Tiistai-inspis – mitä päälle työhaastatteluun

Kevät lähestyy ja haut kesätöihin on jo päällä. Vaihtoehtoisesti tähtäimessä voi alkavan kevätsesongin koittaessa olla muuten vain uusi duuni. Niinpä tällä viikolla myöhäisillan tiistai-inspis tarjoaa vaihtoehdon työhaastattelupukeutumista pohtivalle.

Inspiraatio inspikseen löytyy Ohituskaistalla-blogista, jonka kirjoittaja Mika pyysi itseäni vastaamaan pariin kysymykseen pukeutumisen roolista työhaastattelussa – nimenomaan päivittäinen, juristin arkiduunini mielessä pitäen.

Myös Tyylit tulee palaamaan teemaan myöhemmin keväällä, mutta tärkeimpänä yleisohjeena voisi pukeutumisen osalta työhaastatteluun valmistautuessa pitää seuraavaa:

Oli kyseessä sitten mikä ala tahansa, pukeudu siten, että sinulla on hyvä olla. Pukeutumisen tulee korostaa oman persoonan vahvuuksia ja antaa tietynlaista selkärankaa omaan tekemiseen. Haastattelutilanteessa ajatukset eivät saa (eivätkä voi) enää olla pukeutumisessa. Jos koet, ettet ole varma esimerkiksi taskuliinan laittamisesta, älä laita sellaista – vaan pue päällesi kokonaisuus, jossa tunnet olosi kotoisaksi ja varmaksi.

Ja tämä pätee, oli kyseessä mikä ala tahansa. Mikäli hakemasi duuni on sellainen, että tulet tarvitsemaan siinä pukua, voit huoletta lähteä silloin haastattelunkin osalta siitä, että kokonaisuus rakennetaan hyvin istuvan (tummansävyisen) puvun, (valkoisen) kauluspaidan ja nahkakenkien ympärille. Tulevan työpaikan pukukoodia voi mahdollisuuksien mukaan selvitellä hieman etukäteen, mutta haastattelutilanteessa kannattaa pikemminkin pelata hieman varman päälle ja ”ylipukeutua” – esimerkiksi solmio kannattaa laittaa kuin jättää laittamatta.

Jos yksi kokonaisuus – joka sopii paikkaan kuin paikkaan – pitäisi koota, olisi se seuraavanlainen: Tummansininen yksirivinen puku, valkoinen paita, tummansininen solmio, mustat oxford-kengät ja paperit siistiin nahkaiseen portfolioon tai salkkuun.

Siinäpä se, sitten ei muuta kuin duunit kotiin.

mitä päälle työhaastatteluun

Puku: Suitsupply (Jort) Paita: Truzzi Solmio ja taskuliina: Berg&Berg

Kengät: Alfred Sargent Laukku: Mismo Kello: Junghans Lasit: Cutler and Gross


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi