Buttero @ Pitti Uomo 85

Italialaisen Butteron tennarit nousivat vuoden 2013 aikana yhdeksi #tyylit.fi-yhteisön suurimmista trendeistä. Kävimme Pitti Uomo-messujen aikana katsomassa firman tulevan syksyn ja talven tarjontaa.

Butteron aloitti toimintansa perustaja Mauro Sanin johdolla jo 1970-luvulla, jolloin yhtiö tuli tunnetuksi pääasiassa ratsastussaappaiden valmistajana. Nykyään yhtiön toimintaa pyörittävät Sanin kolme poikaa ja kaikki tuotteet valmistetaan edelleen pitkälti käsityönä Stabbian kylässä Toscanassa, italialaista käsityöperinnettä kunnioittaen.

Butteroita on kuvattu ”kenkämaailman Land Rovereiksi”

Buttero käyttää kengissään parhaita mahdollisia ja paikallisia kasviparkittuja nahkoja ja kenkien muotoilu omistajien omien sanojen mukaan jäljittelee ennen kaikkea italialaista näkemystä muodosta, täydellisistä mittasuhteista sekä tyylistä. Lopputulos yhdistää usein raakoja muotoja sekä toisaalta pitkälle vietyä eleganssia, jossa huomio kiinnittyy ennen kaikkea loppuun asti hioittuihin yksityiskohtiin. Butteroita onkin joskus kuvattu ”kenkämaailman Land Rovereiksi”.

Buttero syksy ja talvi 2014

Butteron tuleva mallisto ei pettänyt tälläkään kertaa. Tähän osansa lienee sillä, että pääpaino oli edelleen pidetty firman vahvimmissa malleissa niitä kevyesti materiaalien ja värien osalta uudistaen ja kehittäen. Erityisesti tennarien osalta on helppo ennustaa Butteron laajentavan suosiotaan myös ensi syksynä.

buttero

”Tanino low” on luultavimmin Butteron tunnetuin ja syystä suosituin malli, josta on jo muodostumassa myös #tyylit-klassikko.

IMG_7038

Sininen mokka on tulevan syksyn mallistossa ansaitusti vahvassa roolissa.

IMG_7053

Varrellinen ruskean mokan ja ruskean nahan yhdistelmä on erittäin varma valinta syystyyleihin.

IMG_7032

Varrelliset slip-on tennarit olivat yksi Butteron uutuuksista tulevalle syyskaudelle. Omaperäinen ja tyylikäs vaihtoehto.

 

Tennarimallien lisäksi Buttero esitteli myös muutamia uusia hieman raskaampia kenkä- sekä saapasmalleja.

IMG_7049

IMG_7039

IMG_7048

IMG_7052

 

Suomesta Butteroita ei tällä hetkellä ole saatavilla, mutta halutessaan kannattaa tarkistaa ainakin seuraavat verkkokaupat.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi