Norse Projects syksy ja talvi 2015

Eri vaatemerkeiltä tippuvien lookbookien määrästä on pääteltävissä, että vuodenajan vaihdos alkaa olla lähellä. Syksyn ja talven mallistoista tällä kertaa vuorossa on vaatekaupan pienenä in house-labelina alunperin lanseerattu Norse Projects.

Skandiminimalismia

Our Legacyn lähdettyä kokeelliseen ja monen mielestä varsin kyseenalaiseen suuntaan ja Acnen ryhdyttyä oikeaksi muotitaloksi hintoineen on keskitien skandimenon ykkösnimeksi noussut hieman vaivihkaa tanskalainen Norse Projects. Varsin vaatimattomista lähtökohdista lähteneeltä merkiltä löytää nykyisin kaikkea japanilaisista kollaboraatio-sandaaleista teknisiin untuvaparkoihin.

Norse Projects on ollut aina suhteellisen persoonaton merkki. Tämä on kuitenkin kääntynyt sen vahvuudeksi. Simppeleillä ja tyylikkäillä perusvaatteilla on aina käyttöä rotaation peruspilareina. Ne eivät myöskään riitele persoonallisempien kamojen kanssa. Tulevan syksyn osalta linja jatkuu samana, eikä äkkikäännöksiä ole tehty. Itseasiassa samana pysynyt linja on onnistunut tekemään merkin lookista tunnistettavan – jokaisen setin tunnistaa lähes välittömästi Norse Projectsiksi.

Syksyn lookbook on Stephen Mannin – jolla on huikea asunto btw – stailaama ja Justin Chungin kuvaama. Fritz Hansenin työtilassa kuvattu lookbook onkin  vahvaa suorittamista. Halju värimaailma ja tanskalainen design ovat vastustamaton yhdistelmä, vaikka osittain mennään jo korniuden rajamailla. Malliston vaatteet näyttäisivät olevan jälleen tuttua Norsea, eli jokaiselle jotain – mutta sillä hyvällä tavalla.

Norse Projects – Jokaiselle jotakin

Aikaisemmin vain miestenvaatteisiin keskittynyt merkki lanseerasi syksyksi vihdoin myös naisten malliston – merkillä on tosiaan jokaiselle jotain. Norsensa aikaisemmin miesten puolelta poimineille malliston tulo tarjoaa paremmin valinnanvaraa ja useammalle toimivia leikkauksia. Norse Projectsin naistenmallisto on kuin pohjoismainen unisex-vivahteinen versio Jean Touitoun ranskalaisesta minimalismista, eli varsin APC-henkisissä tunnelmissa liikutaan.

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi