Adidas Gazelle – Ysäriklassikon paluu

Tyylit.fi viettää heinä-elokuussa kesälomaa. Tämä tarkoittaa viime aikaista hiljaisempaa postaustahtia. Pyrimme kuitenkin kompensoimaan määrää sisällön korkealla laadulla. Aiheet pysyvät luonnollisesti samana kuin aina. Kyllä arvasit oikein – tai luit otsikon – tällä kertaa aiheena on tennarit.

Kirjoitin jo viime keväänä Adidas Gazellesta. Mallissa oli mielestäni kaikki ainekset tämän vuoden Stan Smithiksi. En ollut väärässä, sillä nyt Adidas on aloittanut tiukan vyörytyksen Gazellea – ja nimenomaan Gazellea, ei Gazelle OG:tä. Tämä on viime vuotista Superstaria selvästi vähemmän mielipiteitä jakava malli.

Gazelle OG – Gazelle?

Alkuperäinen Gazelle ja nykyisin Gazelle OG -nimellä kulkeva tennari on lanseerattu jo 60-luvun loppupuolella. Kyseessä on jälleen yksi klassikkotennari, joita Adidaksen repertuaarista löytyy useita. Valmistaja päivitti kenkää myöhemmillä vuosikymmenillä. Muutoksia kokenut tennari sai nimen myös nimen Gazelle 2. Kun taas alkuperäinen kantaa nykyisin nimeä Gazelle OG. Sekavuuden lisäämiseksi kakkonen on sen sijaan nykyisin ihan vain Gazelle.

Vaikka sitä luulisi toisin, Gazellen ja Gazelle OG:n välillä on yllättävän suuria eroja. Ensinnäkin OG on selvästi sirompi jokaisessa suunnassa. Tämän kaikkein ilmeisimmän lisäksi erona on iltin pituus, eri tavoin sijoiteltu Gazelle-logo ja kanta. Eroavaisuudet näkee selvästi GQ-lehden sivuilta varastetuissa kuvissa.

 

Vanhan vääryyden oikaisu

Toisin kuin monet 90-luvulla nuoruuttaan viettäneet en ole koskaan omistanut Gazelleja. Melkein olen sellaiset omistanut 12-vuotiaana skeittarinalkuna 90-luvulla. Melkein tarkoittaa tässä tapauksessa kaksiraitaisia markettitennareita. Silloinhan oli lama, eikä aitoja Adduja saanut marketista. On hauskaa, että ei mennyt pitkään tuosta, kun Adidas ja esimerkiksi Superstar olivat nimenomaan markettikamaa.

Nyt on taas lama ja Addut ovat ajankohtaiset. Onneksi minulla on nyt riittävästi rahaa ostaa aidot Gazellet ja korjata tuo vanha vääryys. Adidas tarjosi tähän loistavan mahdollisuuden julkaisemalla kesäkuun lopulla rajoitetun erän ysärin alkupuolen speksien mukaisesti valmistettua Gazellea. Kun otetaan huomioon karu nuoruuskokemukseni, oli täysin selvää, että kyseessä oli niin sanottu pakkopoisto. En ehtinyt tilata kenkiä itse, sillä avovaimoni tilasi ne minulle synttärilahjaksi.

Nyt kenkiä hieman fiilistelyäni pidän lahjaa todella onnistuneena. Gazellet ovat jalassa todella hyvän tuntuiset muistuttaen tukevalta tuntumaltaan todella paljon Campusta. Pohjallinen on voimakkaasti muotoiltu ja sen materiaali on erityisen miellyttävä käytössä. Tämä versio Gazelleista on periaattessa kuin steroideja saanut Gazelle OG; yhtä aikaa siro mutta kuitenkin tukevan tuntuinen verrattuna kevyeen Gazelle OG:hen. Jos jotain negatiivista pitää sanoa, niin kengän kielessä käytetty materiaali on vähintäänkin mielenkiintoista. Se tuntuu hieman jännällä tavalla hieman kuin styroksilta. Iltti esimerkiksi natisee samalla tavoin. Muuta kielteistä en kengistä keksi. Adidas Gazelle on 5/5.-kamaa. Suosittelen.

Gazelleja saa muun muassa Adidaksen omasta verkkokaupasta, jossa lienee laajin Gazelle-valikoima.

Tuore julkaisu Gazellesta on toteutttu 90-luvun alun speksien mukaisesti.

Tuore julkaisu Gazellesta on toteutttu 90-luvun alun speksien mukaisesti.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi