Poololla voittoon

Toimistopukeutuminen on toisinaan hieman haasteellinen taiteenlaji. On toki helppoa taipua yleiseen normiin ja pukeutua harmittomasti pikkutakkiin ja kauluspaitaan. Kuitenkin esimerkiksi Mad Menisssä näimme, että todellinen taiteilijasielu valitsee poolon.

Vaatteet ja ammattitaito

Työskentelen konservatiivisella alalla. En kuitenkaan mielelläni pukeudu tällä tavoin. Koen sen henkilökohtaisesti tylsänä ja rajoittavana. Onneksi tyylit-ylläpidosta löytyy Suomen #menswear-jäbä numero yksi, DLA-atte. Tyylit.fi on tästä johtuen onneksi edes jollakin saralla Suomen kärkeä.

White roll neck sweater with peacoat

Ammatti ja pukeutuminen on ylipäänsä mielenkiintoinen asia. Vaatteet eivät tuo ammattitaitoa, mutta pukeutuminen vaikuttaa helposti siihen, miten työntekijä nähdään.

Lakimiehen päällä useimmat odottavat näkevänsä puvun. Olen sellaisessa ammatissa – vaikkakin lakialalla – ettei puku ole pakollinen jokaisena päivänä. Tästä johtuen olenkin voinut toteuttaa sisäistä skandiminimalismiin taipuvaista skedefaijaani kohtalaisen vapaasti. Se että pukeudun alan vakiintunutta käytäntöä vapaamuotoisemmin, ei kuitenkaan vähennä ammattitaitoani. Normaalissa arjessa vaatteistani päätellen ei uskoisi, että olen lakimies. Itse asiassa välillä itsenikin on vaikea uskoa asiaa.

Yleisesti kasuaalista ja vapaamuotoisesta puketumisestani huolimatta kohtaan tilanteita, jolloin on minun pakko yrittää näyttää edes jonkin verran skarpimmalta. Tällöin valitsen pooloneuleen.

Pooloneule – se skarppi vaihtoehto

Jo Steve Jobs tiesi, että pooloneule tuo olemukseen ryhtiä. Poolo onkin mielestäni paras tapa kasuaalin ja super-kasuaalin välillä aaltoiluun. Lisäksi kyseinen neuletyyppi toimii puvun panssa paremmin kuin hyvin. Eivätkä shortsitkaan ole täysin poisluettu vaihtoehto, kuten Ralph alla osoittaa.

Parhaita tyylejä kautta aikain - 5/5

Parhaita tyylejä kautta aikain – 5/5w

Tänä syksynä olen hankkinut jo kaksi pooloneuletta. Ensin ostin loistavan ja edullisen vaihtoehdon alan parhaalta budjettivalmistajalta. Kyllä, arvasitte oikein. Kyseessä on budjettityylien vakiosuositus eli Uniqlo. Lafkan merinoneulos on ohutta ja mukavan tuntuista ihoa vasten. Luottoyhdistelmäni on Uniqlon musta pooloneule yhdistettynä harmaaseen ja pehmeärakenteiseen flanellipukuun. Kenkinä käytän tällöin Common Projectsin kokomustia tennareita. Tällä yhdistelmällä olen viime ajat toiminut käytännössä jokaisessa tilanteessa, jolloin olen tarvinnut jotain siistimpää kuin farkut.

Hieman erilaiseen menoon tarvitaan erilainen neule. Tätä aukkoa rotaatiossani hankin paikkaamaan Howlin’ by Morrisonin shetland-villaisen mustan poolon, josta on tällä hetkellä muita värejä alessa Calirootsilla. Neuleen pinta on harjattu valmiiksi hieman nukkaantuneeksi ja karvaiseksi. Pidän materiaalista todella paljon. Valmiiksi hieman kulahtaneelta näyttävä neule on tietyllä tavoin niin sanottua tietäjät tietää -osastoa. Muut sitten pitävät spurguna.

Tämä postaus olisi ollut mukava päättää johonkin hienoon analyysiin pukeutumisesta, mieskuvasta, valtarakenteista tai muusta yhtä syvällisestä. Sellaista en kuitenkaan onnistunut luomaan, joten sanoma jää pinnalliseksi: osta pooloneule.

Howlin' by Morrison - Sylvester

Howlin’ by Morrison – Sylvester


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi