Yeezy season 3 – kelsiturkin paluu

Luin jostain jo jokin aika sitten, että 70-lukulainen meno ja kelsiturkit ovat jälleen vaihteeksi trendikkäitä. Aikamme ainoa todellinen renessanssinero ja hänen suunnittelutiiminsä  olivat tietysti huomanneet saman asian. Joukkoistetun suunnittelun tuloksena luotiin eräs aikamme suurista spektaakkeleista, jonka sivutuotteena saimme kelsiturkin.

Yeezy season 3 – ennennäkemätön spektaakkeli

Kanye Westin Yeezy season 3:n esittelytilaisuus viime tammikuussa jää mieleen ehkä hienoimpana osoituksena megalomaniasta ja aikamme tähtikultista. Madison Square Gardenilla toteutettu tapahtuma toimi Westin viimeisimmän levyn ensisoittona, minkä lisäksi siellä lanseerattiin merch -mallisto. Viimeksi mainittu ansaitsisi melkein oman postauksensa, sillä kyseessä on joko loistava trollaus tai vain laskelmoitua bisnestä. Linjan alla kulkeviin tuotteisiin, kuten pitkähihaisiin t-paitoihin, on painettu kovalla katteella erilaisia lauseita. Niitä on myyty miehen Saint Pablo -kiertueella ja suurta hypeä nauttineissa pop up -myymälöissä, joiden jonot olivat suurimmallaan usean korttelin mittaisia. Onkin jännittävää miten niin yksinkertaiset tuotteet ovat haluttavuudessaan vähintäänkin Tokmannin jakamien ämpärien luokkaa. Mutta ei niistä sen enempää, sillä itse tapahtuma oli jotain ennennäkemätöntä, vaikka ilmaisten ämpäreiden jonottaminen on sekin aika käsittämätöntä.

Madison Square Gardenissa järjestetty muotinäytös/levynjulkaisutilaisuus oli kaikin puolin huikea spektaakkeli. Paikalla oli luonnollisesti koko Kardashian/Jenner-klaani ja jopa Khloé Kardashianista eronnut Lamar Odom oli raahattu paikalle köpöttelemään ensimmäistä kertaa sitten miehen varsin vaikeiden vaiheiden jälkeen.

Ai että kuka Lamar Odom? No, otetaan tähän väliin pieni kertaus. Lamar Odom on entinen NBA-pelaaja, jonka elämässä on ollut paljon tragedioita, muun muassa kätkytkuoleman kärsineen lapsen muodossa. Hän on ollut pitkään poissa julkisuudesta, aina sen jälkeen kun 13. lokakuuta 2015 hänet löydettiin tajuttomana ja suu epämääräistä vaahtoa täynnä bordellista Nevadasta. Odomia yritettiin viedä helikopterilla sairaalaan, mutta hän oli – entisenä huipputason koripalloilijana – liian pitkä kuljetettavaksi ilmateitse. Ilmakuljetus olisi ehkä ollut tarpeen, sillä hän päätyi lopulta hengityskoneeseen saatuaan sitä ennen infarktin ja aivovaurioita. Hänen verestään kerrottiin löytyneen jälkiä ainakin totta kai kokaiinista – sekä väitetysti myös seksuaalisia haluja voimistavasta luontaistuotevalmisteesta. Nice.

Khloé Kardashian ja aivovaurion saanut Lamar Odom

Khloé Kardashian ja Lamar Odom

Yeezy season 3 -vaatemalliston lisäksi tilaisuudessa sai siis ensi-iltansa myös Kanyen viimeisin levy, The Life of Pablo. Levy on epätasainen, joskin paikoin suorastaan nerokas levy. En sijoittaisi sitä Kanyen tuotannon kärkipäähän albumina, mutta kuka nyt enää tänä päivänä kokonaisia levyjä kuuntelee. Sitä paitsi albumihan ei edes ole vielä valmis, sillä se on living breathing changing creative expression. Yeezy haistoi zeitgeistin ja julkaisi albumin joka ei ole albumi. Renessanssinero, kuten sanoin.

Kelsiturkki – mahdollisuus

Yeezy season 3 jatkoi samoilla linjoilla aiempien mallistojen kanssa. Tunnelma on haalistuneine väreineen  ja yleiseltä tyyliltään militaristinen ja post-apokalyptinen. Hieman nahkaa ja malliston vaatteet voisivat olla arktisten olojen Mad Maxin päällä. Mikä olisikaan osuvampi valinta tämän tyyppiseen menoon kuin lämmön ja nahan yhdistävä kelsiturkki.

Kelsiturkkeja on nähty viime vuosina erityisesti naisille. Esimerkiksi Acnella on ollut todella nätti malli myynnissä jo jokusen vuoden. Miehillä niitä ei ole näkynyt samalla tavalla pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Nyt aika on kuitenkin kypsä kunnon kelsiturkille. Kukapa muu sen meille tavallisille ihmisille toisi kuin itse Yeezus. Tällä takilla ei pitäisi palella edes hyisessä Etelä-Suomen talvessa. Ehkä mallistoa suunnittelemassa olleella Sasu Kaupilla on osuutta asiaan, sillä sattumaksi tuote on liian osuva.

Yeezy season 3 – muun muassa Calirootsilta 

yeezy-season-3-hooded-shearling-kw3m702401-110-natural


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi