Stone Island kevät ja kesä 2016 – hulimeiningeistä tyylitaitureille

Vaatemerkeistä nousevien assosiaatioiden muuntuminen ja samalla brändien kohderyhmän laajentuminen on mielenkiintoinen ilmiö. Viimeisin jokseenkin yllättävän murtautumisen tyyliskeneen tehneistä merkeistä on Stone Island.

Vielä viime kesänä hieman emmin Stone Islandista kirjoittaessani merkin julistamista #menswear-approved -statuksen omaavaksi. Nyt tilanne on kuitenkin sellainen, että tosisasiat on tunnustettava. Jopa minä skandi-ankeilun suurena ystävänä olen joutunut kompassin pauloihin.

Stonari onkin vaivihkaa muuttunut futispiirien erikoismerkistä puhtaaksi muotimerkiksi, jota näkee niin #menswear-päiden kuin räppipiirien silmäätekevien päällä. Asiaa on puitu vaatemedioissa, mutta myös niin sanottu valtamedia on huomioinut merkin paluun ja laajenneen yleisön. Toki Suomessa on vielä vaarana, että kompassilogolla varustettuja kamoja käyttämällä voi joutua keskustelemaan jalkapallosta tai muuten vain erikoisen toiminnan kohteeksi. Jälkimmäisestä käy esimerkiksi Tyylit-ylläpidon jäsenen kompassilogoon kohdistunutta hiplausta yökerhossa.

Joka tapauksessa Stone Island on juuri nyt todella kovassa iskussa ja merkin kevään mallistossa on toinen toistaan haluttavampia takkeja. Mikäli SI:n takkien hinnat tuntuvat liian kovilta, mutta merkki kiinnostaa, suosittelen katsastamaan collegepaita-osaston. Tällöin jää toki paitsi innovatiivisista materiaaliratkaisuista, mutta kompassihan se on lopulta tärkein.

Käy lukemassa asiantuntevaa keskustelua aiheesta foorumin puolelta. Ja vaikka keskustelun syvyys voi tuntua asioihin vähemmän perehtyneestä pelottavalta, en voi muuta suositella kuin, että rohkeasti vain osallistumaan. Jokainen meistä on aloittanut fooruminoviisina jossakin vaiheessa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi