Loro Piana syksy ja talvi 2015

Loro Piana syksy ja talvi 2015

Kuten eilen jo todettua, alkusyksy on aikaa jolloin uusia mallistoja ja lookbook-julkaisuja tippuu tasaiseen tahtiin. Supremen NYC-klassikoista inspiraatiota ammentavan malliston vastapainoksi tänään #menswear-menoa Italiasta.

Tietyt valmistajat ja valmistajien mallistot yksinkertaisesti sytyttävät enemmän kuin toisten, niin se vain on. Itselleni italialainen Loro Piana on yksi niistä, joiden lookbook-kattauksia joka sesonki odottaa erityisesti. Toisaalta mallistokuvien estetiikan vuoksi, toisaalta siksi, että Loro Pianan luksusta ja italialaista huolettomuutta henkivä tyyli kaikessa yksinkertaisuudessaan toimii kaudesta toiseen. Eikä yhtiö tänäkään syksynä tuota pettymystä, mallisto ja lookbook ovat takuuvarmaa suorittamista.

Kuten jo useana vuonna aiemmin, Loro Pianan lookbook on tälläkin kertaa tehty valokuvaamisen sijasta ”piirtämällä”. Vaatteita ja asukokonaisuuksia erittäin tarkasti ja luonnollisesti toistavat piirrokset alleviivaavat yhtiölle ominaista italialaista tyyliä, jossa yhdistyvät eleganssi, korkealaatuiset materiaalit sekä rento ja kasuaali, mutta silti klassinen tyyli.

Loro Piana syksy ja talvi ´15 – Italominimalismia

Vaikka Loro Piana on tunnettu erityisesti laadukkaista ja monien muiden valmistajien käyttämistä puku- ja irtotakkikankaista, sen omien mallistojen parasta antia ovat vapaamuotoisemmat palaset ja kokonaisuudet. Loro Pianan paras puoli onkin yhtiön tapa yhdistää kasuaalit ja rennommat palaset, kuten o-aukkoiset neuleet tai mokkasaappaat yksinkertaisesti ja saumattomasti osaksi siistimpää pukeutumista. Oma osansa tässä on käytetyillä materiaaleilla – kashmir, alpakka, kamelinkarva ja erinäiset turkikset tuovat toki jo lähtökohtaisesti mukanaan hieman fiinimpää meininkiä. Voisikin väittää Loro Pianan edustavan paljon pinnalla olleen skandiminimalismin Etelä-Eurooppalaista vastinetta – italominimalismia. Yhtiö ei vanno sprezzaturan nimiin, vaan vaatteiden pääpaino on kuten mainittua laadukkaissa materiaaleissa, värit ovat hyvin maanläheisiä ja yhdistelmät simppeleitä, eikä istuvuuskaan ole turhan slimmi.

Mikäli Loro Pianan estetiikka toimii ja lyylien tyylit kiinnostaa, kannattaa alla olevien kuvien jälkeen katsastaa myös naisten malliston syyslookbook.

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi