Tiistai-inspis – Groupthink

Tällä viikolla tiistain inspiraatioksi on koottu äkisti kylmenneseen säähän kokonaisuus tyylit-foorumin groupthinkin hengessä. Inspiraatio-look on rakennettu yhdistelemällä sinisen, harmaan ja ruskean eri sävyjä, jotka toimivat käytännössä aina yhdessä.

Tavallista ryhmäkäytöstä vai sopuleita?

Ajoittain tietyt tuotteet tai ilmiöt lyövät läpi niin laajasti, että niiden yleisyys alkaa jo hieman huvittaa. Samaa takkia näkee joka toisessa viestissä ja mitä ostit -ketju täyttyy identtisistä kenkäpareista. Jokaiselle groupthinkille löytyy aina vastarannan kiiskensä, mutta läpilyöneet ilmiöt kertovat varsin vakuuttavasti yhteisön homogeenisyydestä. Kun selaillaan samojen brändien mallistoja ja samoja inspiraatio-tumblereja, ei yllätä, että yhteisiä ilmiöitä nousee aina ajoittain.

Niin sanotun groupthink-statuksen saavuttamiseksi on edellytyksiä. Keskeisiksi kriteereiksi ovat muodostuneet edullisehko hinta, hyvä saatavuus ja monipuolisuus. Varsinkin ensimmäinen on seikka, joka rajaa monet suurtakin innostusta herättävät jutut vain pienen kohderyhmän ulottuville. Esimerkiksi tällaisesta voidaan ottaa kanadalainen Viberg, jonka bootsit ovat herättäneet paljon keskustelua foorumilla. Kuitenkin varsinaisiksi hankinnoiksi puheet ovat aktualisoituneet vain harvojen osalta. Ei ihme, sillä hinnat ovat kovat (alkaen 600 eurosta) ja kenkien saatavuus on erittäin rajattu.

Jos Vibergin bootseja saa metsästää maailmalta, löytyy groupthinkin ensimmäinen palikka sitä vastoin kotimaisesta tavaratalosta. Barbourin ”Heritage Liddesdale” -tikkitakki oli viime syksynä Stockmannin kanta-asiakastarjouksena ja saavutti nopeasti suurta suosiota foorumilla. Reaktio oli varsin odotettava, sillä kapea istuvuus ja suhteellisen edullinen hinta olivat tekijöitä, joita monen oli vaikea vastustaa. Tikkitakki toimii myös varsin erilaisissa kokonaisuuksissa puvuista collegepaitoihin ja denimiin.

Uniqlon lampaanvillainen crewneck on hinta-laatu -suhteeltaan ylittämätön. ’Nuff said. Yhdistetään mieluiten vaalean siniseen oxford -paitaan.

Tanskalainen Norse Store järjesti alkuvuodesta massiivisen alennusmyynnin Norse Projectsin vanhojen sesonkien tuotteilla. Jo ennen tätä alennusmyyntiä konsensus foorumilla tuntui olevan, että Norse Projectsin sesongista toiseen toistuvat Aros -chinot ovat yhdet lajinsa parhaista sekä fitiltään että laadultaan. Kun ale alkoi, foorumin mitä ostit -ketju täyttyi housutilauksista.

Butterot ovat ehkä suurin yksittäinen groupthink-juttu ja suurella osalla foorumin aktiivikäyttäjistä on ainakin yhdet. Butterot ovat yksi selvistä merkeistä, joista tunnistaa tyylit-foorumia aktiivisemmin seuraavat. Tennarien suuri suosio foorumilla ei yllätä, kun otetaan huomioon niiden viime aikoina helpottunut saatavuus, monipuolisuus eri tyylien suhteen ja todella vankka laatu. Valinta osui tällä kertaa hi top -malliin kylmän sään takia.

Asusteina ruotsalaisen laukkuvalmistaja Sandqvistin ja Herr Judit -kaupan yhteistyönä syntynyt tote bag, ruskea pipo ja pyöreäsankaiset silmälasit.

 

46

 

Takki: Barbour Liddesdale Neule: Uniqlo Paita: Luigi Borrelli Housut: Norse Projects

Tennarit: Buttero Tote bag: Sandqvist Pipo: Berg&Berg Lasit: Thom Browne


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi