Tiistai-inspis – Sinistä ja harmaata

Miesten tyyli ja pukeutuminen (lue #menswear) vuonna 2015 on monin osin erilaista verrattuna lähivuosiin. Toisin kuin ”liikkeen” synnyn aikaan ja vuosina sen jälkeen, enää ei ole yhtä koko skeneä selkeästi dominoivaa juttua, kuten americana ja italo-tyylit. Toisaalta tämä menswear-skenen pirstaloituminen mahdollistaa parhaiten itselle toimivien juttujen poimimisen eri tyylisuunnilta. Eri genreihin kuuluvien juttujen yhdistely onkin luontevampaa kuin pitkään aikaan. Klassisen päällystakin voi tänä vuonna pukea flanellihousujen ja tuplamunkkien sijaan myös college-housujen ja tennareiden kanssa – kumpikaan vaihtoehto ei ole väärin.

Tällä kertaa tiistain inspiraatiokollaasi on koottu osin eri tyylisuuntia edustavista jutuista. Rentoutensa puolesta kokonaisuus sopii lähinnä vapaa-aikaan ja on omimmillaan viikonlopun vietossa. Vaikka näin tiistaina viikonloppu tuntuu kaukaiselta, kyllä se sieltä aina tulee.

Tummansininen, villainen päällystakki on klassikko, joka olisi hyvä löytyä jokaisen vaatekaapista jossain muodossa. Tällä kertaa settiin valikoitui Amin suhteellisen alhaisella napituspisteellä varustettu yksilö. Kokonaisuutta ajatellen tummansinisen tilalla voisi hyvin olla myös vaalea, kamelin värinen takki.

Designer-verkkarit eivät ole menneet mihinkään ja harmaa collari on aina paikallaan. Asusteina kokonaisuudessa on Howlinin villasormikkaat ja huivi, kun taas pipo tulee Très Bienin Merch -mallistosta.

Kengiksi luonnollinen valinta on Adidaksen kovasti puskema Superstar. Viime vuonna Stan Smith näkyi kaikkialla, josko tänä vuonna vuorossa olisi Superstar. Ainakaan miesten osalta tämä ei vaikuta tässä vaiheessa järin todennäköiseltä, sillä Tyylit-foorumilla Superstarien markettimyynti ja yläaste- ja lukiomuistot ovat – ainakin toistaiseksi – monelle liikaa. Itselleni malli kuitenkin iskee, vaikka esiin tuodut pointit ovat osuvia.

Sinisellä ja harmaalla ei voi epäonnistua värien puolesta, muuten kyllä.

 

inspis271

Kengät: Adidas Superstar, Takki ja Collari: Ami, Housut: Acne Studios, Hanskat ja huivi: Howlin’ by Morrison, Pipo: Très Bien


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi