Norse Projects kevät ja kesä 2015

Tanskalainen Norse Projects on keskinkertaisen ja ”kaikille kaikkea”-menon mestari.

Keskitien kulkeminen ilmenee siinä, ettei merkki luo oikeastaan mitään uutta ja omaa, vaan lähinnä kanavoi kevyesti pidempään vallinneita trendejä pysytellen turvallisella mukavuusalueella. Tässä ei ole toki mitään väärää, kun sen tekee niin hyvin kuin vuosi vuodelta toimintaansa kasvattanut Norse Projects. Lisäksi, kun kyseessä on streetwearia aikuisempaan makuun skandiminimalismilla flirttaillen, tarvitseko mitään uutta ja ihmeellistä keksiäkään. Kuten olen usein todennut, asialliselle peruskamalle on aina tilausta.

Keväälle Norse on tuonut jälleen varsin pätevältä vaikuttavaa peruskamaa. On workwear -henkisiä paitatakkeja, raitaa, tarkoituksella lyhyitä chinoja ja muuta kevääseen ja kesään sopivaa vaatetta. Värimaailma on tyypillisen keväinen – valkoista ja tummansinistä on käytetty kautta linjan. Tämän lisäksi tarjolla on paljon maanläheisiä sävyjä, kuten haalistunutta vihreää ja ruskeaa. Tänä keväänä tuntuukin, että kirkkaimmat kontrastivärit ovat menneen talven lumia.

Norsen stailaus on tasaisen varmaa, mutta kenkävalinnat ovat osin yllättävät ja samalla freesit. Esimerkiksi #menswear-skenessä jokaisen aloittelijan settiin kuuluvat desert bootsit näyttävät pitkästä aikaa tuoreilta. Toki ivy-autistit ovat pitäytyneet dessuissaan aina, mutta muutoin kenkä on jäänyt tennareiden ja rentojen plain toe bluchereiden varjoon. Pitääkö sitä hankkia pitkästä aikaa pari dessuja…

Istuvuus on menossa pitkän kapean kauden jälkeen väljempään suuntaan. Sopivalla tavalla rento istuvuus sopii hyvin settien henkeen. Tämä on kuitenkin aika pientä, eikä vielä puhuta mistään Chandler-fiteistä tai överiksi vedetyistä lahkeista. Norse Projectsin tyylinen merkki ei muutenkaan ole valmis Our Legacyn tapaiseksi edelläkävijäksi, josta ei osaa sanoa, onko vaatteet tehty ihan varmasti tosissaan käytettäviksi.

Joka tapauksessa mallisto sisältää monia yksittäisiä nättejä juttuja, minkä lisäksi kokonaisuudet toimivat. Lookbook löytyy kokonaisuudessaan merkin sivuilta, josta voi kamoja voi myös ostaa. Norse Projectsia saa myös muualta varsin laajalti ja Suomessa sitä löytyy Helsingissä sijaitsevasta Beamhillista.

Norse Projects kevät ja kesä 2015

mens_ss15_fullscreen_02_2332 mens_ss15_fullscreen_04_4062 mens_ss15_fullscreen_05_8301 mens_ss15_fullscreen_06_6866 mens_ss15_fullscreen_07_3991 mens_ss15_fullscreen_09_7799 mens_ss15_fullscreen_10_2803 mens_ss15_fullscreen_11_9081 mens_ss15_fullscreen_14_2015 mens_ss15_fullscreen_16_5830 mens_ss15_fullscreen_19_6869

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi