The GIGI kevät ja kesä 2015

Pari kuukautta sitten kirjoitin italialaisen The GIGIn olleen yksi mielenkiintoisimmista nimistä ja mallistoista, joita Pitti Uomossa tuli nähtyä. Tuolloin puhe oli ensi syksystä, mutta nyt vuorossa on katsaus merkin tämän kevään ja tulevan kesän mallistoon sekä lookbookiin.

GIGIn taustalla ovat siis Boglioli-merkin omistajuudesta reilu pari vuotta sitten luopuneet veljekset Pierluigi ja Mario Boglioli. Vaikka jo Boglioli oli omalla tavallaan kokeilevaa – erityisesti kankaiden käsittelyn ja tekstuurien osalta – on homma GIGIn kanssa viety niin sanotusti nextille levelille. Toki edelleen puhutaan vaatteista, jotka on helppo tunnistaa puvuiksi ja irtotakeiksi, mutta GIGIllä erityisesti yksityiskohdat ja vaatteiden yhdistely on kuitenkin toteutettu tavalla, johon miesten tyylin osalta ei italialaisten #menswear-merkkien osalta ole totuttu. The GIGIn tyyli ja ideologia ei varmasti ole kaikkia varten, mutta rennompaa lähestymistapaa klassiseen pukeutumiseen etsivälle miehelle merkillä voi olla paljon annettavaa.

The GIGI Kevät ja kesä 2015 – formaaleja palasia kasuaalisti

GIGIn vahvuutena voi pitää tapaa, jolla mallistoissa on yhdistetty kasuaali pukeutuminen ja yleisellä tasolla formaalit vaatekappaleet. En itse ole koskaan ollut kovin innostunut yhdistämään esimerkiksi irtotakkia ja hupparia, mutta GIGI tekee senkin sen verran luonnollisesti, ettei kyseinen yhdistelmä särähdä silmään. Toki en vieläkään ole varma, olisiko kyseinen yhdistelmä oma valintani. Voin hyvin kuitenkin kuvitella, että hieman nuoremmalle ja rennompaan tyyliin suuntautuneelle käyttäjälle kombo toimii. Samaa ideaa – rennon ja formaalin yhdistämistä – on toteutettu läpi koko lookbookin. Moni ei varmasti mielessään ensimmäisenä yhdistä kaksirivistä pukua tennareihin, mutta kun kyseessä on seersucker-kankaasta valmistettu puku, jonka takissa on paikkataskut ja housuissa rennosti käärityt lahkeet, ei tennarivalinta enää tunnukaan niin kovin omituiselta.

GIGIn kevään ja kesän mallisto on täynnä rakenteettomia irtotakkeja ja vahvoja kuvioita. Joku voisi luokitella takeissa nähdyt kuvioinnit jopa enemmän uhka kuin mahdollisuus-kategoriaan, mutta tässäkin tapauksessa hillitty yhdistely ja vaatteiden liittäminen rennompaan kontekstiin auttavat huomattavasti. Tässä kohtaa on syytä huomata myös kokonaisuuksien varsin hillityt väriyhdistelmät – muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ei lookbookista löydy kuin sinisen sävyjä, vaaleaa ruskeaa, harmaata ja valkoista.

Alimman kuvan puvusta, jonka housut ovat tosiasiassa shortsit, tulossa raporttia myöhemmin. Sellaisen sain GIGIltä testiin ja kunhan kelit hieman lämpenevät sekä tarvittavat muutokset on vaatturilla saatu tehtyä, luvassa kuvamateriaalia ja tuntemuksia.

The GIGI SS15 - 9

GIGIn kevätmalliston inspiraationa on toiminut arkkitehtuuri, joka näkyy hyvin mm. irtotakkien kuvioinneissa.

The GIGI SS15 - 1

Toimiva esimerkki hillitystä, mutta silti erottuvasta kokonaisuudesta.

The GIGI SS15 - 2

Kermanvärinen puku yhdistettynä mao-kauluksiseen chambray-paitaan = rennon kesäperjantain kokonaisuus.

The GIGI SS15 - 3

The GIGI luottaa myös adidaksen tennareihin. Stan Smithit puvun kanssa toimii.

The GIGI SS15 - 4

Beigen sävyjä ja sinistä.

The GIGI SS15 - 6

Oranssilla voittoon?

The GIGI SS15 - 7

Kaksirivinen irtotakki yhdistteynä huppariin ei ole välttämättä kaikkien juttu – mutta etenkin nuoremmille kavereille varteenotettava vaihtoehto.

The GIGI SS15 - 8

Hillitympää GIGIä.

The GIGI SS15 - 5

Shaalikaulus ja shortsit – onneksi kuitenkin väri & kuvio on suhteellisen hillitty.

Koko lookbookin voi käydä tsekkaamassa GIGIn omilta sivuilta.

Suomesta merkkiä ei vielä löydy, mutta verkkokauppojen osalta GIGIä on tarjolla mm. seuraavissa putiikeissa:

Spiga3 / Gabucci / Frans Boone


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi