Mittapuku – Herrainpukimo

Mittapuku - Herrainpukimo Turku

Mittapuku voi monelle kuulostaa kalliilta hankinnalta. Mutta voiko edullisesti saada laadukkaan mittapuvun?

Kun puhutaan miesten pukeutumisesta ja miesten tyylistä, näkökulma Suomessa (ja myös meillä tyyleissä) rajoittuu usein Helsinkiin, oli kyse sitten tarjonnasta, toimijoista ja pukeutumisesta yleisemmin. Toki tätä sivustomme kohdalla selittää se, että koko toimitus on vahvasti sijoittunut kehä kolmosen sisäpuolelle. Koska – kuten viime syksynä kirjoitin – suomalaisten miesten kiinnostus pukeutumiseen on nousussa ja tarjonta kasvussa myös muualla, on hyvä muistuttaa välillä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitsevista toimijoista.

mittapuku herrainpukimo

Herrainpukimon mittatilauspuku käytössä.

Herrainpukimo – klassisempaa tyyliä miehille

Suomalainen tarjonta klassisen miesten vaatetuksen saralla sai muutama vuosi sitten uuden toimijan, kun Turussa ovensa avasi Suomen Herrainpukimo Oy. Osoitteessa Kauppiaskatu 3 nykyisin sijaitsevan pukimon tarkoituksena ja periaatteena on alusta asti ollut tarjota asiakkailleen ajattomia, kestäviä ja klassisia tuotteita. Paidoilla ja second hand- sekä vintage-tarjonnalla aloittaneen yrityksen toiminnassa pääpaino on nykyään mittatilauspuvuilla, -irtotakeilla sekä –paidoilla. Tämän lisäksi valikoimasta löytyy Herrainpukimon omalla merkillä varustettuja asusteita, parranajotuotteita sekä brittiläisen Sandersin kenkiä ja kenkienhoitotuotteita. Huhujen mukaan Herrainpukimo on tuomassa jossain vaiheessa hyllyyn myös omalla private label-merkillä varustettuja miesten kenkiä sekä mahdollisesti ainakin neuleita, mutta näiden suhteen olemme vielä odottavalla kannalla.

Jos Turku tuntuu liian kaukaiselta paikalta käydä visiitillä, kannattaa seurata Herrainpukimon koti- sekä facebook-sivuja, koska yhtiö tekee trunk show-henkisiä vierailuja säännöllisesti eri puolelle Suomea.

Mittapuvun tilaaminen – Herrainpukimo

Kirjoitin aiemmin mittapuvun tilausprosessista sekä niistä mahdollisista pohdinnoista, joita mittatilauspukua harkitsevan kannattaa tehdä ennen päätöstä (jos et ole lukenut, juttu löytyy täältä). Kuten jo tuolloin todettua, itse tilausprosessissa ei juuri ole eroa eri toimijoiden välillä, vaan homma toimii, yksityiskohtien valintaa myöden, pitkälti samalla tavalla liikkeestä toiseen. Toki kaikilta valmistajilta ei saa kaikkea ja esimerkiksi tarjolla olevissa rakennevaihtoehdoissa tai yksityiskohdissa voi olla eroja.

Vaikka prosessit vaiheiltaan muistuttaisivat toisiaan, on jokaisella liikkeellä ja henkilöllä luonnollisesti oma tapansa toimia. Tällä kertaa vuorossa hieman tarkempaa tarkastelua mittatilauspuvun tilausprosessista ja toteutuksesta Herrainpukimon osalta sekä yleisemmin pohdintoja mahdollisimman monikäyttöisen puvun tilaamista harkitsevalle.

Herrainpukimo pitää ovensa auki arkipäivisin klo 11-14 ja 15-18 sekä lauantaisin klo 12-16. Jos mielessä on paidan tilaaminen, voi paikan päälle marssia sen kummempia ilmoittamatta, mutta suositeltavaa toki on tiedustella etukäteen sopivaa ajankohtaa, etenkin jos liikkeelle lähtee esimerkiksi kauempaa, kuten itse tein. Pukua tai irtotakkia tilaavan on syytä aina varata aika soittamalla tai sähköpostilla etukäteen.

Ovesta sisään astumisen jälkeen mittatilauspuvun tilausprosessin voisi kiteyttää seuraavasti:
1. Mittojen ottaminen ja sovituspuvun kokeilu
2. Kankaan valinta (prosessin voi myös aloittaa tällä tai jättää valinnan viimeiseksi)
3. Puvun rakenteen ja yksityiskohtien valinta
4. Valmiin puvun sovitus ja mahdolliset muutostyöt

Pukimon puvuista ja mittatilaustuotteista vastaavan Jussin mukaan tavoitteena on, että Herrainpukimon puku on pehmeä ja puvut pyritään tekemään ilman raskaita olkatoppauksia tai pönöttäviä tuentoja. Toki, jos asiakas haluaa jotain muuta, niin silloin lähtökohdat valitaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Suurin osa (tavoitteellisesti kaikki) Herrainpukimon puvut valmistetaan full-canvas-rakennetta käyttäen. Kehitteillä on Jussin sanojen mukaan myös täysin rakenteeton versio – takki joka kestäisi periaatteessa vaikka konepesun, mutta vielä tällaista ei hyllystä ole saatavilla. Jos minulta kysytään, tämän kaltainen vaihtoehto kannattaa ehdottomasti pyrkiä saamaan valikoimaan.

Mittapuku tilaukseen – Mittojen ottaminen ja tilausprosessi

Mittatilauspaitojen osalta Herrainpukimon toimintatapa poikkeaa monista muista tarjoajista siten, että käytössä ei ole sovituspaitaa, vaan mitat otetaan pelkkää mittanauhaa käyttäen. Mittatilauspukujen osalta tämä ei kuitenkaan ole mahdollista – koska puvut tehdään ulkopuolisessa tehtaassa tiettyjä valmiita kaavoja noudattaen – joten ensimmäisenä oli vuorossa mittojen ottaminen ja sovituspuvun kokeilu.

Kokonaisuudessaan mittatilausprosessiin on hyvä varata aikaa noin tunnin, puolentoista verran. Mittauksen jälkeen oli vuorossa se ostajan kannalta luonnollisesti kiinnostavampi osuus, eli kankaan ja yksityiskohtien valinta. Kangasvalikoimassa on tarjolla vaihtoehtoja niin valmistajan omista peruspakoista kuin myös monilta tunnetuilta kangasvalmistajilta, kuten Holland & Sherrylta, Dormeuililta, Ermenegildo Zegnalta, Loro Pianalta ja Cerrutilta. Tarvittaessa puvun valmistus onnistuu myös asiakkaan omasta kankaasta tai erityistilanteissa asiakkaan pyynnöstä voidaan tilata jonkun normaalisti valikoimaan kuulumattoman kangasvalmistajan kangas, mikäli valmistaja sitä myyntiin tarjoaa. Rahalla siis saa ja hevosella pääsee. Mittatilauspukujen hinnat alkavat 725 eurosta, riippuen kankaasta tästä päästään toki nopeasti myös ylöspäin. On kuitenkin huomattava, että niin kutsutuista ”peruspakoista” löytyy erittäin laaja valikoima varteenotettavia ja hyviä kankaita, joten siihen nähden lähtöhinta – joka siis on hyvin lähellä keskivertovalmispukujen hintalappua – on kaikessa yksinkertaisuudessaan halpa.

Puvun rakenteen osalta, kuten mainittua Herrainpukimon oma suositus ja preferenssi on valmistaa puvut full canvas-rakenteella ja tämä onkin suositeltava vaihtoehto etenkin silloin, kun haussa on monikäyttöinen peruspuku. Puvun vuorauksen osalta mahdollisia vaihtoehtoja on tarjolla kolme: kokovuoraus (full lining), puolivuoraus (half lining) sekä niin kutsuttu vuoraamaton versio (unlined), jossa toki siinäkin hartiat ja hihat suojataan vuorauksella. Vaihtoehtoja pohtiessa kannattaa jälleen miettiä ennen kaikkea käyttötarkoitusta, johon puku on tulossa.

Yksityiskohtien osalta valinnanvaraa on runsaasti, alla listattuna lyhyesti seikat, joihin asiakas halutessaan voi vaikuttaa.

 • Kauluskäänteiden ja taskujen malli
 • Hartiarakenne
 • Hihan viimeistely sekä napit – niin takin varsinainen napitus, kuin myös hihanappien määrä sekä se, haluaako takin hihoihin toimivat napinlävet
 • Halkioiden määrä ja malli
 • Takin vuorikangas sekä takin kaulushuovan väri
 • Housujen malli – taskujen malli sekä lahkeen viimeistely
 • Housujen vyötärö – vyötärön korkeus, vyölenkit vai sivukiristimet sekä mahdolliset henkselinapit
 • Nimikirjaimet (takin sisävuoreen)
 • Käsityön määrä

Kun nämä on saatu valittua ja tilaus tehtyä, olikin sitten aika jäädä ottamaan puvun valmistumista.

mittapuvun tilaaminen - mittojen ottaminen

Mitat ennen sovituspuvun testausta.

mittapuvun tilaaminen - takin rakenne

Takin rakenteen sekä yksitykohtien kuten napituksen ja taskumallin valinta.

mittapuvun tilaaminen - kankaan valinta

Kankaan valinnassa ei kannata hätäillä.

mittapuvun tilaaminen - yksityiskohdat 2

Itse suosittelen vuorikankaaksi hillityä ja puvun väriin yhteensopivaa vaihtoehtoa.

mittapuvun tilaaminen - yksityiskohdat

Nappien valinnassa kannattaa huomioida takin / puvun käyttötarkoitus.

Valmiin puvun nouto – Ensimmäinen yritys

Herrainpukimon mittatilauspuvun toimitusaika on neljästä viiteen viikkoa, minkä jälkeen vuorossa on valmiin puvun sovitus. Koska kaikki eivät asu Turussa, on puku mahdollista saada toimitettuna suoraan kotiin. Koska todennäköistä on, että pukuun – ainakin ensimmäiseen – joudutaan kuitenkin tekemään pieniä muutoksia ja korjauksia, suosittelen itse puvun noutoa paikan päältä. Tämä saattaa toki tarkoittaa pientä viivettä puvun käyttöönotossa, mikäli ei varta vasten halua matkustaa tilaustaan noutamaan. Niinhän se on, että hyvää kannattaa odottaa.

Aina hommat eivät mene kuten Strömsössä – se on fakta, mikä mittatilaustuotteidenkin kohdalla kannattaa muistaa. Siksi esimerkiksi, jos pukuaan on tilaamassa juhliin tai tiettyyn tilaisuuteen, kannattaa lähteä liikkeelle ajoissa, ei juuri neljää tai viikkoa ennen kuin pukua olisi tarkoitus jo pitää. Oma tilausprosessini kesti tällä kertaa – alusta loppuun muutaman kuukauden.

Tilaus laitettiin sisään elokuun alkupuolella. Noin viiden viikon odottelun jälkeen sain ilmoituksen tulla pukua noutamaan ja kun samaan saumaan sattui muutenkin reissu Turun suuntaan, niin tämä onnistui helposti. Sovituksessa ensin housut jalkaan ja lopputulos oli juuri sitä mitä pitikin. Tarvetta ei ollut minkäänlaisille muutoksille, vyötärö ja jopa lahkeenmitta olivat kohdillaan aivan kuten toivottua. Takin suhteen valitettavasti tuuri ei ollut valitettavasti yhtä hyvä. Tehtaalla oli ilmeisesti tulkittu annettuja ohjeita / mittoja väärin. Liika tila rinnassa sekä väärä hihakulma johtivat lopputulokseen, jota ei ollut edes järkeä lähteä muutostöillä korjaamaan. Takki takaisin tehtaalle ja uutta tilaukseen. Samalla saataisiin korjattua pienet erehdykset, kuten väärän värisellä langalla kirjaillut nimikirjaimet takin sisävuorissa.

Valmiin puvun nouto – toinen yritys

Muutama viikko ensimmäisen sovitusyrityksen jälkeen sain Turun suunnalta ilmoituksen, että uusi takki on nyt valmiina ja tulossa. Koska edessä ei ollut lähiaikoina reissuja Turkuun, päädyttiin siihen, että pojat pistävät paketin tulemaan postilla ja katsotaan sen jälkeen, miltä näyttää. Kun paketti saapui, hieman jännityksellä avasin sen ja sisältä paljastui uusi rotsi, joka ainakin ulkoisesti vaikutti lupaavalta. Sovituskin tuntui jo aivan erilaiselta kuin ensimmäisellä kerralla, nyt takki tuntui siltä, että sitä oli lähdetty tekemään omien mittojeni perusteella. Vieläkään ei kuitenkaan päästy ihan maaliin asti; takin selkäpuoli tuntui hiukkasen kireältä, kun taas rinnassa tuntui edelleen olevan hieman liikaa tilaa ja takin tasapaino myös kaulusten osalta kaipasi pientä hiomista.

Koska edestakaisessa postittelussa ei ole mitään järkeä – eikä muutostöitä toki olisi ollut järkeä lähteä edes tekemään ennen kuin Jussi olisi nähnyt takin päälläni, päätimme odotella omaan seuraavaan Turun reissuuni ja sovimme, että tuolloin pistäydyn liikkeessä. Toinen vaihtoehtohan olisi ollut teettää tarvittavat muutostyöt vaatturilla Helsingissä, mutta tässä ei olisi ollut järkeä kenenkään kannalta. Ensinnäkin se olisi tuottanut turhia kustannuksia ja toisaalta tuolloin ei muutoksia olisi saatu vietyä Herrainpukimon tilauskantaan ja kaavaan, jolloin vaarana olisi ollut, että samat fiksaukset olisi jouduttu tekemään myös mahdollisiin tulevaisuudessa tehtäviin tilauksiin. Tämä kannattaa pitää mielessä, eli jos ja kun hankitte mittatilauspuvun (tai minkä tahansa mittatilausvaatteen), pitäkää huolta, että siihen tehtävät muutokset vähintään kulkevat sen tahon kautta, jolta olette vaatteen tilannut.

Vaikeuksien kautta voittoon

Takin saapumisesta kului kuitenkin muutama viikko, ennen kuin pääsin vierailemaan Turussa. Ajattelin, että tuossa välissä yritän käyttää takkia vähintään muutamia kertoja, jotta se myös hieman muotoutuu päälleni, pienistä istuvuusongelmista huolimatta. Tässä kohtaa on syytä huomauttaa, että suurista istuvuusongelmista ei tässä vaiheessa sinänsä ollut enää kyse. Kun muutamilta vastaan tulleilta ihmisiltä (kollegoilta sekä ystäviltä) kysyin mielipidettä puvun istuvuudesta, ei kenelläkään ollut huomautettavaa – paitsi yhdellä vaatturilla, joka siis tekee päivittäin töitä näiden asioiden parissa. Itsekin pystyin kyllä takkia käyttämään, mutta kuten tiedetään, näissä asioissa on hyvin pitkälle kyse tunteesta. Joka kerta takin päälle pukiessa tunsin sen pienen kiristyksen selässä ja toisaalta peiliin katsoessa huomasin kaulusten kaartuvan hieman epäsymmetrisesti. Näin ollen ei itseni kannalta ollut muuta vaihtoehtoa kuin viedä takki vielä kerran korjattavaksi. Ja jälleen, ne pienetkin muutokset – jotka tosiasiassa olivat varsin suuritöisiä ja vaativat mm. molempien hihojen irrottamisen – tuli tehdä, jotta seuraavan tilauksen yhteydessä ei jouduttaisi samaan tilanteeseen.

Eli siis; takki korjattavaksi, pienet muutokset ja homma maalissa. No ei ihan. Vein takin korjattavaksi pari viikkoa ennen tammikuun Pitti Uomoon lähtöä ja sovimme, että takki tulee sitten postissa niin, että ehdin saada koko puvun mukaan reissuun. Kiitos Itellan (tai Postin), takki ei ensimmäisellä lähetyskerralla sitten saapunutkaan. Noin kuukauden ihmettelyn ja selvittelyn jälkeen takki oli löytynyt jostain päin Suomea ja toimitettiin takaisin Herrainpukimolle, jonka jälkeen se viimein löysi tiensä Helsinkiin asti. Ja niin, noin neljä kuukautta tilauksesta sain päälleni sen kaltaisen takin, joka pienen prässäyksen jälkeen oli lopulta se takki, jota olimme lähteneet hakemaan. Mutta kuten useaan kertaan todettua, näissä hommissa lopputulos on se, mikä ratkaisee.

Yhteenveto – asiakaspalvelulla ja kehittyvällä konseptilla vaikeuksia vastaan

Luultavasti niille, jotka ovat Herrainpukimossa joskus asioineet, on selvää mitkä ovat yhtiön ensisijaiset vahvuudet. Ensinnäkin jo verkkosivujen selailun perusteella selviää, että Herrainpukimo tarjoaa moniin ”kilpakumppaneihinsa” verrattuna erittäin kilpailukykyiset hinnat. Toiseksi, mikäli eksyy asioimaan liikkeeseen saakka, huomio kiinnittyy – välillä jopa ylitsepursuavaan – asiakkaan tyytyväisyyden varmistamisen tarpeeseen, toisin sanoen asiakaspalveluun, jossa asiakkaan tyytyväisyyden eteen pyritään tekemään kaikki mahdollinen.

Kuten oman tilausprojektini kohdalta selviää, kaikki ei aina mene nappiin. Vaikka kyse on tehdastuotantoisesta tavarasta niin pukujen kuin paitojenkin kohdalla, on välissä aina ihmisiä ja inhimillisiä tekijöitä, jotka asettavat toimintaan omat haasteensa. Nykyisessä muodossaan Herrainpukimon mittatilauspukuja on ollut tarjolla reilun vuoden. On selvää, että toiminta on kehitysvaiheessa ja omalle kohdalleni sattuneet ”työtapaturmat” ovat väistämättömiä. Toisaalta, pidän itseäni ehkä keskivertoa vaativampana asiakkaana. Jollekin muulle – kuten mainittua – olisi voinut riittää jo se istuvuuden taso, joka takissani oli sillä kertaa, kun se toiseen otteeseen minulle toimitettiin. Koska istuvuus on kuitenkin pukeutumisessa tärkein elementti, ei sen osalta voi eikä pidä koskaan mennä siitä mistä aita on matalin, eikä rimaa pidä omista standardeista pudottaa senttiäkään, oli kyse sitten uudesta tai jo vuosikymmeniä toimineesta toimijasta. Toisaalta ajattelen itse – itseäni korostaen – että nimenomaan tässä vaiheessa toimintaansa kehittävä yhtiö ei tarvitse asiakkailtaan hyssyttelyä, vaan nimenomaan niiden kohtien pointtaamista, joissa vielä on tuotteen kehittämisen kannalta parantamisen varaa. Ja jos lopputulos tätä kautta jää plussan puolelle, voivat kaikki olla tyytyväisiä.

Itselläni oli toki kokemusta Herrainpukimon palvelusta jo aiemmin, olin itse asiassa paikalla kun liike aikoinaan avasi ovensa 2011 ja myöhemmin olen myös päässyt testaamaan Pukimon mittatilauspaitoja. Joten tietynlainen käsitys siitä, mitä odottaa palvelulta oli olemassa jo ennestään. Tämän prosessin osalta, jo ensimmäisestä visiitistä liikkeessä alkaen oli kuitenkin jälleen selvää, että asiakaspalveluun tämä homma ei ainakaan kaadu. Lähtökohtana ”tehdään niin kauan, että homma toimii täydellisesti” voisi tietyissä tilanteissa ja tietynlaisten asiakkaiden kanssa olla jopa hieman riskialtis. Noh, tällä kertaa se vaati 2 takin tilausta ja muutostyöt, joiden osalta pienien muutosten saamiseksi jouduttiin tekemään vaivaltaan huomattavasti suuremman veroinen työ. Kaikki tämä tapahtui hyvin sujuvasti – ja siten, että asiakkaan näkökulmasta selvittiin mahdollisimman pienellä vaivalla. Lopputuloksena puku, jota voin jatkossa käyttää niin töissä kuin vapaa-ajalla ja Herrainpukimon tiedostoissa mitat sekä yksityiskohdat, joiden avulla (toivottavasti) tilausprosessi jatkossa toteutuu hieman jouhevammin.

Puku – yksityiskohtien valinnalla monipuolisuutta pukeutumiseen

Lopuksi vielä muutama pointti sinisen puvun erilaisiin käyttömahdollisuuksiin. Kun sain mahdollisuuden kokeilla Herrainpukimon uutta mittatilauspukua, päätin itse lähteä siitä, että tuleva puku soveltuisi mahdollisimman moneen käyttötarkoitukseen ja olisi tarvittaessa helppo yhdistellä myös vähintään takin – miksei myös housujen – osalta erikseen. Koska kaapissani oli vajausta kuvioiduista puvuista, keskityin kankaiden selauksessa niihin ja värien osalta, mihinpä muuhun kuin siniseen.  Alla lyhyesti kuvattuna ne yksityiskohdat, joihin tilausta tehdessä päädyin.

 • Tummansininen, mustalla ikkunaruutukuviolla varustettu Vitale Barberiksen kevyt (260g / Super 110s) villakangas
 • Takkiin 2 paikkataskua sekä 3-roll-2 napitus, ruskeat napit sekä toimivat napinlävet
 • Vuoraamaton takki, kevyin mahdollinen hartiarakenne ja kaksi takahalkiota
 • Housuihin hieman normaalia korkeampi vyötärö ja sivukiristimet, ei vyölenkkejä sekä lahkeisiin 5,5cm upslaakit

Kuten mainittua, tavoitteena oli tehdä puvusta mahdollisimman monikäyttöinen. Alla vielä lyhyesti kuvattuna kolme erilaista käyttötarkoitusta, johon tilatunkaltaista pukua on helppo soveltaa. Toki tämä pätee lähes mihis tahansa tummansiniseen pukuun, joka onkin yksi monikäyttöisimmistä vaatekappaleista, mitä miehen kaapista voi löytyä. Kyse on siis ennen kaikkea siitä, millä tavalla ja mihin muihin vaatteisiin puvun / sen osat yhdistää.

Puku bisnespalavereihin

Jos jätetään huomioimatta kaikkein formaalimman pukukoodin työpaikat – joita väitän Suomesta löytyvän varsin vähän – sopii paikkataskullinen puvuntakki toimistokäyttöön mainiosti. Kun puvun yhdistää valkoiseen paitaan, hillittyyn solmioon ja mustiin oxfordeihin, luultavasti suurin osa ei takin taskumalliin tai vaihtoehtoisesti 3-roll-2-napitukseen kiinnitä minkäänlaista huomiota. Hautajaisiin tai edes häihin valitunkaltaisella kankaalla ei kannata lähteä edustamaan, mutta normaaleihin toimisto-olosuhteisiin tummansininen puku hillityllä kuviolla on erittäin toimiva valinta.

mittapuku - herrainpukimo

Viininpunainen grenadiinisolmio ja valkoinen puuvillataskuliina tekee kokonaisuudesta sopivan myös bisneskäyttöön.

Viola Milano grenadiinisolmio

Valkoinen, sininen ja viininpunainen = voitollinen värikombo.

Alfred Sargent mto-kengät

Kengillä kokonaisuutta voi viedä formaalimpaan tai kuten tässä tapauksessa, rennompaan suuntaan.

Puku rentoihin toimistopäiviin

Kuten jo aiemmin vaatekaapin olennaiset-sarjan avausosiossa totesimme, tummansininen irtotakki on yksinkertaisuudessaan yksi käytännöllisimmistä vaatteista mitä mies voi omistaa. Se on helppo kohottaa siistimmäksi kombinaatioksi yhdistämällä esimerkiksi valkoiseen paitaan ja solmioon, toisaalta se muuttuu hetkessä rennommaksi saadessaan seurakseen vaikkapa farkut ja pooloneuleen. Sama pätee luonnollisesti myös siniseen pukuun ja siniseen puvuntakkiin. Valitsemalla valkoisen kauluspaidan ja grenadiinisolmion sijasta esimerkiksi pooloneuleen tai vaaleansinisen (jopa kuvioidun) paidan ja neulesolmion, kokonaisuus on välittömästi formaaliuden puolesta kevyempi ja sopii niin rennompiin toimistopäiviin kuin esimerkiksi perjantain after work-istuntoihin.

Mittapuku käyttömahdollisuudet

Pooloneuleella kokonaisuuden saa rennommaksi.

 

Mittapuvun käyttömahdollisuudet - 2

Neulesolmio on hyvä vaihtoehto kasuaalimpiin tilaisuuksiin.

Puvuntakki irtotakkina

Puvuntakki ei aina toimi irtotakkina. Esimerkiksi tummanharmaata, kovaa kolmenappista, lipputaskulla ja reilusti topatulla hartialla varustettua takkia ei välttämättä kannata yrittää yhdistää rennompiin irtohousuihin. Mikäli takkia haluaa käyttää erikseen, kannattaa asia huomioida jo pukua hankkiessa. Rennommat yksityiskohdat, kuten hieman kuvioitu (ei liituraita) kangas ja paikkataskut ovat seikkoja, jotka tekevät takista helpommin irtotakkikäyttöön soveltuvan.

Mittapuku - puvun takin käyttö irtotakkina

Kun takki on tarpeeksi rento, ei solmiokaan ole pakollinen.

Mittapuvun käyttömahdollisuudet - 4

Myös taskuliinan valinta vaikuttaa kokonaisuuteen.

Mittapuvun käyttömahdollisuudet - 5

Yksityiskohdat ratkaisevat.

Lue myös:
Mittatilauspuku — mitä, miksi ja miten?


6 vastausta artikkeliin “Mittapuku – Herrainpukimo”

 1. Loistava artikkeli!

 2. Jouni sanoo:

  Hyvä artikkeli.
  Hienon ja mukavan näköinen puku ja väri sekä kankaan kuvio mielestäni upea.
  Jutussa mainitsit lahkeiden upslaakeista mutta kuvassa ei niitä näy, vai ymmärsinkö asian toisin ?

  • albert sanoo:

   Ei noita yli kuuden sentin upslaakeja voi olla huomaamatta :)

  • Atte R sanoo:

   Kiitos, itsekin olen oikein tyytyväinen tuohon kankaaseen sekä valittuun kuvioon. Housuissa on tosiaan 5,5cm upslaakit, jotka tarkalla silmällä voinee erottaa tuosta artikkelin ensimmäisestä kuvasta. Tuo kengistä otettu kuva valitettavasti rajautuu juuri siten, että ne eivät ihan kokonaisuudessaan näy. Mutta kyllä lahkeissa upslaakit tosiaan on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi