Spectator kirjoitti:Mitä pellavalle kannattaa tehdä kun se on törkeän ryppyistä? Suittarin overshirtin selkämys ei enää meinaa laskeutua. Voiko antaa siltysrautaa varoen sisäpuolelta? Valmiiksi jo pieni kiilto kankaassa mutta ettei tulisi lisää?


Omassa markettisilitysraudassa on pellava-asetus, mutta todennäköisesti ei tee kummempaa kuin laskee vain raudan lämpötilaa.

Höyrystin olisi varmaan turvallisin, mutta itselleni riittävän toimivia vaihtoehtoja ovat olleet silitysraudan pitäminen sentin pari vaatteen yläpuolella ja painelemalla sitä nappia, joka puskee höyryä ulos tai sitten vanha kunnon suihkepullo+hiustenkuivaaja-kombo.
Silitä silitysliinan kanssa ja varo saumoja jos arveluttaa, alkaako kiiltää liikaa. Periaatteessa pellavan voi kyllä aina prässätä/silittää, jos on vuorikangas niin sen kanssa kannattaa vaan olla varovainen ettei kärtsää liian kuumasta raudasta.
Puuvillainen (100% lapun mukaan) Indigoferan liivi. Kerran pesty. Siinä on musta sileä selkäosa. Kerää ihan hitosti pölyä, ei näytä nukalta. Onkohan tuohon vaivaan jotain lääkettä, tehoaako esim. sähköisyyden poistaja suihke puuvillaan?
Drake's kuume pahasti taas päällä!! Tällä hetkellä ei ole Lontooseen mahdollista lähteä, mutta Stokikseen kylläkin, niin osaako kukaan sanoa mikä tarjonta NK:lla on? Strömsit yms tiedossa, mutta nyt vasta havahduin siihen, että NK:lla myös Drake's valikoimissa.
Mitäs guttaperkaa se on, jolla tennarien ulkopohjat on liimattu paikalleen tai millä liimaus kannattaa korjata? Suutarihan tän hoitais mutta paha tapa potkia tennarit jalasta nauhoja avaamatta on johtanut useammankin parin kohdalla pieneen repsottamiseen tuolta kantapään kohdalta ja hoituisi varmaan nopeammin ja ennen kaikkea edullisemmin kun liimaisi vaan itse. Ikuisiahan nämä ei kuitenkaan ole.
Kontaktiliimaa ja sillä kannattaa korjatakin. Marketista saa tuubin parilla eurolla. Suutarilla saattaa olla vähän tujumpaa tavaraa, mut ei niissä käsittääkseni kovin isoja eroja ole.

Parhaan pidon saa jos antaa liiman kuivua levittämisen jälkeen yön yli ja sit aamulla pöhöttää kuumailmapuhaltimella tai hiustenkuivaajalla pinnat uudelleen tahmeaksi ennen liittämistä, mut tämäkin on jo vähän hifistelyä.
Löytyykö Tampereelta (tai lähialueelta) suositeltavaa suutaria, jos tarpeena olisi ainakin yksien GYW-kenkien pohjien vaihto ja mahdollisesti toisien Margom-pohjan paikkaus?
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.