Kevään olennaisimmat – osa I

Olennaisimmat -juttusarjassa esitelemme aina viisi keskeistä vaatekaapin kulmakiveä jonkin teeman ympäriltä, tällainen teema voi olla esimerkiksi vuodenaika tai jokin erityinen tyylisuunta.

Tarkoituksena ei ole, että sarjassa esitellään parhaat tuotteet Tyylit.fi-blogin näkökulmasta, vaan jokainen listaus on kirjoittajansa henkilökohtainen näkemys siitä, mitkä ovat olennaisia osia teeman mukaisessa kokonaisuudessa. Listojen tarkoituksena ei ole toimia valmiina  ostoslistoina, vaan  lähinnä inspiraationa ja samalla nostaa esille kirjoittajien omia suosikkeja.

Näin kevään lähestyessä on luonnollista, että sarjan aloittaa lista hyvien kevättyylien olennaisimmista osista.

Common Projects – Achilles

Common Projects -Achilles

Common Projects -Achilles

Common Projectsin Achilles on moderni klassikko. Kyse on periaattessa aivan tavallisista tennareista, mutta perinteisen kankaan sijaan kenkä on ulkopohjaa lukuun ottamatta laadukasta ja pehmeää nahkaa. Noin 300 euron hinta on toki kova, mutta vastineeksi saa ajatonta tyyliä ja kovaa laatua. Yksinkertaisen ja sopivan siron muotoilunsa takia kyseiset tennarit toimivat oikeastaan kaiken muun paitsi muodollisen puvun kanssa, mutta ovat luonnollisesti eniten kotonaan kasuaaleissa kokonaisuuksissa. Jos valkoinen ei kuitenkaan tunnu oikealta väriltä, niin toisena vaihtoehtona kevään laatutennareiksi suosittelen suuren suosion tyylit.fi foorumilla saavuttaneita Butteron tennareita vaalean ruskeina.

Pestyt kapeat denimit

APC - Petit New Standard

APC – Petit New Standard

Valmiiksi pestyt ja kulutetut farkut, eli faijafarkut (dad jeans) jakavat mielipiteitä. Netin tyylisivustoilla on pitkään vallinnut näkemys, jonka mukaan muut kuin itse aikaansaadut kulutukset ovat ankeat. Olin pitkään tätä mieltä, mutta viimeisen vuoden aikana olen kyllästynyt enenevissä määrin raakadenimiin. Itseäni ei vain enää kiinnosta pitää vähän huonosti istuvia ja epämukavia housuja niin kauan, että ne muotoutuvat päälle ja alkavat näyttää hyvältä. Varsinkin kun tässä vaiheessa farkut alkavat mennä rikki haaroista ja muutenkin kulua puhki, minkä vuoksi on hankittava uusi pari ja sykli alkaa alusta. Valmiiksi pesty denim mahdollisesti pienellä määrällä elastaania on sen sijaan välittömästi mukavaa ja näyttää heti siltä kuin pitääkin.  Pestyn denimin osalta hyvä istuvuus on ehdottoman tärkeää, jotta välttyy turhilta faija-assosiaatioilta.

Pop over -paita

Gant Rugger – Pullover

Vain osittaisella nappilistalla varustettu pop over -paita on omiaan rentoihin kevättyyleihin. Jotta tyylit ovat kohdillaan, paitaa ei laiteta housuihin ja napeista mahdollisimman moni jätetään auki. Kaulusten tyypin voi valita omien mieltymysten mukaan, mutta niiden on oltava paidan rennon yleisilmeen vuoksi pehmeät. Kuvioituja paitoja ei ole syytä unohtaa, vaikka kukkaprintit ja vastaavat eivät ole niin monikäyttöisiä kuin yksivärinen oxford tai chambray-kangas. Suositukseni on Gant Ruggerin versio, jonka kaulukset rullaavat oikein ja kangas on sopivan pehmeäksi pestyä.

Kenttätakki

Aspesi M65

Aspesi M65

Kenttätakki on ollut muutamana viime vuotena vahvasti pinnalla #menswear-blogeissa ja netin tyylisivustoilla, enkä näe mitään syytä vaihtaa toimivaa klassikkoa tänäkään keväänä. Kenttätakki on monipuolisuutensa vuoksi helppo ja aina tyylikäs valinta. Mielestäni on syytä unohtaa suoraan tunkkaiset mil-spec ja vastaavat armeijan ylijäämätakit ja sijoittaa rahansa lajinsa parhaaseen, eli italialaisen Aspesin versioon M65 kenttätakista, jossa on kaikki kohdillaan kapeasta,  mutta ei tiukasta leikkauksesta kankaaseen. Tämä takki päälle keväiseen kaupunkiin ja la dolce vita voi alkaa.

Tote bag

Mismo M/S Shopper

Mismo M/S Shopper

Laukku aina muun asun mukaan, jos vain mahdollista. Näin ollen muun setin ollessa varsin rento olen valinnut laukun tämä mielessä. Tyylit.fi suosikkivalmistaja Mismolla on laaja valikoima erilaisia laukkuja keväiseen tyyliin. Valintani kevään mieskassiksi on Mismon ja tanskalaisen vaatekauppa Stormin yhteistyöstä alunperin syntyneestä M/S -mallistosta oleva indigon värinen shopper tote. Toimii.

 

Kuvat: Hypebeast, Mr Porter, Gant Rugger, Tres Bien Shop ja Mismo


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi