Talviklassikko – Clarks Jez Ice

Se sitten tapahtui, pakkanen saavutti Suomen etelää myöten. Äärimmäisissä olosuhteissa joutuu ryhtymään äärimmäisiin tekoihin – hankkimaan oikeasti lämpimät talvikengät.

Olen mennyt parit viime talvet oikeastan pääasiallisesti tennareilla. Toki joitain muitakin kenkiä rotaatiossa on pyörinyt, kuten Diemmen city-hikerit. Kuitenkin toiselle kymmenelle noussut pakkanen tarkoittaa väistämättä, että tennarit eivät enää riitä. Ja kun tyylihommat ovat ydintoimintaa, ei vanhoja kenkiä oikein tule niiden väärän värin vuoksi pahemmin käytettyä. Mustaan siirtymisen hinta on kova.

Kärsin kroonisesti kylmistä varpaista, minkä vuoksi talvikenkien on oltava oikeasti lämpimät. Sukilla voi pelastaa paljon, mutta toimistolla ja muutenkin ohuemmissa sukissa on miellyttävämpi viettää aikaa. Tästä johtuen jonkinlainen karvavuori tai vastaava on tarpeen.

Törmäsin tarjontaa selaillessani Clarksin versioon klassisesta curling-kengästä. Jez Ice -mallissa on kaikki keskeiset ominaisuudet: kelsivuori, paksu ja pitävä raakakumipohja sekä jollakin sairaalla tavalla toimiva ulkonäkö. Eipähän enää palele varpaat – suosittelen.

Clarks Jez Icea saa muun muassa Zoovillagesta, jossa hinta lienee kilpailukykyisin. Kivijaloista suosittelen kääntymään Stockan puoleen.

Vinkit muista pätevistä kengistä pakkasiin kelpaavat aina, joten jos jotain tulee mieleen, kommenttia kehiin.Seuraavaksi