5 x talviparka

On taas se aika vuodesta, kun talvi yllättää autoilijat ja ainakin minut. Pakkasen purevuutta ei ikinä muista, ennen kuin sen kokee. Tämän vuoksi päätin myös tänä vuonna listata viisi vaihtoehtoa talviparkaksi.

Talviparkan kaksi tärkeintä ominaisuutta on omiin juttuihin toimiva ulkonäkö ja lämmittävyys. Näiden tärkeysjärjestyksen voi jokainen päättää itse.

Kunnollisen talviparkan tarve kaupungissa on vähän kyseenalainen, mutta ainakin aistiyliherkille – kuten minä – suoja pakkasta ja viimaa vastaan on tärkeä. Listaukseen olen poiminut henkilökohtaisia suosikkejani tänä syksynä myynnissä olevista parkoista mainituilla kriteereillä.

Acne Studios  – New Montreal

Acnen jättimäinen untuvaparka on varmaan oma suosikkini tällä sesongilla. Iso huppu suojaa säältä ja itsellänikin melkein polviin asti yltävä takki toiminee loistavasti lumimyrskystä ydintalven pakkasiin. Hinnassa on luonnollisesti merkkilisää, mutta minkäs teet. Jotkut merkit ovat vain sen verran asiallisia, että sitä on valmis maksamaan.

Norse Projects – Rokkvi Neoshell 2.0

Myös viime syksyn listauksessa esiintynyt Norse Projectsin Rokkvi on edelleen varteenotettava vaihtoehto.  Pohjoismaissa osataan.

Stone Island – David TC Down Jacket

Stone Island ja #menswear kuulostaa aluksi epätodennäköiseltä yhdistelmältä, mutta tarkemmin ajateltuna Stonarin vahva noste rättiskenessä on päivän selvä juttu. Alakulttuureihin vahvasti leimautuva ja tarpeettomia, mutta erittäin nättejä käsittelyjä läpi käyneitä kankaita käyttävä kallis merkki täyttää oikeastaan kaikki pidemmälle ehtineen vaateharrastajan kriteerit. Hihamerkinkin saa irti, jotta napeista vain tietätäjät tietää. Ja onhan tämä parka varsin nätti.

Aspesi – Lambrettone Down

Aspesin Lambrettonesta voi lukea lisää paristakin aikaisemmasta postauksesta. Kyseessä on italialaisen merkin klassikko, josta on kuin itseäni varten ajatellen lanseerattu myös untuvatäytteinen versio.

Our Legacy – New Shield Jacket

Kolme takkia yhden hinnalla – kuulostaako tämä liian hyvältä ollakseen totta? Tässä tapauksessa se kuitenkin on. Our Legacyn Shield Jacket koostuu kuorikerroksesta ja topatusta linerista, joista kumpaakin voi käyttää erikseen ja kaiken lisäksi vielä yhdessä.

Bonus: Weekday – Park Parka

Jos rahat on pakko käyttää johonkin muuhun kuin ylihintaiseen parkaan, katse kannattaa suunnatta pohjoismaisten ketjujen suuntaan. Weekdayn Park -niminen parka on ainakin kuvissa mukiin menevän näköinen ja todennäköisesti se pitää käyttäjänsä myös lämpimänä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi