5 x mustat bootsit

Syksy on synkkää aikaa. Myös tuleva pitkä talvi on omiaan madaltamaan mielialaa. Näihin tunnelmiin tummat sävyt ovat omimmillaan. Syksyn sateisiin ja tulevia loskapäiviä varten ei ole parempaa sijoituskohdetta kuin kunnolliset kengät. Tai noh, ehkä lennot etelään.

Seuraavaksi listattuna viisi saapasta eri hintaluokista. Listauksessa painottuvat nimenomaan kasuaalimpaan menoon toimivat bootsit.

Viberg x Four Horsemen Service Boot

Kanadalainen Viberg on kovassa huudossa tyylit-foorumin workwear-intoilijoiden keskuudessa. Vaikka en itse jaksa varauksettomasti innostua lafkan tuotoksista, on Four Horsemen -kaupan kanssa toteutettu yhteistyömalli varsin onnistunut. Toisin kuin useimmissa perinnemerkkien bootseissa, nämä ovat kärkikovikkeettomat. Tästä johtuen omasta mielestäni epätoivottu pullonokka-efekti puuttuu. Vibergin bootsien kohdalla mainitaan yleensä kaksi seikkaa, jotka ovat a) niiden todella rajoittu saatavuus ja b) korkea hinta. Merkin kenkien laatu on kuitenkin kuulopuheiden perusteella erittäin korkealla tasolla, millä voikin helposti perustella itselleen tonnin stiflat.

Viberg_Boot_1024x1024

Chippewa Service Boot

Workwear-bootsien linjaa jatkaa vähemmän tunnetun Chippewan service boot -malli. Näissä kärjessä on kovike, mikä tekee profiilista edellä esiteltyihin Vibergeihin verrattuna selvästi jykevämmän. Kärkikovikkeen lisäksi Chippewaa määrittää selvästi halvempi hinta. Näitä saakin alle 300 eurolla ja kaiken lisäksi Helsingin Pinkomosta Iso-Robalta.

Chippewa6InchServiceBootsBlackSuede_L1

Mark McNairy Black Waxy Derby Boot

Mark McNairyn tavaramerkkinä on ollut kenkien erikoiset ja lopulta aika typerät yksityiskohdat. Tähän nähden onkin yllättävää, että miehen suunnittelupajalta on päästetty ulos ”tavalliset mustat bootsit”. Ainoa esille nouseva yksityiskohta on vaalea reunos, eli welt – joka raikastaa muuten synkkää saapasta ja helpottaa kenkien yhdisteltävyyttä. Jos ruskeat kengät alkavat kyllästyttää, tässä on todella asialliset bootsit perusmenoon.

Derbyboot_black1_1024x1024

Timberland 6 Inch Boot

Timberlandin 6 inch bootsit eli Timmsit ovat etenkin vaaleassa, wheat -sävyssä katutyylien klassikko.  Vaihtelun vuoksi niitä voi kokeilla myös mustana. Timmssit ovat käytössä lämpimät ja käsitellyn nahkansa ansiosta ne kestävät myös Etelä-Suomen loskaisen talven. Lisäksi lug Sole -mallinen pohja pitää pystyssä myös liukkaammalla kelillä. Kaikin puolin erinomainen valinta talvibootseiksi siis.

medium

Diemme Firenze

Italialainen Diemme on tunnetumpi erittäin näteistä – joskin myös mielipiteitä jakavista – vaelluskengistään. Merkin Firenze -malli on enemmän perinteisiä kaupunkibootseja muistuttava versiointi. Diemme nahkat ovat kautta linjan laadukkaita. Lisäksi merkin kengät ovat yllättävän kevyitä. Italialaisissa kamoissa on välillä ongelmana niiden sopimattomuus pohjoisen talveen ja Diemmelläkin on erään toisen italialaisen merkin, Fracapin, tapaan ollut ongelman lumeen ja jäähän liukkauden takia sopimattomat pohjat. Näissäkin saappaissa on käytetty samantyyppisiä pohjia, mutta kuvista päätellen kyseessä ei vaikuttaisi olevan se kaikkein liukkain vaihtoehto.

medium-2


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi