Kesää kohti – inspired by Isaia

Agyesh Madan

Pääsiäinen on ohi, mutta pitkän viikonlopun aikana lämmin sää, aurinko ja kesäinen fiilis näyttivät pikkuhiljaa saapuvan  Suomen kaduille.

Tässä vaiheessa on siis hyvä katsastaa hieman esimakua siitä, mitä ensi kesän tyylit voisivat pitää sisällään. Huomio tässä postauksessa kiinnittyy ennen kaikkea hieman siistimpiin, niin kutsuttuihin ”dressed-up casual”-tyyleihin.

Siisti ja rento kesätyyli

Viime viikolla luotiin lyhyt katsaus italialaisen Isaian ensi syksyn tarjontaan. Kuten todettua, merkin suosio erityisesti #menswear- sekä blogiskenessä on huomattava. Tämä ei kuitenkaan perustu pelkästään laadukkaisiin tuotteisiin ja inspiroiviin mallistoihin, vaan ennen kaikkea myös henkilöihin merkin takana ja näiden ympäri internetiä kiertäviin kuviin. Tumblr-blogeja tai Pitti Uomo-kuvia katselleille nimet kuten Agyesh Madan, Leonardo Genova, Alex Restivo, Nicholas Ragosta, Antonio Ciangoli ja Gianluca Isaia ovat enemmän kuin tuttuja. Agyesh Madan ja Leonardo Genova ovat lisäksi ne miehet, jotka ovat jo useamman vuoden olleet myös Isaian mallistojen ja suunnitelun takana. Antonio Ciangoli taas on Isain uuden ”tytärbrändin” Eidos Napolin pääsuunnittelija ja keulahahmo.

Kuten alla olevista kuvista voi huomata, emme turhaan peräänkuuluta yksinkertaisuutta pukeutumisen kulmakivenä. Selkeät ja helposti yhteensointuvat värivalinnat sekä kuvioiden hillitty käyttö tuottavat yleensä aina parhaan lopputuloksen, eikä ”mukahauskoille” kikkailuille – kuten värikkäille sukille bisnespukuun yhdistettynä – ole tarvetta. Tämä pätee myös ”ammattilaisiin”. Vaikka suuri osa alla olevista kuvista sisältää enemmän yksityiskohtia kuin kaukaa tarkasteltavia kokonaisuuksia, kannattaa huomiota kiinnittää myös ruuminrakenteen mukaiseen pukeutumiseen ja istuvuuteen. Nämä ovat Isaian pojilla erittäin hyvin hallussa.

Mikäli edellä mainitut nimet eivät vielä soita kelloja, kannattaa tehdä lyhyt katsaus googlen kuvahakuun. Alla kuitenkin ensihätään poimintoja inspiraatioksi omien kesätyylien hahmotteluun.

Agyesh Madan - harmaa puku paikkataskuilla

Lyhyelle miehelle korkeavyötäröiset housut voivat olla ”hit” tai ”miss – vyö kannattaa ainakin housuista tällöin jättää pois.

Leonardo Genova - Isaia Napoli

Rakenteettomuus, pehmeät hartiat, pestyt kankaat – näistä elementeistä on toimivat kesärotsit tehty.

Agyesh Madan & Nick Ragosta

Agyesh & Nick Ragosta. Punainen ei ole helppo väri, mutta pieninä palasina (kuten raidat valkoisessa paidassa) sen voi saada toimimaan hyvin. Ruskea päävärinä auttaa hallitsevuutensa johdosta tässä huomattavasti.

Agyesh Madan & Leonardo Genova

Kesän 2012 Pitti Uomosta.

Kenttätakki & denim - toimii.

Denim & kenttätakki – helppoa, yksinkertaista ja hyvännäköistä.

Tommasso Galliarrotti - Isaia

Isaian Euroopan myynnistä vastaava Tommasso Gallarotti, joka voi joillekin lukijoille olla tuttu Feren mittapäivien vakiovierailijana. Esimerkillistä vahvojen kuvioiden ja yhteensopivien värien yhdistelyä. Kuten jo kevään Pitti Uomossa havaittiin, vihreä tulee olemaan tänä kesänä kova juttu.

Jim Cook - Isaia.

Isaian Jim Cook todentaa myös vanhaa viisautta – Yliyrittäminen harvoin kannattaa. Kun väriympyrää pyöräyttää ruskean ja sinisen sävyjen kautta kuten tässä, niin ei yleensä epäonnistu.

denim + ajoloaferit

Joko mokkasiinit on kaivettu kaapista?

Nick Ragosta

Aiemmin Isaialle työskennellyt ja nykyään New Yorkiin avattuun The Armouryyn siirtynyt Nick Ragosta on ehdottomasti yksi #menswear-skenen tyylikkäimpiä kavereita. Edelliskesän Pitti Uomossa nähty look oli yksi messujen ehdottomasti kovimpia, vaikka Eidos Napolin 2-rivinen irtotakki napitukseen varmasti herättää mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan.

inspiraatiota - sinistä ja ruskeaa 1

”Business done right”

inspiraatiota - sinistä ja ruskeaa

Sinisen ja ruskean sävyjä ei ole koskaan liikaa.

Inspiraariota - pellavapuku

Kesää kohti mentäessä on aika etsiä myös pellavapuvut jemmasta.

Antonio Ciongoli - Eidos Napoli

Isaian omistaman, hieman nuorempaa kohderyhmää tavoitteleva Eidos Napoli julkaisi ensimmäisen mallistonsa kuluvaan kevääseen. Eidoksen pääsuunnittelijana toimii aiemmin Michael Bastianialle työskennellyt Antonio Ciongoli, jolla on myös itsellään tyylit hallussa.

Eidos Napoli - Antoni Ciongoli

Vahvasti kuvioidun irtotakin kanssa muut palaset kannattaa pitää hillittyinä ja antaa istuvan takin toimia katseenvangitsijana.

Eidos Napoli - Antonio Ciongoli 2

Vapaampaan kevätmenoon.

Jim Shay - Isaia Napoli

Isaian presidentti Jim Shay ja erittäin haasteellinen paitavalinta. Puvut vaalea sävy ja solmivalinta kuitenkin vievät kokonaisuudessaan hillityn ja tyylikkään puolelle.

Kuvat: http://dreams.projectmadhouse.com /


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi