Supreme kevät ja kesä 2016

Supreme julkaisi kevätmallistonsa tänään. Vaikka Tyylit-blogin lukijoista harvempi taitaa ostaa merkin tuotteita, on koko kuvio osana modernia streetwear-kulttuuria niin mielenkiintoinen, että mallisto on nostonsa ansainnut.

Viime vuodet Supreme on ollut erityisen vahvasti kiinni 90-luvun NYC-tyylien maailmassa. Myös tällä kertaa merkki jatkaa ysärityylien ryöstöviljelyä jopa siinä määrin, että osa Supremen kevään malliston tuotteista tuo mieleen varhaisen teini-ikäni (jep, olen niin vanha). Tuolloin Kluuvin kauppakeskuksessa sijainneessa Syndicate -liikkeessä tuli käytyä fiilistelemässä liikkeen mahdollisesti omaa tuotantoa olleita huppareita ja takkeja. Tämä taisi olla vielä kaupan alkuvaihetta, sillä ja parin seuraavan vuoden aikana samasta kaupasta tuli poistettua Fuctia, Etniesiä ja muita skede-uskottavia merkkejä.  Nuo olivatkin hienoja aikoja; 90-luvun lama alkoi taittua ja rahaa alkoi löytyä mm. teinien siisteihin vaatteisiin. Muistan erityisen elävästi tummansinisen Fuctin collarin Apinoiden planeetta-printillä. Käytin kyseisen vaatteen kirjaimellisesti puhki. Nykyisin näin käy enää harvemmin.

Joka tapauksessa Supremen mallisto on taas täällä ja hype on kova. Neon-värien esiinmarssi on jotain, mitä en ehkä olisi osannut arvata. Näitä näkyi myös toisen erityisen ajankohtaisen merkin, Stone Islandin SS16-mallistossa. Kaipa se on vain alistuttava siihen, että minullakin on viimeistään syksyyn mennessä rotaatiossa jotain kirkuvan väristä. Tuskin kuitenkaan mitään Supremelta, sillä lafkan verkkokaupasta ostaminen on varsinkin halutuimpien tuotteiden kohdalla sellaista lottoa, etten jaksa edes yrittää.

Katso loput kuvat mallistosta ja fiilistele myyntiin tulevia tuotteita täällä.

 Seuraavaksi