Alusvaatteet kuntoon – Organic Basics

Mikä on tylsin mahdollinen aihe tyyliblogissa? Arvasit väärin. Se ei ole jokin uutuustennari. Sen sijaan se on alusvaatteet. Näkymättömyydestä tai ehkä juuri sen takia ne ovat olennainen osa jokaisen pukeutumista, sillä lähes jokainen meistä käyttää niitä.

”Hyvä pullotus”

Hyviä alusvaatteita on yllättävän hankala löytää. Oikeasti. Vuosien saatossa olen käynyt useita eri merkkejä läpi Acnesta Calvin Kleiniin. Ensimmäinen ei tehnyt minusta androgyynin miesmallin näköistä, kun taas jälkimmäinen ei saanut aikaan CK-pullotusta – ei lihaksiin eikä haaroihin. Testiin sattui vuosien saatossa eri merkkejä, joista useimmat ostin Stockan Hulluilta päiviltä. Lukemattomien testattujen merkkien jälkeen  jokunen vuosi sitten taisin löytää voittajan saksalaisesta Schiesserista. Kuitenkin ainoa pysyvä asia on muutos.

Alusvaatteet taitavat olla seuraava premium-tennari. Tästä on selviä merkkejä ilmassa. Skandiskenen suurin nimi, Fredrik Risvik on perustanut oman merkinsä nimeltä Olsen Clothing, jonka ensimmäinen tuote tulee olemaan bokserit. Sen lisäksi ruotsalainen premium-alushousuvalmistaja CDLP (Un Cadeau De La Providence) markkinoi tuotteitaan aktiivisesti somessa. Olen itse asiassa saanut merkin bokserit testiin. Kaikin puolin hyvästä laadusta ja tuntumasta huolimatta en jotankin kokenut niitä omakseni, vaikka snäpin puolella niitä esitellessäni sain kehun hyvästä pullotuksesta. Kehuista huolimatta olen tainnut käyttää niitä vain kerran.

Vaikka olen ollut Schiesseriin todella tyytyväinen, olen toisinaan katsellut alusvaatetarjontaa sillä silmällä. Viimeisin tutkaani osunut tanskalainen tulokas vaikutti todella mielenkiintoiselta. Tai no, niin mielenkiintoiselta kuin alusvaatemerkki ylipäänsä voi.

”Hyvä pullotus”

Organic basics – ekologisesti kestävä vaihtoehto

Tanskalainen Organicbasics -nimellä kulkeva tuore tulokas alusvaatemarkkinoilla lähestyi minua jokin aika sitten mahdollisuudella testata tuotteitaan. Helppo kun olen, otin tietenkin tarjouksen vastaan. Testattavista tuotteista kieltäytyminen on minulle vähän sama kuin maistiaisten ohittaminen kaupassa. Se ei vain yksinkertaisesti ole mahdollista.

Ensimmäisestä yhteydenotosta noin viikon kuluessa sain saapumisilmoituksen postista. Siellä minua odotti paketti sisältäen parit alushousut, kaksi t-paitaa ja muutamat sukat. Runsaan tarjonnan lisäksi paketissa oli odottamattomana positiivisena yllätyksenä kankainen tote bag.

Ensivaikutelma tuotteista oli positiivinen. Materiaali tuntui miellyttävältä kättä vasten, minkä vuoksi päätin ottaa tuotteet suoraan  ilman esipesua käyttöön. En tiedä, mikä on yleinen käytäntö alusvaatteiden pesun suhteen ennen ensikäyttöä, mutta snäpin puolella minua varoiteltiin käyttämästä alusvaatteita ilman esipesua. Vaarana on tällöin  akuutti munien surkastuminen. Otin siis kuitenkin riskin, enkä ole ainakaan vielä mitään huolestuttavaa havainnut.

Alushousujen lisäksi Organicbasicsin tuotevalikoimaan kuuluu myös t-paidat.

Paria alushousuparia ja t-paitaa myöhemmin voisin hieman summata kokemuksiani. Paras arvostelukriteeri alusvaatteille on mukavuus. Siinä Organic basics onnistuu. Pidän alushousuissa hieman korkeammasta vyötäröstä. Tässä CDLP jäi selvästi kakkoseksi. Ainakin testaamissani arvostelukappaleissa oli riittävän korkea vyötärö. Mukavuutta voi myös mitata sillä, kuinka monta kertaa päivän aikana ylipäänsä muistaa käyttävänsä alushousuja. Suorastaan yllätyin tullessani kotiin ja vaihtaessani farkut college-housuihin, että minulla oli alushousut jalassa.

Organicbasics ei ole pelkkiä boksereita, vaan niiden lisäksi valmistajalla on esimerkiksi myös t-paitoja. Merkin fokus on näiden suhteen ainakin vielä toisaalla kuin esimerkiksi Asketilla. Kyseessä on aluspaidaksi tarkoitettu t-paita. Tämä näkyy materiaalin ohuudessa ja ilmavuudessa. Mikäli toivoo voivansa käyttää t-paitoja muutenkin kuin aluspaitana, niin suosittelen mieluummin kääntymään vaikkapa Asketin puoleen.

Organic basics valmistaa nimensä mukaisesti tuotteet luomupuuvillasta. Tämä vaikutti osaltaan siihen, että uskalsin varoituksista huolimatta ottaa bokserit välittömästi käyttöön. Myrkyttömyyden ja mukavuuden lisäksi myös tuotteiden ekologisen jalanjäljen pitäisi olla normaalia pienempi. Koska tilaan kohtalaisen paljon tuotteita ulkomailta ja hankin vaatteita keskivertoa enemmän, on ehkä hyvä juttu kompensoida aiheuttamiani päästöjä edes jollakin tavalla. Tämä ei vielä omatuntoani puhdista, mutta on sentään hyvä alku.

Kun alusvaatteet ovat vielä mukavia, luulen löytäneeni hyvän kilpailijan Schiesserille. Organic basics ei kilpaille hinnalla, mutta tyylihommia yhtään enemmän harrastaville pelkän hinnan ei luulisi olevan ratkaisevin kysymys. Niin paljon kuin keskivertoihminen miettii alapääosaston juttuja, olisin toiveikas, että myös sen verhoamiseen käytettyjen tekstiilien resursointiin panostettaisiin edes jossakin määrin samassa suhteessa. Organic basics – puhtaampi omatunto ja mukavat alushousut, mikäpä sen parempi yhdistelmä.

Organic Basics

 

Korruptioyhteistyö


2 vastausta artikkeliin “Alusvaatteet kuntoon – Organic Basics”

  1. Sleazy B sanoo:

    Fittikuvat puuttuu :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi