Beams – Henkilökunnan tyylit

Monocle esitteli todella mielenkiintoisessa jutussa japanilaisen vaateketju Beamsin myyjien tyylien takana olevat henkilöt. Juttu ei jäänyt vaille huomiota ja myös ehdottoman suositeltava Put This On -blogi julkaisi aiheesta postauksen. Kun kaikki eivät kuitenkaan luo kyseisiä julkaisuja, ajattelin jakaa löydön myös täällä.

Jos Beams ei ole entuudestaan tuttu, lyhyesti todettuna kyseessä on Japanissa laajalle levinnyt ja jo vuodesta 1976 toiminut vaateketju. Tyylillisesti Beams tarjoaa vähän kaikkea, mutta sen juuret ovat japanilaisessa tulkinnassa americanasta. Länsimaissa sen useista alalinjoista tunnetuin lienee ketjun alkupään tuotannosta ja amerikkalaisen puketumisen eri puolista inspiraation saava leikkisän nuorekas Beams Plus. Linjaa saakin nykyisin jo useista paremmin varustelluista eurooppalaisista verkkokaupoista.

Vaikka designien juuret ovat Yhdysvalloissa, ketjun toteutus ei. Japanilaiseen tapaan ketjun konsepti on viety seuraavalle tasolle, kun sitä vertaa eurooppalaisiin tai amerikkalaisiin vastineisiinsa. Kokonaisvaltaiseen ajatteluun luonnollisesti kuuluu, että myös liikkeissä työskentelevä henkilökunta edustaa asianmukaisesti muun muassa pukeutumalla oikein. Yhtiöllä onkin palveluksessaan työntekijöiden pukeutumiskoulutuksesta huolehtivia henkilöitä. He opastavat työntekijitä pukeutumaan ja kehittämään tyyliään oikeaan suuntaan. Lisäksi opastusta – kun Japanissa ollaan – käyttäytymisessä, kuten oikeanlaisissa kumarruksissa.

Jotta henkilöstön hyvät tyylit eivät jää pelkästään asiakkaiden fiilisteltäväksi, Beams julkaisee kuvia työntekijöistään säännöllisesti päivittyvällä Flickr-tilillä. Tili on japanilaisen pukeutumisen ystäville pakkoseurattava. Lookit ovat keskenään varsin erilaisia, mutta suurin osa on hyvällä maulla toteutettuja asukokonaisuuksia, joista huokuu mystinen japanilainen tyylisilmä.

Lopuksi vielä muutama poiminta Flickr-tililtä. Se kannattaa tarkistaa joka tapauksessa, sillä valtavan valikoiman takia mahdollisuudet poimia edes järkevästi kattavaa otosta tämän postauksen yhteen ovat heikot.

BEAMS PLUS HARAJUKU

Leveämmät lahkeet, tupladenim ja huppari – riskeistä huolimatta kokonaisuus toimii.

BEAMS BOY UMEDA

Hattu on kerrankin mahdollisuus.

BEAMS ABENO

Superstarit eivät kiinnosta vain Tyylejä.

BEAMS UMEDA

Myös perinteinen menswear on edustettuna.

BEAMS TIME

Kuten myös perinteisempää naisten puketumistakin.

BEAMS TIME

Tai ei niin perinteistä..

Kuvat: Beams Style Flickr


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi