Bianca Chand™ôn kiinnostaa

Skeittiammattilaisena paremmin tunnetun Alex Olsonin tuore vaate- ja skedemerkki Bianca Chand™ôn on kovassa nosteessa. Pitkään Supreme oli oikeastaan ainoa alan merkki, jonka vaatteet puhuttelivat myös menswear-piirejä. Kuitenkin Palace Skateboards, Polar Skate Co ja viimeisimpänä Bianca Chand™ôn ovat lähes vaivihkaa ilmestyneet monien keskeisimpien liikkeiden valikoimiin.

Suomessa monilla kasuaalimmista tyylijutuista kiinnostuneilla on, itseni mukaan lukien, tausta skeittauksen parissa. Vaikka touhu jää helposti vanhempana vähemmälle, kiinnostus skeneen jää. Skeittipiireistä lähtöisin olevat merkit iskevät tähän rakoon. Hankkimalla näiden astetta premiumimpien skedemerkkien tuotteita voi jotenkin kuvitella olevansa vielä nuori, vaikka keski-ikä alkaa pikku hiljaa olla teini-ikää lähempänä.

Henkisten teinien ostovoiman hyväksikäytön lisäksi Bianca Chandônin hypeen vaikuttaa tällä hetkellä streetwear-merkkien suosio menswear-maailmassa. Designer-juttujen rehabilitoinnin ohella myös streetwear on saanut synninpäästön. Kelkka on kääntynyt toisin päin, kun Aldenit on vaihdettu New Balanceihin ja fedoran tilalla on Stussyn bucket hat. Trendeistä huolimatta laadun fiilistely on jättänyt jälkensä. Oikea valmistusmaa on tärkeä asia vaatteesta irtoavan fiiliksen kannalta. On luonnollista, että Bianca Chandônin kamat valmistetaan Yhdysvalloissa monien laatumerkkien tapaan. Myös sen saatavuus on vähintäänkin yhtä rajoitettua kuin Aldenin kenkien. Eksklusiivinen jakelu varmistaa, etteivät kaikki tunnista logoa – tietäjät tietää.

bianca-chandon-oyster-mag-editorial-01

bianca-chandon-oyster-mag-editorial-02

Supremen tapaan Bianca Chandôn kurottaa 90-luvulle. Siinä missä Supremen inspiraationa ovat pitkään olleet ysärin NYC-tyylit, löytyy Chandonilta enemmänkin 90- ja 80-luvun muotilehdistä, erityisesti Purple-lehdestä ammentavaa estetiikkaa. Alex Olsonin suositeltava haastattelu Transworld Skateboardingin sivuilla avaa lisää merkin taustoista ja on muutenkin mielenkiintoista luettavaa.

Kuten monilla muillakin merkeilla, Bianca Chandônin alku on varsin vaatimaton. Tässä vaiheessa merkin vaatteet ovat lähinnä t-paita ja huppari -osastoa, mutta luultavasti valikoima laajenee tulevaisuudessa. Ainakin hype on ollut sen verran kova, että suurin osa eri verkkokauppoihin tulleista kamoista myytiin loppuun lähes välittömästi.

Kiinnostaa.

bianca-chandon-oyster-mag-editorial-03 bianca-chandon-oyster-mag-editorial-04

Kuvat: Transworld Skateboarding, Oyster Mag


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi