Parka talveksi – Aspesi Lambrettone

Talvi alkaa olla täällä, joten ei yllätä, että parkat kiinnostavat. En ole tämän kanssa yksin, sillä myös Atte kirjoitti jokin aika sitten DressLikeA:n puolella hyvän jutun parkoista. Se kannattaakin ehdottomasti tsekata.

Kuten Aten jutussa on mainittu, parka on suhteellisen monipuolinen takkimalli. Niitä löytyy autenttisista militäärirotseista aina kashmirista tehtyihin luksusversioihin asti. Voikin sanoa, että ei ole monia tyylejä, joihin oikean tyyppinen parka ei sopisi.

 

Vaikka niin sanotut slimmimmät ja ”siistimmät” #menswear-parkat ovat kaikin puolin todella asiallisia, minua kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti hieman väljemmät versioinnit – sellaiset joiden sisään voi paeta kylmää maailmaa. Iso huppu suojaa kasvoja, ja kunnollisen parkan alle mahtuu paksumpikin neule ilman, että fiilis alkaa olla nihkeän michelinmäinen. Juuri tällainen on Aspesin klassikkomalli Lambrettone.

Aspesi Lambrettone Parka

Aspesi on varmaankin lempimerkkini mitä tulee takkeihin. Ei siis ole ihme, että merkin Lambrettone parka on mielestäni aivan mahtava. Omalla tavallaan sopivan mod -henkinen ja samalla myös 90-luvun britti popin kultavuosista muistuttava takki yksinkertaisesti toimii. Myös The Sartorialist -blogin Scott Schuman fiilistelee Lambrettone parkaa, jos tällaisilla seikoilla on joillekin merkitystä.

DSC5842_1

Sartorialist -blogin Scott Schuman ja Aspesin Lambrettone

Lambrettonen fitti on hyvällä tavalla väljä ja kangas hieman käyttöä nähneeksi pestyä säänkestävää avaruus-nailonia. Väljästä fitistä ja kuluneen oloisesta kankaasta huolimatta se ei kuitenkaan näytä huonolla tavalla spurgulta, kuten vähän saman henkisillä armeijan ylijäämäkamoilla saattaa tosinaan olla tapana. Irrotettava thermore-vuori pitää lämpimänä pakkasella ja kevään tullen takin käyttöä voi jatkaa ottamalla linerin pois. 

Oikeastaan ainoa negatiivinen puoli, jonka takista löydän, on sen kohtalaisen korkea hinta. Noin 700 euron hintaisena kyse ei ole ainakaan itselleni helposti tehtävästä hankinnasta. Tosin hinnan puolesta ollaan vielä kohtalaisen kaukana esimerkiksi Ten C:n parkoista, joiden hinta erikseen ostettavan shearling-linerin kanssa hyppää jo nelinumeroiseksi.

aspesiparka

Aspesi Lambrettone Parka

Takki kasuaalimeininkeihin

Lambrettonen tyylinen parka toimii parhaiten kasuaalissa menossa. Talvisina päivinä samettihousut ja Red Wingin chukkat tai muut kasuaalimmat chukkat on pätevä yhdistelmä. Näiden kaveriksi sopii vaalea rollneck-neule. Myös esimerkiksi denim ja tennarit on aina toimiva ratkaisu.

Näyttökuva 2014-11-18 kello 19.59.27

Inspis-setti – Takki: Aspesi Lambrettone, Neule: Margaret Howell, Housut: NN07, Kengät: Red Wing Shoes

Katutyylikuvat: http://lordashbury.com http://www.thesartorialist.com/, http://tommyton.tumblr.com/


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi