Tiistai-inspis – monipuolisuutta ja vähän väriä

Tällä viikolla tiistai-inspis on aloitettu asusteiden – tarkemmin solmion ja taskuliinan – valinnalla. Vanha säännön mukaan asukokonaisuudessa ei tule olla ainakaan enempää kuin kolme eri kuviota. Itse pidän tämän mieluiten kahdessa, ainakin jos kyse on yhtään voimakkaammista kuvioista.

Etenkin toimistoympäristössä paras paikka miehelle käyttää väriä – jos näin välttämättä haluaa tehdä –  on taskuliina. Kun puvut pitää sinisen, harmaan ja ruskean sävyissä ja paidat valkoisena tai vaaleansinisenä, voi taskuliinoihin ja silloin tällöin myös solmioihin lisätä sitä pientä ”piristystä”. Laadukkaat käsintehdyt kuvioidut taskuliinat ovat jo itsessään nättejä ja ostamisen arvoisia, vaikka joku voisikin kyseenalaistaa ison summan sijoittamisen taskuliinaan toteamalla, että eiväthän ne juuri edes sieltä taskusta näy. Eivät näykään, mutta tietäjät tietää.

Tämän viikon kollaasiin solmio ja taskuliina on poimittu Monsieur Foxin valikoimasta. Monsieur Fox  on varsin tuore amerikkalainen, vain ja ainoastaan asusteisiin keskittynyt lafka, joka tekee siis solmioita, huiveja, taskuliinoja sekä kalvosinnappeja. Esittely itse brändistä on tulossa myöhemmin.

Yleisesti setin lähtökohtana onkin monipuolisuus; päällystakkina yksirivinen ja tummansininen vuoreton Lardini toimii niin duunissa kuin vapaa-ajalla ja Hardy Amiesin pukua – joka itse asiassa on myynnissäkin Mr. Porterilla erikseen takkina ja housuina – voi käyttää niin yhdessä kuin erikseen. Paidaksi vaaleansininen pukupaita SuitSupplylta, päähän Persolit ja jalkaan Meerminin viininpunaiset brogue-oxfordit. Jos settiin haluaa liittää simppelin sekä yksinkertaisen kellon, mutta rahat ei riitä Rolexiin tai edes Omegaan, on Daniel Wellington pienempäänkin budjettiin sopiva ja hillityn toimiva vaihtoehto.

 

Lardini päällystakki

Päällystakki: Lardini Puku: Hardy Amies Paita: Suitsupply Solmio ja taskuliina: Monsieur Fox

Kengät: Meermin Kello: Daniel Wellington Lasit: Persol


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi