Nike Free Run 2 – Lajinsa paras

Katujalkineet jaksaa kiinnostaa aina vain. Viime aikoina huomio on ollut lähinnä Addun retromalleissa. Nyt on kuitenkin aika fiilistellä modernia klassikkoa.

Nike lanseerasi paljasjalkajuoksua imitoivan Free -malliston vuonna 2005. Aluksi kenkä jäi hieman marginaaliseksi, mutta vuosien saatossa paljasjalkakenkien suosio kasvoi tasaisesti. Niiden suosion myötä on saatu nähdä kaikenlaisia kauheuksia, kuten Vibramin Fingersejä. Vaikka Niken Free OG oli varsin asiallisen näköinen, osuttiin Oregonissa napakymppiin vasta vuonna 2011, kun Nike Free Run 2 esiteltiin.

Mallin lanseerauksesta on kulunut tosiaan jo neljä vuotta. Tätä on vaikea uskoa, sillä malli on edelleen modernin juoksukengän muotovalio. Lenkkarin design oli niin onnistunutta, että Free Run 2:ta näki ja näkee pikemminkin vapaa-ajan käytössä kuin lenkkipoluilla. Kengän hieman epäsymmetrinen nauhoitus yhdistettynä leveähköön kärkeen, virtaviivaiseen sivuprofiiliin ja nahkapanelointiin on täytttä voittoa.

Teknisestä luonteestaan huolimatta Free Run 2 toimii hyvin myös ei niin teknisssä tai lenkkari-orientoituneissa tyyleissä, jos materiaali- ja värivalinta on oikea. Hyvän esimerkin tarjoaa tuore kolmen värin Suede Pack, jossa mokka on korvannut mallissa normaalisti käytetyn pintanahan. Julkaisun ehdoton kohokohta on vaalea, hiekan värinen versio. Sävyssä on hieman samaa henkeä kuin kaikkialta välittömästi loppuun myyneessä beigessä Raf Simons Stan Smithissä. Free Runin vaalea ja vähän ankea sävy toimisi myös hyvin osana Syksyn Värikarttaa.

Nike Free Run 2 ”Suede Pack”


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi