Huhtikuun kulttuurivinkki – Korjaamon Samppanjamarkkinat

Huhtikuussa Kulttuuritehdas Korjaamolla järjestetään Samppanjamarkkinat.

Vaatteiden ja kenkien ohella #tyylit.fi-toimituksen jäsenten sydäntä lähellä on ruoka ja juoma. Kuten tyylien osalta, myös ruoan ja juoman osalta tärkeintä on pitää kiinni hyvistä tyyleistä. Tyylit.fi arvostaa niin hyvää hampurilaista kuin laadukasta samppanjaa. Viimeksi mainittuun onkin hyvä mahdollisuus tulevana viikonloppuna Helsingissä, kun Kulttuuritehdas Korjaamolla järjestetään Samppanjamarkkinat.

Viime keväänä ensimmäisen kerran järjestetyt Samppanjamarkkinat kokoaa jälleen vanhoille ratikkahalleille maistelijat, viiniasiantuntijat ja maahantuojat. Samppanjan ohella markkinoilla on tarjolla ruokaherkkuja ostereista hummereihin ja sushimaistiaisiin. Lisäksi tapahtumassa on luentoja ja mahdollisuus osallistua tasting-tilaisuuksiin. Viikonlopun aikana tarjoutuu tilaisuus maistella niin klassikkosamppanjoita kuin juoman nousevia tähtiä.

Tapahtumassa oppaina samppanjan maailmaan toimivat pitkän linjan viiniasiantuntija Jukka Sinivirta, muiden muassa ravintola Savoyn sommelier Antti Uusitalo, esimerkiksi ravintola Murusta tuttu Samuil Angelov ja Suomen ensimmäinen Master of Wine Essi Avellan, joka toimii FINE Champagne Magazinen päätoimittajana sekä Glorian ruoka ja viini -lehden viinitoimittajana. Avellan ohjaa markkinoilla myös maailmaan parhaisiin samppanjoihin pureutuvat master classit.

Ruokatarjoiluista markkinoilla vastaavat jo mainitun ravintola Murun perustajien uusi astetta hienompaa pikaruokaa tarjoava Kaartin Hodari & Hummeri, Osteribaari, Sushibar + Wine Korjaamo sekä Korjaamon baari & keittiö.

#Tyylit.fi on paikalla testamassa kevään uutuudet ja vanhat klassikot.

Samppanjamarkkinat - korjaamo

Samppanja - Moet & Chandon

Samppanja - Bolliger

Samppanjamarkkinat

Samppanjamarkkinat järjestetään Helsingissä Korjaamolla perjantaina klo 16–21 ja lauantaina klo 14–20. Helsingin jälkeen kiertue jatkuu myöhemmin Tampereella ja Turkuun.

Liput ovelta 15 €

Samppanjamarkkinoiden näytteilleasettajina toimivat muiden muassa Moët Hennessy (mm. Veuve Clicquot), Beverage Partners Finland (Laurent-Perrier), Hartwa-Trade (Lanson), Arvid Nordquist (Ayala), Pernod Ricard Finland (Mumm), Fondberg (Taittinger) Vindirekt (Billecart-Salmon), Tampereen Viinitukku (Aspasie), Norex (Nicolas Feuillatte) sekä Viinitkotiin.com.

Lisätietoa tapahtumasta Korjaamon nettisivuilta.

Kuvat: tyylit.tumblr.com


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi