Kesän olennaiset ja ei niin olennaiset – osa I

Olennaisimmat -juttusarjassa esittelemme aina viisi keskeistä vaatekaapin kulmakiveä jonkin teeman ympäriltä, tällainen teema voi olla esimerkiksi vuodenaika tai jokin erityinen tyylisuunta. Tarkoituksena ei ole, että sarjassa esitellään parhaat tuotteet Tyylit.fi-blogin näkökulmasta, vaan jokainen listaus on kirjoittajansa henkilökohtainen näkemys siitä, mitkä ovat olennaisia osia teeman mukaisessa kokonaisuudessa. Listojen tarkoituksena ei ole toimia valmiina ostoslistoina, vaan lähinnä inspiraationa ja samalla nostaa esille kirjoittajien omia suosikkeja.

Kesän tullessa on aika listata toimituksen jäsenten kesäsuosikit.

1. Paitatakki

carharttmichi

Carhartt Michigan Coat ’Columbia’ Ripstop

Paitatakki on näppärä ja nätti ratkaisu kesän päällysvaatteeksi, kun takki on liikaa ja paita liian vähän. Periaatteessa paitatakki on terminä sen verran väljä, että kaikenlaiset chore coatit, noragit ja vastaavat menevät hyvin sen alle.

Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin hankkimaan paitatakin vihreästä ripstop puuvillasta. Vastaan tullut takki oli hinnaltaan yllättävän edullinen ja sen istuvuus on omaan makuuni juuri sellainen kuin toivon, eli sopivan väljä istuen hartioista oikein. Tosin tämän takin suhteen kannattaa koon kanssa olla erityisen tarkkana. Olen yleensä kokoa medium, mutta kyseisessä takissa jouduin menemään yhden koon ylös largeen.

2. Valkoinen paita

OurLegacy_NEIGHBOUR_1940sheavyoxfordwhite_front_1024x1024

Our Legacy 1940’s Heavy White Oxford

Kesätyylien klassikko, eli valkoinen paita löytyy luonnollisesti omalta listaltani. Kesäpaidalta kaipaa sitä, että ilmava leikkaus on yhdistetty riittävän paksuun kankaaseen. Sopivan tukeva kangas ei näy liikaa läpi. Our Legacyn 1940’s mallin valkoinen oxford paita vaikuttaa vastaavan näihin toiveisiin.

3. Slip-onit

gardapython

Diemme Garda Python

Slip-onit ovat tehneet paluun parin viime vuoden aikana melkein kymmenen vuoden tauon jälkeen. Sesongin näteimmät ja ehkä myös kalleimmat yksilöt valmistaa italialainen Diemme, jonka Garda Python on todella onnistunut päivitys tavalliseen kenkämalliin. Mielenkiintoisena yksityiskohtana voi todeta, että Diemmen kenkien luovasta johdosta vastaa pohjoismainen agentuuritoimisto Blender Agency.  Köyhille ja muuten vain välimallin jäbille, kuten itselleni, suosituksena on ihan tavalliset Vansit.

4. Natoranneke

kuva

Omega Speedmaster Pro natorannekkeella

Kuten jo kelloja ja tyylejä koskevassa kirjoituksessa totesin, ranneketta vaihtamalla kelloon saa helposti ja suhteellisen edullisesti uutta ilmettä. Erityisesti kesällä natoranneke toimii rentoutensa ja toiminnallisuutensa takia. Nailonranneke on aina vapaamuotoisempi kuin metallinen tai nahkainen ja sen voi heittää puhdistusta varten pesukoneeseen muun pyykin sekaan. Natorannekkeita löytyy muun muassa Singular Strapsilta.

5. Nättejä t-paitoja

wtapst

Wtaps Design T-Shirt

T-paita toimii aina ja kaikkialla ja printit ovat tulleet takaisin. Jotta kuitenkin välttyy Jack&Jones-assosiaatioilta, printtipaidat voi ja kannattaa viedä seuraavalle tasolle kääntämällä katseen Japaniin. Militaristisesta kuvastosta ammentavan japanilaisen Wtapsin t-paidat ovat ehkä kalliita, mutta printtien puolesta todella asiallisia. Tosin sillä varauksella, että tämän tyylinen estettiikka uppoaa. Sadan euron investoinilla saa vähän japanifiilistä harmaaseen arkeen – ei paha.

Bonus: Peroni olut

peroni_nastro_azzurro

Peroni Nastro Azzurro

La dolce vita!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi