5 x Valkoiset kangastennarit

Kesä alkaa olla jo puolivälissä. Jos valkoiset tennarit ovat jäänyt vielä hankkimatta, nyt on viimeistään aika poistaa pari.

Valkoista kangastennaria yksinkertaisempaa ja samalla monikäyttöisempää kesäkenkää saa hakea. Valkoiset kangastennarit toimivat tavanomaisten valintojen, kuten denimin, chinojen ja shortsien kanssa, mutta niiden yhdistäminen rentoon kesäpukuun ei ole myöskään mahdoton ajatus. Valkoisia kangastennareita voidaan perustellusti pitää jopa kaikkein olennaisimpana kesäklassikkona.

Superga 2750

Superga 2750

Superga 2750

Kesän 2013  numero yksi #tyylit-groupthink oli tennarien osalta italialainen Superga. Suurimman villityksen väistymisestä huolimatta Supergan klassinen 2750 ei ole menossa tänä kesänä mihinkään. Kyseessä on vähäeleinen, mutta yllättävän linjakas tennari moniin tyyleihin. Kuitenkin kenkä on eniten kotonaan italovaikutteisissa tyyleissä, sillä jos jokin tämän listauksen tennareista toimii rennon puuvillapuvun ja napaan asti auki olevan paidan kanssa, niin se on Superga. Jälleen kerran totuus on, että italians do it better!

Converse Jack Purcell

Jack_Purcell_1

Kuva: A Continuous Lean

Jack Purcell on Conversen Chuck Taylorin vähemmän tunnettu serkku sulkapallokentiltä. Jack Purcellit tunnistaa kengän kärjessä olevasta ”hymystä”.  Kengän historia huomioon ottaen se on omimmillaan hieman preppy-henkisemmässä menossa, jossa Jack Purcell-paria osuvampaa tennarivalintaa ei ole. Tästä huolimatta tennari on useiden valkoisten kangastossujen tapaan niin vähäeleinen, että sen yhdistelyssä on rajana periaattessa vain mielikuvitus.

Vans Authentic

vansaut

Luonnonvalkoinen Vans Authentic on aina varma valinta.

Vansin ikonisuudesta lienee kirjoitettu tässä blogissa jo kaikki tarpeellinen. Onkin itsestään selvää, että Vans ansaitsee paikan tässä listauksessa.

Spring Court

smg1locutca-10

Jos musta on sittenkin se oma juttu.

Ranskalainen Spring Court on jäänyt Suomessa aivan turhaan muita verrokkejaan vähemmälle huomiolle. Merkin tennareilla on kuitenkin vannoutunut käyttäjäkuntansa maailmalla. Spring Courtin tennareiden nimeen vannoi myös John Lennon, jonka jaloista voi bongata parin tunnetussa Abbey Road valokuvassa. Ranskalaista tyyliä etsivän on syytä tarkistaa merkin tarjonta.

Sperry CVO

sperry

Sperryn CVO on kotonaan madraspaidan ja bucket hatin kanssa.

Purjehduskengistään tunnetuksi tulleen Sperryn CVO henkii merellistä Uuden-Englannin ja itärannikon tunnelmaa. Vaikka Sperryn purjehduskengät ovat preppyklassikko, merkin tennari on kuitenkin eri asia. CVO-parin löytääkin todennäköisemmin  50- ja 60-lukujen ivy-tyyleistä kiinnostuneen jazz-diggarin jaloista. Sperry CVO on täydellinen kenkävalinta jokaiselle oman elämänsä Kennedylle.

Inspiraatioksi

CVO_JFK

JFK ja Sperry CVO

Rento puku ja Supergat = voittoa. Kuva: Tommy Ton

Rento puku ja Supergat = voittoa. Kuva: Tommy Ton

tennarit6

Vaikka Jack Purcell on ennen kaikkea preppy-klassikko, se on kaikkien valkoisten tennarien tapaan kotonaan myös denimin kanssa.

tennarit9

Valkoiset tennarit raikastavat ruskeaan taittuvan kokonaisuuden. Kuva: P.Johnson Tailors

tennarit8

Lyhyempien housujen kanssa sukat jätetään kotiin. Kuva P.Johnson Tailors

tennarit1

Vans toimii – myös naisilla. Kuva dreams / MADhouse

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi