KMusta kirjoitti:
Thos kirjoitti:Osta ennemmin ll beania.

En ole perehtynyt oikein kumpaakaan merkkiin, mutta jos saisi perusteluita miks LL Bean "ennemmin" kuin Sorel?
Laadukkaampia? Parempi pohja? Ei-niin-mainstream?

Mikä tekee "ennemmin"-sanan tuohon vastaukseen?

Tämä tulee vähän myöhässä alkuperäisen postaajan kysymykseen, mutta ajattelin dokumentoida tänne jos joku muu etsii samaa vastausta jatkossa. Itse nimittäin olin tänä talvena juuri saman Sorel vs. LL Bean -kyssärin ääressä ja luin muun muassa tämän ketjun.

Päädyin lopulta ostamaan sekä Sorelit että kahdet Beanit. Linkit malleihin:

Sorel Caribou Wool
L.L.Bean Boots, Gumshoes
Bean Boots by L.L.Bean®, 8"

Ihan ensiksi täytyy sanoa, että ainakaan näitä malleja ei pidä keskenään verrata Sorel vs Bean koska kengät ovat täysin erilaiset ja eri tarkoituksiin sopivat.

Sorel:
  • Vedenpitävät ja lämpimät, ei tule kovallakaan pakkasella kylmä
  • Massiiviset visuaalisesti, painavat jalassa, kelkkasafarifiilis
  • Tosi hyvä grip sekä jäällä että lumessa
  • Made in China
L.L.Bean:
  • Vedenpitävät ja villasukkien kanssa riittävän lämpimät Helsingissä kaupungilla kävelyyn kovallakin pakkasella, pulkkamäessä alkoi -10 asteessa varpaat palella puolentoista tunnin kohdalla
  • Sirot, tyylikkäät, New England -pikkukaupunkifiilis
  • Hyvä grip sekä jäällä että lumessa mutta koska pohjan profiili tasaisempi, ei niin hyvä pito kuin Soreleissa
  • Made in Maine, USA (laatikossa oli mukana kortti jossa kengät tehneen henkilön nimi)
Beanin saitilla sanotaan: "Our L.L.Bean Boots are still sewn right here in Maine – one pair at a time – by expert craftspeople whose technical skills and passion for their work is evident in every pair of boots they make."

Itsestäni tuli kertaheitolla L.L.Bean -fani. Etenkin varrettomat Gumshoet ovat olleet lähes päivittäisessä käytössä koska ovat sekä lumessa, loskassa että vedessä erinomaiset jalkineet.

Mitä kokoon tulee, niin L.L.Bean suosittelee ostamaan yhtä kokoa pienemmän kuin normaalisti. Kahden ihmisen otannalla näyttäisi siltä, että Loaken UK-koko ja Beanin US-koko ovat samat (siis sama numero). Itse olen siis Loakessa UK8, ja Beanissa US8.

Sorelit ovat nähneet vähemmän käyttöä koska ostin Scandinavian Outdoorin myyjän kehotuksesta liian isot kengät. Seurauksena oli jo kahden käyttökerran jälkeen akillesjänteen ärtyminen, mitä yritän vielä kuukautta myöhemmin parannella. Liikkeelle kuitenkin isot kehut siitä, että suostuivat lopulta vaihtamaan kengät pienempiin vaikka olin jo käyttänyt omiani. Sen jälkeen ei kuitenkaan enää ole ehtinyt olla sellaisia pakkasia että olisin päässyt kokeilemaan.

L.L.Beanilla näyttäisi olevan 13.2.2019 asti clearance sale menossa, jopa 70% pois. Suomeen tilattaessa tulee tietenkin tullit päälle, mutta voi valita onneksi kuljetusmuodon jossa verot valmiiksi maksettu, eli tulevat perille ongelmitta.

Gumshoet tositoimissa:
Kuva
Soreleita on (tai oli ainakin vielä 5 vuotta sitten) myös Känädässä tehtyjä versioita.

Muuten yhdyn edelliseen arvioon, kelkkasafarifiilis on armoton mutta eipä ainakaan jalat palellu tai kastu ja pohja on lumella, jäällä ja märällä jäällä hyvä.

Punavuoressa näkyi äskeisellä pakkasjaksolla noin joka toisella vastaantulijalla Sorellit, joten Beaneilla on kyllä uniikimpi lumihiutale.
En tiedä miten noita voi verrata toisiinsa. Sorelit (ne tavallisimmat mallit, Caribou tai Pac) on arktisten olojen pakkaskenkä, Beanit taas loskassa tai syyssateessa tarpomiseen. Kumisaapasvertaus: Sorelit on tehty samaan käyttöön kuin Nokian Naalit, Beanit taas vastaa käyttötarkoitukseltaan enemmänkin Hai-saappaita.
Posio kirjoitti:En tiedä miten noita voi verrata toisiinsa. Sorelit (ne tavallisimmat mallit, Caribou tai Pac) on arktisten olojen pakkaskenkä, Beanit taas loskassa tai syyssateessa tarpomiseen.

Samaa mieltä. Jostain syystä niitä kuitenkin verrataan.
Tulensrmalta kyllä five star post, bean bootsit on tässä talvella itseäkin kuumotelleet. PItänee käydä yytsimässä LL Beanin liikkeessä Tokyossa kun sinne tänä vuonna pääsee piipahtamaan.
Itsellä ollut jo useamman talven Sorelin duck bootsit eli malli "Cheyanne II" ja on toiminut oikein hyvin. Vesi ja pakkanen pysyy ulkopuolella pahimmillakin keleillä. Ainoa miinus pohjan liukkaudesta, mutta eipä noita varsinaisesti jääkeleille ole tarkoitettukaan vaan lumeen ja loskaan.

Kuva
^hyvän näköinen malli tuo sirompi Sorel. Näytää olevan Sorelin nettikaupassa ihan mukavasti alennuksissa kenkiä kevään märkiin keleihin.

Itsellä on kolmisen vuotta ollut talvikenkänä Red Wingin 8138:t. Noin yhden numeron liian suurina toimittavat talvikengät virkaa lampaanvillapohjallisen kanssa. -10C asti menee normisukalla ja siitä eteenpäin sovitetaan villasukka väliin. Muutenkin käytän talvisin lähes aina jonkinasteisia villasekoitesukkia. Puuvillasukka on paholaisen keksintö. ;-)
Kuva

Spoiler:
:D
Kuva
https://www.sorel.fi/FI/womens-newbie-s ... 72&start=0
Details
On campus or off, these smart looking stompers increase your IQ by ten points the minute you lace them up, and are certain to impress even the shhhh-iest of librarians.
Best For: Casual, Light Rain, Light Snow

UPPER: Water resistant suede leather with felt. Fleece lining.
FOOTBED: Removable molded EVA footbed with heel cup and arch support. Fleece topcover.
MIDSOLE: EVA.
OUTSOLE: Outsole grade EVA with rubber traction pods.
Mullakin talvikenkä Red wingit. Toimistopäivinä keli kuin keli ja tulee käveltyä yhteensä 7 kilometriä päivässä ulkona työmatkaa. Kertaakaan ei ole vesi mennyt läpi, joten henkilökohtaisesti en näe tarvetta ll beaneille tai vastaaville.
Minulla myös talvikenkinä RW 9111/8140/877. Hyvin on toiminut tosiaan ohuella villa(sekoite)sukalla. Toi valkoinen pohja ei kyllä kovin pitävä ole. Ens talveksi onkin sitten Ice Cutterit haussa...
Ice cutterit palvelleet täällä muutaman vuoden. Ei pahaa sanottavaa kun ei paremmastakaan tiedä. Tänä talvena olleet todella paljon jalassa. Sisällähän ne käyvät kuumiksi eli toimistopäivää niillä ei pysty vetämään. Kannattaa siis palkasta riippuen vetäistä jalkaan tennarit tai John Lobbit.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.