Solmion solmiminen ja valinta

Solmion solmiminen

Solmion solmiminen on miehen perustaito. Mutta miten valita oikea solmio ja solmia oikea solmu.

Solmion solmiminen

Internet on täynnä ohjeita ja jopa videoita solmion solmimiseen. Usein kysytään, miten solmio tulee solmia ja mikä on oikea tapa. Vastaus tähän on, että sellaista ei ole. On olemassa vain erilaisia tapoja solmia solmionsa. Usein kysyttävä kysymys on myös, kuinka monta erilaista tapaa solmia solmionsa miehen (tai naisen) pitää osata. Tähän on olemassa vastaus — yksi. Ja se on niin kutsuttu ”four-in-hand”-solmu. Muita solmuja ei kenenkään todellisuudessa tarvitse osata tai itseasiassa edes tietää. Ohjeen, miten four-in-hand tehdään, löydät esimerkiksi täältä.

Solmion valinta

Miten sitten valitsen oikean ja tilanteeseen sopivan solmion? Jos et ole varma, suosittelen pysymään yksivärisissä tai yksinkertaisesti kuvioiduissa solmioissa. Panosta ennemmin solmion kudontaan sekä tekstuuriin kuin räikeisiin printteihin tai väreihin. Solmion värin tulisi erottua takista ja paidasta, mutta aina niin, että värit ja kuviot ovat yhteensopivia. Yksinkertaistettuna voi todeta, että valitse aina solmio, joka on tummemman sävyinen kuin paitasi ja väriltään ”syvempi” kuin takkisi. Formaalimmissa ja bisnes-henkisissä yhteyksissä solmio saattaa olla ainoa asukokonaisuuden osa, johon voi tuoda hieman väriä (taskuliinan lisäksi), mutta tätä ei pidä viedä liian pitkälle. Vältä ainakin limenvihreää, neonkeltaista tai räikeää punaista ja muita kirkkaita värejä. Valitse ennemmin tummempia ja lempeämpiä värejä, kuten tummansininen ja -ruskea, pullonvihreä tai viininpunainen.

Vältä yhdistämästä voimakkaasti kuvioitua solmiota kuvioituun paitaan. Älä valitse solmiota, joka on vaaleampi kuin paitasi.

Solmion ja paidan (sekä takin) yhteensovittaminen on pelikenttä, jossa vain hyvä maku voi ohjata oikeisiin valintoihin. Toki mahdollisuuksia pärjätä kyseisessä pelissä voi parantaa muistamalla tietyt perusasiat. Vältä yhdistämästä voimakkaasti kuvioitua solmiota kuvioituun paitaan. Älä valitse solmiota, joka on vaaleampi kuin paitasi. Äläkä missään nimessä käytä raitaa samaan aikaan solmiossa, paidassa ja takissa. Yleissääntönä kuvioiden osalta voi pitää sitä, että samassa asussa ei koskaan tulisi olla enempää kuin kahta tai kolmea erilaista kuviota. Jos solmiosi on kuvioitu, pidä paita ja taskuliina yksinkertaisina. Jos taas paidassasi on vahva kuviointi, valitse yksinkertainen ja yksivärinen solmio.

Älä koskaan valitse samalla tavalla kuvioitua taskuliinaa ja solmiota.

Yhteenveto – 3 asiaa solmion solmimisesta

Valitse siis solmio, joka sopii asukokonaisuuteen. Tämän jälkeen;

  1. Varmista, ettei solmion solmun ja paidan kauluksen väliin jää tyhjää tilaa.
  2. Solmi ja kiristä solmion solmu niin, että siitä muodostuu ”kolmio” ylhäältä alaspäin. Jos pidät dimplestä – tee sellainen, jos et – unohda se.
  3. Kun solmio on solmittu ja kiristetty sopivaksi, unohda se. Solmua ei tarvitse olla korjaamassa joka kulmassa, anna sen olla päivän aikana niin kuin se on. Jatkuva itsensä hipelöinti ja korjaaminen saa vain näyttämään epävarmalta. Tämä pätee solmion lisäksi niin taskuliinaan kuin myös muuhun kokonaisuuteen.

Lopuksi muutama poiminta omasta arkistosta inspiraatioksi.

Solmion solmiminen

Double-four-in-hand eli niin kutsuttu prinssi albert-solmu.

solmion solmiminen - malli

Harmaa kashmir-solmio – Viola Milano.

kravatin solmiminen - sininen grenadiinisolmio

Tummansininen grenadiinisolmio on monikäyttöinen valinta.

tummansininen neulesolmio

Tummansininen neulesolmio sopii sekä arkeen että juhlavampiin tilaisuuksiin.

Solmion solmiminen ja yhdistely

Pellavasolmio kesäksi – sininen ja ruskea toimii.

Kravatin solmiminen - raidallinen solmio.

Vinoraitainen solmio sopii bisnespukeutumiseen.

 

Ruskea grenadiinisolmio

Ruskea grenadiini on lähes yhtä monikäyttöinen kuin sininenkin.

Solmion solmiminen ja yhdistely

Ei enempää kuin 3 eri kuviota yhteen kokonaisuuteen.

Grenadiinisolmion valinta

Monotonisesti sinistä.

IMG_8525IMG_8528

Solmion valinta ja yhdistäminen tumblr_n9aaqzR9lI1r06ziyo2_500 (1)

Inspiraatiota solmion solmimiseen

Ja jos niitä videoita haluaa ohjeeksi ja inspiraatioksi katsella, niin suosittelen aloittamaan tästä — The Armoury / Tie tying.

Jos haluat lisävinkkejä suomeksi, tsekkaa yhdenmiehentyyli.com, jossa Jani juuri vähän aikaa sitten vastasi kysymykseen, miksi suomalaiset miehet kammoavat solmiota. Itse jään odottelemaan, montaa solmua mies itse suosittelee opeteltavaksi.


Yksi vastaus artikkeliin “Solmion solmiminen ja valinta”

  1. […] olemassa kymmeniä kravattisolmuja. Tyylit.fi-saitin Atte kyseli aiemmin, kuinka montaa solmua suosittelisin. Vapaa tyyli -kirjassa esitellään on kolme tärkeintä, mutta yksi kravattisolmu riittää […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi