltoihin kotisohvalla kuin vaikkapa ensitreffeille ravintolaan.

Mutta kyllä, ajatus jouluaatosta hyvän ruuan ja juoman parissa, yllä kuvan neuletakki yhdistettynä vaikkapa Cucinellin kashmir-verkkareihin, houkuttaa.

drakes london neuletakki

Tummansininen on värivalintana se kaikkein turvallisin – myös tässä tapauksessa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi