Jos ostaa loop-wheel ja made in Japan, niin harvoin menee collari pieleen. Ostin Mr. Porterin aleista 3? vuotta sitten noilla spekseillä ja hyvin kestänyt käyttöä. Ei roiku ja tule löystyneen näköiseksi, vaikka olisi pidempään päällä.
Tahtoisin tummanharmaat suorat housut perinteiseen tyylikkääseen arkipukeutumiseen. Huomaan kuitenkin olevani jotenkin täysin hukassa, mitä housujen hankkimiseen tulee. Mitä materiaalia laadukkaiden housujen olisi syytä olla ja mitä muuta housujen hankkimisessa tulisi huomioida? Housut toki yleisesti venyvät itse käytössä, mutta monet materiaalit taas kutistuvat pesujen myötä iän kanssa pienemmäksi. Housuja ei toki pitäisi hirveän usein pestä, mikä vähentäisi tätä ongelmaa...

Eli kaipailisin vähän vinkkejä perus tyylikkääseen arkikäyttöön sopivien housujen hankkimiseen, jotka kestäisivät ikää. On kuitenkin todennäköistä, että joutuisin käydä vähintäänkin lyhentämässä lahkeita, jos ostaisin suoraan hyllyltä housut, joten on käynyt mielessä, että pitäisikö joskus vain hemmotella itseään materialla ja käydä Herrainpukimosta hankkimassa mittatilauksena pöksyt, mutta toki tällöin liikuttaisiin selvästi yli 200e hintaluokassa per housut.
Riippuu vähän mitä tarkoitetaan tyylikkäällä arkipukeutumisella, mutta suoriin housuihin on villa materiaalina varmasti monikäyttöisin. Muuta huomioitavaa on tietysti istuvuus ja etenkin tarpeeksi korkea vyötärö, joka tuppaa hyllytavarassa olemaan nykyään aika matala.

Näinä nettikauppojen aikoina neuvoisin silti menemään ihan kivijalkaan esittämään asiasi, saat varmasti asiantuntevaa palvelua ja hyvin istuvat housut. Samalla selviää toisiko mittatilaus mahdollisesti merkittävää lisäetua. Sauma, Caine, Schoffa, Herrainpukimo, mitä näitä nyt on.
Hiljalleen päivittänyt vaatekaappia laadukkaampaan. Kengät, takit ja neuleet alkaisi olla hyvällä alulla, paitoja voisi alkaa seuraavaksi katselemaan. Omaan haastavan ruumiinrakenteen niin, ei oikein valmiista paidoista ole sopivia löytynyt. Uniqlon paitoja kaapissa, joissa hihat hieman lyhyet. Osassa pukupaitoja taas hihat kunnossa, mutta tilaa vyötärön kohdalla turhan paljon kangasta.

Haussa ei ole timmit paidat, vaan klassisella tavalla hyvin istuvat. Ajatuksena hankkia laadukkaammat arkipaidat. Eli esimerkiksi kasan OBD-kauluksella olevia.

Muutama kysymys siis:
- Tuleeko merkkejä mieleen joissa pitkälle normaapainoiselle sopiva mitoitus? Hihat loppuu kesken tai sitten leveyttä on reilusti liikaa. Mistä foorumin pitkät miehet hankkii paitansa?
- Herrainpukimon nettisivuja katsellut ja pohtinut paitapaketin ja irtotakin teettämistä. Onko kokemusta millainen laatu heidän paidoissaan on?
- Mitä muita toimijoita on, joilta saisi kauluspaitaa teetettyä?
Moikka! Etsin nahkaisia varsikenkiä, mulla ei sellaisia ole ennen ollut niin mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon? Olen löytänyt jotain hyvännäköisiä malleja, mutta aika tyyriitä tuppaavat olemaan ainakin uutena esim. Viberg service boot ja last 2030. Olisko jotain vinkkejä halvemmista vastaavan tyylisistä merkeistä ja myös siitä missä voisi käydä livenä koittamassa jalkaan + tietääkö joku millaista laatua Frye:n kengät on ja myydäänkö niitä jossain päin Helsinkiä?
Etsinnässä mustaiset nahkaiset chelsea nilkkurit. Plussaa olisi jos eivät olisi ihan mahdottoman hintaiset ja jos pääsisi kokeilemaan jossain tai saisi helposti palautettua jos tilaa väärän koon. Kengät ovat tulossa talvikäyttöön, mutta haussa kengät joissa ei ole kovin korkea korko.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.