Huppari skedefaijalle
Huppari, farkut ja Vansit. Alakulttuureista haipeinta juuri nyt on (taas kerran) skeittaus. Oikeastaan alkaa olla jo kyseenalaista, voidaanko siitä enää edes puhua alakulttuurina. Laji valittiin juuri vuoden 2020 olympialaisiin, minkä lisäksi esimerkiksi Vogue(!!!) omisti nettisivuillaan kokonaisen viikon skedemuodille.
Alakulttuuria tai ei, skeittaus on joka tapauksessa pinnalla. Tästä hyvänä esimerkkinä Thrasherin huppari, joka on näkynyt viimeisten vuoden tai parin aikana niin mallien päällä kuin vantaalaisilla perusjonneilla. Eikä viimeisissä suoraan mitään vikaa ole – Vantaalla olen itsekin viettänyt ison osan elämästäni. Kuitenkin monissa tapauksissa Trasher-logolla varustettu huppari tai t-paita löyhkää poseeraukselta tai ainakin kulttuurin lainaamiselta…
Raja on tietysti häilyvä. Supremen käyttämiseen ei mielestäni tarvitse rakkautta lajiin, mutta kyllä skeittilehden paitaa käyttäessään olisi suotavaa olla edes jonkinlainen kytkös skeittaukseen.
Thrasher-nillityksen jälkeen onkin luonteva siirtyä itse aiheeseen. Tilanne on päässyt taas siihen pisteeseen, että uusien vaatteiden hankkiminen kiinnostelee. Vaikka lomat on lomailtu, hupparit ovat päällimmäisenä mielessäni. Skedefaijalle sopivista merkeistä erityisesti Polar Skate Co on vaivihkaa hivuttautunut oikeastaan suosikikseni. Sen vaatteet ovat sopivan edullisia, eikä niitä ei revitä käsistä samaa absurdia tahtia kuin vaikka Palacen. Myös merkin designit soveltuvat kohtalaisen rentoon toimistoympäristöön. Tietysti huppari on sellainen vaatekappale, että ainakin lakialalla (tai jollakin muulla konservatiivisella alalla) sitä voidaan katsoa pahalla jopa sisäisissä palavereissa. Mutta eivät vaatteet ammatilliseen pätevyyteen vaikuta. Sitä joko on tai ei ole.
Polar Skate Co:n Default Hoodieta saa muun muassa Nitty Grittylta.