Ajattelin talveksi hankkia villakankaiset housut. En etsi suoria housuja, vaan chinojen tilalle vastaavan kasuaalia, mutta lämpimämpää vaihtoehtoa. Tämä onkin osoittautunut odotettua hankalammaksi. Varustelekassa olisi yhdet. Niiden suuri muovin määrä eikä leikkaus kuitenkaan innosta. Haussa olisi yksiväriset, mielellään tumman siniset, mustat, vihreät tms. Malliltaan housut saisivat olla ehkä tapered fit, ei mitään liian tiukkaa, mutta ei mitään huumorileveyttäkään.  En oikein tunne kankaita. Olisiko esim. tweed, sarka tai muu vastaava hyvä?  Mistä näitä kannattaisi lähteä etsimään? Mielellään ostaisin kivijalkamyymälästä.
Budjettivaihtoehtona katsoisin Uniqlon, siellä on ollut villaista, villasekoitteista ja heattech-kankaista housua viime kausina. Heattech on periaatteessa pelkkää muovia, mutta tuntumaltaan ja talvikelpoisuudeltaan silti aika asiallinen yhden parin kokemuksella. Muutoin mm. Norse Projects on ollut kuvauksen mukaisissa housuissa takavuosina aika hyvä merkki ja talvivalikoimassa villaisia ja molskisia chinontapaisia, mutta tämän talven mallistossa ei näyttäisi oikein löytyvän muuta kuin tavallisia puuvillachinoja ja vakosamettia.
Sarkakangas on todennäköisesti sitä mitä haet. Sitä ei löydy kuin suorissa housuissa ja sitten armeija-tyylisissä vaatteissa. Se on kestävää ja kohtuullisen lämmintä, mutta jos on tottunut pitämään lyhyitä alushousuja, niin tuntumaan voi joutua totuttelemaan. Voi myös tulla vähän kuuma sisätiloissa istuessa. Aika huonosti saa miltään valmistajalta, joltain voi löytyä suorat housut, joista voi periaatteessa koittaa silittä vekkejä pois, mutta kyllä ne edelleen näyttää vähän pukuhousuilta. Melkein sanoisin, että löysät puuvilla-chinot ja polveen asti ulottuvat alushousut ajavat lämmön suhteen yhtä hyvin asian, jos pääasiallinen tarve on kävely kaupungissa kovilla pakkasilla.
Suosituksia/ideoita mistä saisi parin viikon sisään perus valkoisen rtw paidan kääntökalvosimilla? Leveähköt hartiat usein ongelmana, mutta mittaa ei tähän hätään kerkeä tilaamaan. Plussaa jos hinnoissa päästään mitan alle ja/tai löytyisi Helsingistä.
Jay kirjoitti:Suosituksia/ideoita mistä saisi parin viikon sisään perus valkoisen rtw paidan kääntökalvosimilla? Leveähköt hartiat usein ongelmana, mutta mittaa ei tähän hätään kerkeä tilaamaan. Plussaa jos hinnoissa päästään mitan alle ja/tai löytyisi Helsingistä.

Kävisin itse Schoffassa kääntymässä: https://schoffa.com/product-category/ma ... hlapaidat/

Minulla yksi rtw valkoinen pukupaita heiltä ja ollut oikein hyvä nyt muutaman vuoden.
Aimo Annos kirjoitti:Ajattelin talveksi hankkia villakankaiset housut. En etsi suoria housuja, vaan chinojen tilalle vastaavan kasuaalia, mutta lämpimämpää vaihtoehtoa.


Mites olisi villaflanelliset housut? Suitsupplyltä ja schoffasta ainakin taitaa löytyä kohtuuhintaisia Vitale Barberis canonicon kankaasta tehtyjä. Näissä uutena vekit jotka aika nopeasti häviävät käytössä vähänkin slimmillä mitoituksella. Omaan makuun näissä parhaiten toimiva väri ja kasuaalein on vaaleanharmaa. Huomaa kyllä paksuihinkin puuvillachinoihin verrattuna positiivisen eron kankaan lämpimyydessä ihoa vasten. Miinuksena kulutuskestävyys.
Saako vetoketjua korjattua mitenkään järkevästi? Tennarissa oleva, jota ei tietenkään ole tarkoitettu avattavaksi niin että puolet irtoavat toisistaan eli siellä ei ole sitä vetimen läpi pujotettavaa kärkiosaa. Ja muutenkin olemattoman vähän tilaa yrittää pakottaa paikalleen eli pitäisi ehkä myös hieman ratkoa irti.

Onko tuollainen korjattavissa vai onko tässä aina uuden vetoketjun paikka? Niken talvikengät, ei mitenkään hype-sellaiset joten onko nämä ehkä kuitenkin nyt roskaa?
Osaako joku sanoa, onko ruotsissa jokin vastaava foorumi/kauppapaikka kuin tyylit.fi vai onko Blocket käytettyjen laatuvaatteiden päämyyntikanava? Jonkin verran tulee Blocketia selailtua ja sen kautta joskus jotain ostanutkin, mutta jotenkin tuntuu, että siellä on vähemmän kiinnostavaa/hyvää kamaa myynnissä, mitä voisi olettaa pl. haippimerkit SI, Moncler jne. sekä jotain ruotsalaisia merkkejä, kuten Acne.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.