Kesän tennarit ovat valkoisia

Etelä-Suomessa voi käyttää tennareita periaatteessa ympäri vuoden. Toukokuun myötä kuitenkin kesä alkaa olla täällä ja samalla tennareiden ydinsesonki. Viimeistään tässä vaiheessa on aika tehdä valintoja niiden suhteen.

Tennarit on aihe, johon en vain kyllästy. Ei minulla varsinaisesti mitään uutta sanottavaa niistä ole, mutta ajattelin listata muutaman suosikkini kesän valkoisista tennareista. Parin viime vuoden aikana tapahtunut #menswear-skenen pirstaloituminen tarkoittaa, että approved tennareiden valikoima on suurempi kuin kenties koskaan kattaen kaikkea premium-osastosta Italian kansallistennariin.

Skenen tilasta

Mainittuun skenen pirstaloitumiseeen liittyen voi todeta, että skene oli varsinkin tyylit.fi -foorumin perustamisen alkuaikoina suhteellisen homogeeninen. Erinäisiä groupthink-juttuja syntyi jatkuvasti, ja tuntui, että kaikki – siis aivan kaikki – olivat mukana niissä. Nykään aktiivinen foorumijengi on hajaantunut useisiin eri tyylisuuntiin, mikä tarkoittaa, että yksittäisiä kaikkia yhdistäviä villityksiä ei enää synny. Toki edelleen Mismon laukut, Aldenin kengät ja eräät muut jutut saavan hyväksyntää kautta linjan. Yleisesti meno on selvästi hajanaisempaa.

Tavallaan tähän suuntaan mennyt kehitys on tylsä juttu, koska yhteisöllisyys kärsii. Toisaalta tästä seuraava diversiteetti on virkistävää. Skene on kehittynyt. Sitä, onko suunta hyvä vai huono, en osaa sanoa.

Nyt on kuitenkin aika edetä itse asiaan eli tennarilistaukseen. Yllä esitetty huomioiden se edustaa vain yhtä pientä kulmaa aiheeseen, eikä sitä kannata ottaa erityisen vakavasti. Ylipäänsä yksittäisen kirjoittajan vastaanlaiset listaukset ovat subjektiivisia mielipiteitä ja sellaisina niitä kannattaa lukea. Toki tietäjät tietää.

3 x kesän tennarisuosikit

Superga – 2750

Supergan 2750 on klassikko. Malli sai osakseen lievän yliannostuksen #tyylit-groupthink -fiilistelyä, mutta ei ihme. Edullinen hinta ja klassikkostatus on yhdistelmä, jota on vaikea vastustaa. Ja totuushan on, että italians do it better. Supergan 2750 on enemmän kuin kotonaan kesän rennoissa irtotakki- ja pukuseteissä silloin, kun haluaa vähän italofiilistä. Uuden parin poistamisen kohdalla on itsellänikin vain kysymys siitä, milloin teen hankinnan.

Adidas – Stan Smith

a-closer-look-at-the-adidas-stan-smith-1

Adidaksen Stan Smith jaksaa kiinnostaa edelleen. Tuorein parini on vain pari viikkoa vanha ja itse asiassa kyseessä on jo kolmannet Stanit vuonna 2014 tapahtuneen mallin paluun jälkeen. Vaikka enää Stan Smithien kohdalla ei voi puhua erityisen trendikkäästä kengästä, jokin mallissa vain on. Halpojen nahkatennareiden suurin ongelma on nahan laatu, joten suosittelen sijoittamaan kympin lisää premium-versioon. Laadussa on selkeä ero.

Common Projects – Achilles low

commonprojects3

Viimeisenä listalla on valkoisten nahkatennarien ylittämätön ykkönen. Kyllä, se on Common Projectsin Achilles. Kengästä on sanottu tyylit-blogissa kaikki tarvittava, mutta kerrataan kehut vielä kerran. Tämän paremmaksi tennaria ei periaatteessa voi tehdä. Achillesissa on oikeastaan jokainen osa-alue ajateltu loppuun asti. Nykyisin lähes jokaisella valmistajalla on pelkistetty valkoinen nahkatennari, mutta on vain yksi ja oikea Achilles. Jos johonkin kannattaa sijoittaa kolmesataa euroa, paria Common Projectseja parempaa kohdetta saa hakea.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi