5 x Mustat tennarit

Valkoiset kangastennarit on kesäkenkien klassikko. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja mikä olisikaan parempaa vaihtelua kuin musta?

Mustat kengät on rennommassa menossa vaikea tapaus. Ainakin #menswear-ympyröissä ne on ollut tapana mieltää osaksi formaalia pukeutumista. Tennareiden kohdalla mustan kuuluminen vain formaaleihin asukokonaisuuksiin ei tietenkään pidä paikkaansa. Siinä on silti pointtinsa, sillä mustalla on joka tapauksessa jännä skarppiutta lisäävä vaikutus. Muutenkin mustassa on aina oma fiiliksensä. Väri onkin kiinnostellut jo pidemmän aikaa muun muassa mustan denimin ja bootsien muodossa. Nyt vuorossa on mustat tennarit – tätä vauhtia ei mene kuin pari vuotta kokomustaan.

Mustasta luopuneelle tennarit on denimin ohella varmaankin kaikkein helpoin tapa rehabilitoida musta ja ottaa se jälleen osaksi pukeutumista. Varsinkin valkoisilla pohjilla varustetut tennarit menevät pukeutumisessa siinä missä muutkin värit. Tennareiden kohdalla mustaa ei myöskään tule miellettyä samalla tavalla ehdottomaksi ja synkäksi kuin vaatteissa, ja sitä paitsi jalat ovat mahdollisimman kaukana kasvoista.

Viisi vaihtoehtoa

5xtennarit_adidasAdidas – Campus

Adidaksen klassikoista tähän listaukseen poimiutui hieman vähemmän nähty Campus. Profiililtaan Stan Smithin ja Superstarin välimuodossa kulkeva koristossu sai vastikään erittäin asiallisen uusintajulkaisun 80-luvulle japanilaisella näkemyksellä kurottavan 80s Vintage Japan -mallin muodossa. Versioinnin alkuperäiselle mallille uskollinen toteutus on omiaan faijatyylehin. Jos musta ei iske, näitä saa myös monissa muissa väreissä.

5xtennarit_puma

Puma – Suede

Viime aikoina olemme eläneet Adidaksen dominanssin aikaukautta. Sen on kuitenkin päätyttävä joskus. Vaikka sen aika ei liene vielä, Puman kohta 50 vuotta täyttävä klassikkomalli tarjoaa hyvän mahdollisuuden hypätä kurvin edelle, tai no ainakin jonkinlaiseksi edelläkävijäksi.

5xtewnnarit_newbalance

New Balance – CT300

New Balance on pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta ainoa niin sanoituista suurista urheilumerkeistä, jolla on säännöllistä valmistusta Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Merkin Flimbyn tehtaalla Iso-Britannissa valmistama rumankaunis CT300 on varsin karu ilmestys, mutta sillä hyvällä tavalla.

5xtennarit_vansoldskool

 

Vans – Old Skool

Vansin Old Skool ei kaipaa selityksiä tässä yhteydessä.

5xtennarit_commonprojects

Common Projects – Tournament

Mitäpä olisi listaus ilman sitä kaikkein parasta, eli Common Projectsia. Tournament edustaa isoveljeään Achillesta ehkä vieläkin pelkistetympää näkemystä tennarista. Syksyksi esitelty vahattu mokka on kovaa käyttöä kestävä ja yllättävän nätiltä vaikuttava materiaali. Lisäksi ajaton design ja moneen taipuva siluetti tekevät Tournamentista varteenotettavan vaihtoehdon loppukesän ja syksyn go to -tennariksi.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi