Kesän olennaiset osa III – Pitti Uomo edition

Kesä on taas täällä, samoin kesän olennaiset ja Pitti Uomo. Tällä kertaa olennaiset-listaus onkin tehty tiistaina alkavia ja perjantaihin saakka kestäviä messuja silmällä pitäen. Myös Tyylit.fi suuntaa Firenzeen ottamaan selvää, mitä ensi keväänä ja kesänä on luvassa sekä toki nauttimaan italialaisesta ruaasta, jäätelöstä ja proseccosta.

Blogin puolelle pyritään päivittäin nostamaan muutamia makupaloja läpikäydyistä ja kiinnostusta herättäneistä mallistoista sekä yleisestä tunnelmasta. Tämän lisäksi kannattaa pitää silmällä myös DressLikeA-blogia, Vaatturiliike Sauman sivustoa sekä luonnollisesti instagramia sekä @tyylit.fi että @dresslikea.

Jos instagramin puolella haluaa pysyä kiinni tunnelmissa, kannattaa ehdottomasti laittaa seurantaan hashtag #tyylitmaailmalla. Ellei kännykän näpräys kiinnosta tai et vielä omaa tiliä instagramissa, kyseistä feediä voi seurata myös täällä. ”Tyylit maailmalla” -liveseurannasta kiitokset menee ohituskaistalla-blogille, yhteistyössä mukana Tyylit.fi, DLA ja Sauma.

Laukut on siis pakattu ja aika suunnata kohti, tällä kertaa ainakin sääennusteiden mukaan sateista Firenzeä. Se tuskin kuitenkaan haittaa tahtia, vaikka toki kuuma ja kostea sää aiheuttaa omat hankaluutensa messuista nauttimiseen.

Mitkä ovat tällä kertaa olennaiset palaset ja mihin huomio alkavalla viikolla kiinnittyy?

1. Mokkaloaferit

Väitän, että mokkaloaferit on yleisesti ottaen monikäyttöisin kesäkenkä mitä löytyy, joten kesän olennaiset listauksen ollessa kyseessä ei näitä voi jättää mainitsematta. Mokkanahka tuo vapaamuotoisuutta lähtökohtaisesti siistimpään pukeutumiseen suunniteltuun loaferiin ja malli sopii niin farkkujen, shortsien kuin myös puuvillapuvun kanssa yhdistettäväksi.

Erityisesti tupsuloaferit tulevat varmasti olemaan vahvassa roolissa Fortezza da Basson muurilla hengatessa, mutta myös suosiota viime aikoina kasvattaneita, klassisempia penny loafer -pareja tullaan näkemään. Oma messurotaatio on luonnollisesti loafereiden pohjalle rakennettu.

Alessandro Squarzi

AS

flogq34

gq-tommy-ton-florence-23

2. Kaksiriviset rotsit

Toinen viime aikoina suosiota kasvattanut trendi on kaksiriviset irtotakit joita on parin viime sesongin mallistoissa sekä katukuvassa näkynyt enenevässä määrin. Jää nähtäväksi jatkuuko trendi vai palaavatko yksiriviset rotsit vallankahvaan ensi kesäksi. Henkilötasolla kaksirivisiin luottavat varmasti messujen aikana ainakin vanhat parrat kuten Ezio Mancini ja Renato Plutino – kuten myös meikäläinenkin.

flogq49

pitti-uomo-streetstyle-day-one-16-630x420

flogq54

3. Jäätelö, tupakka ja Lino Ieluzzi

Mitäpä olisi Pitti Uomo messut ilman jatkuvaa tupakointia, jäätelötötterö suussa kameroille poseeraamista ja peacock-hessujen kuningasta Lino Ieluzzia.

lino-ieluzzie-smoking-double-breasted-seersucker-smoking-pitti-uomo

Lino

thumbs_lino-ieluzzi-pitti-uomo-2011-eating-ice-cream-cone-stylin-on-you

gq-tommy-ton-florence-30

4. Lardini x Nick Wooster

Lähtökohtaisesti kiinnostavin yksittäinen mallisto tämän kesän messuilla julkaistaan keskiviikkona, kun italialaisen Lardinin ja #menswear-päällikkö Nick Woosterin yhteistyömallisto tuodaan näytille ensimmäistä kertaa.

Lardini on tunnettu valmistaja, jonka vahvuuksia ovat erityisesti persoonalliset kankaiden käsittelyt, vahvat kuviot, alusta loppuun italiassa -lafkan omilla tehtailla – tapahtuva tuotanto ja vahva käsityöperinne. Nick Wooster on taas pieni suuri mies, taiteilija ja ”tietäjät tietää”-tyyppinen kokeilija, joka rakastaa huomiota, mutta ei tunnu juuri välittävän muiden mielipiteistä. Odotukset näiden liitolle on ainakin omissa papereissani todella korkeat, mutta lopputulos voi olla myös täysin käyttökelvoton ja yliammuttu kokonaisuus. Tyylit.fi tulee olemaan paikalla keskiviikkona järjestettävässä julkistuksessa. Kannattaa siis pitää silmät ja seurantakanavat avoinna.

IMKOO_NICK-WOOSTER_PITTI-UOMO_84_FLORENCE_NEW-YORK-STREET-FASHION_KOO

tumblr_moyuoa3orq1qh3or8o1_500

5. ???

Koska kyseessä on kuitenkin tilaisuus katsastaa tulevan kevään ja kesän mallistot sekä trendit, jää viides kohta listaa tällä kertaa täyttämättä ja messujen aikana selvitettäväksi – mikä on olennaista ensi kesänä?

Se on kuitenkin varmaa, että viikko tulee täyttymään inspiraatiosta, ystävistä, uusista tuttavuuksista sekä hyvästä ruuasta ja juomasta.

Näitä kohti…


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi