Wings+horns x Adidas

Kollaboraatioiden tulvassa on aina joukosta erottuvia tapauksia. Kanadalaisen Wings+hornsin ja Adidaksen yhteistyömallistossa on ainesta tähän.

 

Jo kymmenisen vuotta toiminut Wings+horns on tunnettu japsi-henkisestä mentaliteetista tinkimättämän laadun ja yksityiskohtien suhteen. Merkille on tunnusomaista pelkistetty väripaletti (lue: lähinnä harmaan eri sävyt) ja tietynlainen sotilaallisuus. Muotokielen osalta Wing+hornsilla on paljon yhteistä nykyisin jo kuopatun Nom de Guerren kanssa. Addun kanssa toteutettu kollaboraatiomallisto jatkaa samoilla linjoilla.

Viime vuosisadan alkupuolen sotilaskoulujen jalkapallojoukkueista inspiraation saaneen kokoelman vaatteet koostuvat bomberista, slimmeistä college-housuista ja t-paidasta. Malliston vaatteet ovat aika asiallisia ja toiminevat minimalistisissa sporttityyleissä erinomaisesti. Erityisesti verkkarit vaikuttavat todella päteviltä ja olisivat sopivasti tasoa nostava päivitys Tech fleeceihin. Yhteistyössä ei ole unohdettu vaativaa kohderyhmää, sillä malliston vaatteet on valmistettu Kanadassa Wings+hornsin toimesta.

Vaikka malliston vaatteet ovat onnistuneita, itsestään selvää on, että yhteistyön kiinnostavinta antia ovat kuitenkin Wings+horns-kosketuksen saaneet Stan Smithit. Tavanomaisten kollabo-päivitysten sijaan tennaria on uudistettu rankalla kädellä. Vain siluetti ja pohja ovat säilyneet samana. Staneissa tavallisesti käytetty valkoinen pintanahka on korvattu Horweenin jalkapallonahalla. Kyse on tosiaan amerikkalaisissa jalkapalloissa käytetty nyppyläinen ja kovaakin kulutusta kestävä nahka. Materiaalin vaihtaminen muuttaa kengän olemusta rankasti – tavallisesti sämpylämäisen harmiton tennari toimii tällä tavoin muokattuna osana ruggedimpakin settejä.

Wings+horns x Adidas -mallisto vaikuttaa kuvien perusteella erittäin kiinnostavalta. Mallisto tulee myyntiin lauantaina 18. heinäkuuta valikoiduilla Adidas-myyjillä. Tarkempia tietoja varten kannattaa laittaa Instagramin puolella seurantaan @wingsandhorns ja @adidasoriginals. Itse tein näin jo.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi