Steele & Borough – laukku jokaiseen tilanteeseen

Jälleen löydän itseni tekemästä viime aikoina tutuksi tullutta asiaa. Kirjoitan blogitekstiä tuoreehkosta ruotsalaisesta merkistä. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole perinteisin mahdollinen toimija, sillä Steele & Borough valmistaa laukkuja. Kyllä. Luitte oikein. Haltuuni päätyi jonkin muun merkin laukku kuin Mismon.

Kirjoittamisen sietämätön vaikeus

En toimi luovalla alalla, mutta näiden blogi- ja foorumihommien myötä olen saanut mahdollisuuden jakaa ajatuksiani vaatteista ja kengistä muillekin kuin vaimolleni. Hän on ollut tästä todella kiitollinen, sillä olen taipuvainen puhumaan niistä yhtä monomaanisesti kuin voin kuvitella siinä rautatientorin toisessa leirissä puhuttavan maahanmuutosta. Tämän vuoksi blogipostausten kirjoittaminen on yleensä varsin mutkaton prosessi. Innostun jostain ja kirjoitan.

Viime ajat olen ollut jonkinlaisessa luovuuslukossa. Tilanne on vaikea. Intoa on, mutta kyky sanoittaa ajatukseni on kadoksissa. Bloggaaminen ei ole todellakaan niin helppoa kuin kuvittelisi, vaikka olisin fiiliksissä aiheesta. Luovuuslukon läpi väkisin puristettu teksti johtaa luokattomiin suorituksiin.

Ongelmista huolimatta väänsin Steele & Borough -nimisestä laukkumerkistä postauksen. Ja kuten saattaa arvata, siitä tuli lähinnä huono mainos. Juurikin sellainen mauton kirjoitus, jossa juttu alkaa kuvauksella siitä, miten kirjoittaja törmäsi mielenkiintoiseen merkkiin ja kuinka sitten käykin niin hienosti, että bloggaaja saa mahdollisuuden testata merkin tuotetta.

Epäonnistuminen on sikäli harmillista, että Steele & Borough sopii tyylit-blogiin täydellisesti. Se on pieni, tuoreehko, kiinnostava ja ennen kaikkea, sillä on oma juttunsa. Kaikesta tästä huolimatta epäonnistuin totaalisesti yrittäessäni saada aikaan siitä mielenkiintoista ja ehkä jopa hauskaa luettavaa. Mutta koska jokainen suuri johtaja tarvitsee inhmillisen särön, olkoon tämä minun. Seuraavan otsikon alla on sensuroimaton ja epäonnistunut kaupallinen yhteistyöpostaukseni. Näin luokatonta tekstiä en ole onnistunut saamaan aikaan vähään aikaan. Jopa viimeisin Asketia koskenut parissa tunnissa käytännössä ykkösellä tehty kirjoitus on parempi.

Tarina ja missio

Törmään säännöllisesti uusiin merkkeihin instagramissa. Suurin osa niistä menee ohi herättämättä sen enempää kiinnostusta. Loppuvuodesta vastaani tuli hieman Mismon oloisia laukkuja, jotka olivat kuitenkin vegaanisia ja merkin kotisivuja katsottuani myös selvästi edullisempia. Erityisesti merkin isommat laukut herättivät kiinnostukseni. Käytän sellaista suhteellisen harvoin, joten en mielelläni satsaa sellaiseen merkittävää summaa.

Catherine ja Niklas

Aikaa kului ja ajatus uudesta laukusta kummitteli takaraivossani. Tähdet sattuivat kohdilleen, ja erinäisten vaiheiden jälkeen sain kuin sainkin mahdollisuuden testata Steele & Boroughn weekenderiä yhteistyön muodossa. Diili oli suhteellisen simppeli. Minä saan laukun ja esittelen tuotteen sekä merkin josta olen fiiliksissä. He saavat näkyvyyttä oikeissa piireissä. Kyseessä on vielä erityisen mieluinen yhteistyö minulle, sillä kaikista mieluiten kirjoitan pitämistäni vähemmän tunnetuista merkeistä.

Steele & Borough on kahden lapsuudenystävän, Catherine Nilsonin ja Niklas Bandobranskin vuonna 2013 perustama laukkumerkki. Molemmilla vankka tausta muodin ja muotoilun parista. Catherine hoitaa kaikkea bisnekseen liittyvää, kun taas Niklas on vastuussa suunnittelutyöstä. Voisin avata molempien taustoja enemmän, mutta molemmat ovat niin sanotusti syvällä pelissä.

Koska jokainen merkki tarvitsee mission, myös Steele & Boroughlla on tällainen. Merkin taustalla on ajatus olla samaan aikaan haluttava, mutta niin sanotusti accessible. Perustajienn tarkoituksena on ravistella vanhanaikaista käsitystä hinnan ja ulkonäön sekä haluttavuuden korrelaatiosta. Acne nosti itsensä ylemmälle tasolle osin hintojen kautta. Steele & Borugh ei pyri tähän tylsään ja itsestäänselvään lähestymistapaan. Sen sijaan merkin missiona on tarjota hyvä tuote, jonka saatavuutta ei rajoita liian kallis hinta. Tyylikkyys kuuluu kaikille.

Ei nahalle, kyllä klassikoille

Steele & boroughn laukut ovat designeiltaan suhteellisen ajattomia. Se ei kuitenkaan tarkoita ummehtuneisuutta, vaan modernia mutta ei kuitenkaan nopeasti vanhenevaa. Tämä näkyy virtaviivaisen suunittelun muodossa. Tämän lisäksi merkin arvot ovat täysin tätä päivää. Steele & Borough ei käytä tuotteissaan nahkaa. Molemmat perustajista olivatkin alusta lähtien sitä mieltä, että eläimiä ei tule vahingoittaa. Oikein, vaikka itse en nahkakenkineni tähän ole päässyt.

Valinta materiaalen suhteen juontaa juurensa siihen, kun Niklas koki valaistumisen hetken, jonka johdosta hän kyseenalaisti tavallisesti laukuissa tavallisesti tehdyt materiaalivalinnat. Tottahan se on, sillä suurin osa laukuista sisältää joko nahkaisia yksityiskohtia, kuten Mismo, tai ne on tehty siitä kokonaan. Jälkimmäisestä toimii viime kesänä blogissa esitelty Winter Studios. Nahkatuotteet ovat toki nättejä ja laadukas sellainen vain paranee vanhetessaan. Seuraavasta väitteestä voi olla eri mieltä, mutta nahka on eettisesti kyseenalainen materiaali. On siten hyvä juttu, että nyt markkinoilla on nätti vaihtoehto myös eläinperäisiä tuotteita välttäville.

Steele & Borough ei kuitenkaan ole leimallisesti vegaaninen merkki, vaan pääasia on tyylikkäät tuotteet. Tyylillisesti laukut ovat pelkistettyjä ja moneen menoon sopivia. Pidän niistä todella paljon, ja vanha suosikkimerkkini Mismo saa vahvan kilpailijan. Tällä hetkellä laukkutilanteeni on hyvä, mutta repulle olisi vielä tilausta. Ehkä käännyn Steele & Borough’n puoleen.

Jokainen tarvitsee repun

Testiin samaani weekender todellakin maksaa vain reilun satasen. Jo se pelkästään tekee merkistä hintatietoisen tyyliharrastajan go-to-valmistajan. Lyhyiden käyttökokemusteni perusteella Steele & Borough’n hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Kerrankin minulla on laukku salille (ihan niin kuin kävisin) tai lyhyille lomamatkoille, jota voin kantaa ylpeänä. Ainoa moitteen sana tulee weekenderin hieman ankeasta olkahihnasta, joka ei oikein sovi laukkuun tyylillisesti. Kuitenkaan tähän hintaan ei näin nättiä laukkua saa mistään.

Steele & Borough — #olennaiset

Korruptioyhteistyö


2 vastausta artikkeliin “Steele & Borough – laukku jokaiseen tilanteeseen”

  1. Lukija sanoo:

    Kiva juttu, kaiken ei tarvi aina olla tiptop. Mutta silloinkin kun ei ole, niin jätä kamalat selittelyt pois alusta. Vei mattoa jutun alta, kun ensin piti lukea miten paska juttu on tulossa. :)

    • Tällä kertaa tunsin pakottavan tarpeen avautua kirjoittamisen vaikeudesta. Ei ole tosiaan aina helppoa hommaa. Rakenteen olisi tosin voinut kääntää toisi päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi