Palace skateboards kevät ja kesä 2016

Skeittimerkit ovat ajankohtaisempia kuin ehkä koskaan aiemmin. Tästä ei pääse mihinkään. Supremen dropit menevät ennen kuin saitti ehtii edes latautua kunnolla, Polar Skate Co:n tuotteisiin törmää yhä useamman kaupan valikoimassa ja Thrasher-paita on noussut muotimaailman suosikiksi. Johdanto toimikoon aasinsiltana Palacen tällä viikolla myyntiin tulevaan kevätmallistoon.

Brittiläinen Palace skateboards on jo mainittujen merkkien tapaan saavuttanut laajaa suosiota oman skenensä ulkopuolella. Skeittareiden lisäksi Palacen logoon törmää nykyisin usein räppi- ja lenkkari-jengin päällä, minkä lisäksi merkin tuotteet ovat löytäneet tiensä myös #menswear-piireihin. Esimerkiksi itseni kaltainen kolmekymppinen näkee tällaisissa merkeissä mahdollisuuden tarttua hiipuvan nuoruuden rippeisiin. Säälittävää – ehkä, mutta näin se homma menee.

Palacesta on kuin varkain tullut yllättävän iso nimi muutaman viimeisen vuoden aikana. Merkin tuotteet ovatkin levittäytyneet suhteellisen monien #tyylit-approved kauppojen valikoimaan, minkä lisäksi sen tunnettavuutta ovat kasvattaneet myös Adidaksen kanssa toteutetut kollaboraatiomallistot. Toki astetta laajemman saatavuuden myötä merkeiltä katoaa tietynlainen eksklusiivisuus, mutta ei se aina niin vakavaa ole. Ja eihän tässä nyt mistään markettikamasta edelleenkään puhuta.

Supremen tapaan Palacen kevätmallistossa on paljon 90-luvun henkeä. Ensin mainitun NYC-tyylien sijaan Palace ammentaa brittiläisyydestä. Nyt ei kuitenkaan olla tallinhajuisissa tunnelmissa tilus-larpin hengessä vaan jossain aivan muualla.

Palacen kevään malliston yksittäisissä vaatekappaleissa on merkin aiemmasta tuotannosta tuttuja elementtejä, kuten suuria printtejä. Näiden lisäksi sporttivaatteet tekevät paluun. Palacen kaikkia ratkaisuja ei voi fiilistellä varauksettomasti, päinvastoin. Kuitenkin merkin logolla varustetulle printtihupparille löytyisi paikka rotaatiossani, kuten myös lippiksille ja t-paidoille. Ymmärrän hyvin, että nämäkin ovat varsin dominoivista printeistä johtuen useimmille liikaa.

Palacen kevätkamat tulevat myyntiin merkin omaan verkkokauppaan torstaina 10.3.2016. Jos lafkan ympärillä pyörivä hype ja vanhat merkit pitävät paikkansa, niitä haluavien on syytä olla hankinnoissaan nopea. Merkkiä saa verkkokaupan lisäksi useimmista tässäkin blogissa jatkuvasti mainituista nettikaupoista. Helsingissä asuvien ja Palacesta edes ujosti kiinnostuneiden kannattaa käydä tsekkaamassa Beamhill ja My Favorite Things, josta J-P kirjoitti jutun viime vuonna. Mallison myyntiin tuloa odotellessa voi katsoa merkin pari vuotta vanhan ja klassikon asemaan nousseen Endless Bummer -videon.

Palace Skateboards kevät ja kesä 2016

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi