Tiistai-inpis – Nahkatakki syksyyn

Ruskea nahkatakki ja pooloneule

Nahkatakki tai vaihtoehtoisesti mokkabomberi on hyvä vaihtoehto syksyyn niille, jotka etsivät jotain rennompaa.

Tämän viikon tiistai-kollaasin inspiraationa on jo aiemmin viikonloppuna foorumilla nähty kokonaisuus. Syksy tuo mukanaan poolokaulusneuleet, mutta koska vielä niiden kanssa ei ole tarvetta paksummille päällystakeille, voi niskaan heittää tavanomaisen rainmacin tai parkan sijasta esimerkiksi nahkaisen tai mokkaisen bomberin. Jos setistä haluaa täysin kasuaalin, farkut on hyvä vaihtoehto housuiksi. Mikäli kuitenkin haluaa jotain hieman siistimpää ja kokonaisuudesta helpommin muokattavan, siniset ja slimmit puuvillahousut tai vaihtoehtoisesti denimit ”suorien housujen leikkauksella” on mielestäni parempi vaihtoehto. Alla oleva kokonaisuus esimerkiksi muuttuu mokkabomberin irtotakkiin vaihtamalla täysin kelpoiseksi siistimmällekin illalliselle.

Tennarikausi – ainakin kankaisten – alkaa olla myöskin lähellä loppuaan. Viimeisistä hetkistä kannattaa ottaa kaikki irti. Vaikka moni saattaisi yhdistää nahka- tai mokkatakin ennemmin hieman raskaampiin jalkineisiin, toimii tennarit nimenomaan kokonaisuutta tasapainottavana ja keventävänä elementtinä. Pipo kulkee mukana laukussa ja lämmittää korvia, mikäli tuuli alkaa puhaltaa liian kovaa.

 

Suede bomber

Takki: Golben Bear Pooloneule: Gucci Housut: Ami Tennarit: Converse Laukku: Filson Pipo: Berg&Berg

Vintage-nahkatakki ja denimit

Ja lopuksi vielä kokonaisuus, joka siis toimi yllänähdyn kollaasin ja sen palasten innoittajana.

En ole itse koskaan ollut kovin suuri nahkatakkien käyttäjä. Erityisesti bomber tai A-1-henkiset rotsit olen kokenut itselleni hieman vaikeiksi, osittain ruumiinrakenteestani johtuen. Tästä huolimatta kaapista löytyy kuitenkin kaksi nahkatakkia – musta ja ruskea – jotka molemmat olen aikanaan löytänyt kirpputorilta muutamien eurojen hintaan. Molempia olen käyttänyt ehkä kerran tai kaksi vuodessa, mutta silti en ole niistä ainakaan toistaiseksi halunnut luopua.

Lauantai tuntui kuitenkin sopivalta päivältä kaivaa kuvissa näkyvä ruskea rotsi kaapista. Jalkaan valikoitui Finealtan tummansiniset denimit ja takin alle Sandin valkoinen pooloneule. Ja koska kuten jo mainittua, käsillä alkaa olla viimeiset hetket, kun vielä voi lähteä ulos tennareissa ilman sukkia, Supergat olivat luonnollinen valinta setin viimeistelyyn.

Ja ehkä, kuka tietää, tulee tätä nahkatakkia käytettyä tänä syksynä vielä toisenkin kerran…


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi