Kuva

On tullut Hugo Bossin vuoro altistaa logonsa sans-serifikaatiolle, lista yllättyneistä:
...

Tämä on ensimmäinen muutos Bossin logoon 50 vuoteen. Vaikka Boss ei välttämättä ole brändinä se kaikista kiinnostavin varsinkaan tällä foorumilla, niin se on silti kiistatta tietynlaisessa ikonisessa asemassa. Täytyy sanoa että jotain tässä uudistuksessa on menettetty, mutta ehkä tämä sitten vetoaa nykyajan veeteihin ja vanhemman sukupolven on aika väistyä.
“We don’t want to change the brand completely, but we do want to make it younger and more relevant.”

https://finance.yahoo.com/news/hugo-bos ... 00588.html

BoF:n hyvä juttu ilmiöstä yleisesti:
https://www.businessoffashion.com/opini ... balenciaga

Makia ei myöskään ole tällä palstalla yleensä kehuja kerännyt. En itsekään yhtään firman vaatetta omista, mutta musta on ihan kiva, että Suomessakin on merkkejä, joilla on yritystä. Musta tämä näyttää ihan hyvältä ja voisin harkita jonkun kappaleen ostamista: https://makia.com/winter-2021/
Makiassa ei kyllä oikein mikään iske. Logosekoilut sikseen mutta sellainen fiilis, että on menty taas imago edellä ja ensin mietitty jänniä juttuja kuten että meidän kamaa ei saa alennuksesta jne.

Tuotanto siellä, mihin imago on fiksattu on tietty vähän liian vaatimista. Kai?
Makialla voisi olla teoriassa saumoja asettua johonkin samanlaiseen lokeroon kuin vaikka erilaisilla netin foorumeilla tykätyt Norse Projects tai nyt kuopattu ja Reigning Champin sporttikamoihin keskittynyt Wings+Horns, mutta joku vaikeasti määriteltävä asia kokonaisuudessa jää tanskalaisten ja kanadalaisten taakse. Pitäisi olla ehkä vielä pykälää minimalistisempi mutta ”perinteisen” workwear/urheilu/casuals-touhun piiriin mahtuva yleisilme ja toisaalta pykälää paremmat tai kiinnostavimmat materiaalit, kuten esimerkiksi noiden kahden tavaroissa usein on/oli.
Makia on omissa mielikuvissani asettunut mukavasti sinne Tommy Hilfigerin, Gantin, ja muiden markettimerkkien joukkoon, joita on helppoa ja turvallista tavisten ostaa ja käyttää. Jos olisin Makia niin siellä haluaisin pysytelläkin, koska sieltähän se raha tulee.
Joitain vuosia sitten katsoin heidän tarjontaa nuorison vaatekaupassa ja taisin siitä tännekin kirjoittaa, mutta muutaman metrin päästä tuotteet näytti ihan hyvältä ja mallit oli hyvin kopioitu. Vähän sieltä sun täältä varastettu ideoita mikä on hyvä juttu, mutta sitten kun otit tuotteen käteen, niin jotenkin materiaalit eivät vakuuttaneet ja työnlaatu. Suunnittelu & ideat hyvä, tuotanto huonoa.
starsailor kirjoitti:Joitain vuosia sitten katsoin heidän tarjontaa nuorison vaatekaupassa ja taisin siitä tännekin kirjoittaa, mutta muutaman metrin päästä tuotteet näytti ihan hyvältä ja mallit oli hyvin kopioitu. Vähän sieltä sun täältä varastettu ideoita mikä on hyvä juttu, mutta sitten kun otit tuotteen käteen, niin jotenkin materiaalit eivät vakuuttaneet ja työnlaatu. Suunnittelu & ideat hyvä, tuotanto huonoa.


Omalla Farkku/huppari- kaudella tuli Makiaa ostettua poistomyynneistä kun lähikauppa myi alennusmyynneissä. Viimeisestä Makia-ostoksesta varmaan reilu 5-vuotta.

Makian laatu vaihteli jo tuolloin melko reippaasti. Innostuin merkistä kun sai hinnaltaan todella laadukkaan villapaidan ensiostoksella. Tämän jälkeen laittoi farkut, joita kanssa tuli pidettyä paljon. Alkuvaikutelma oli merkistä positiivinen.

Sitten alkoi jäätävä alamäki. Erehdyin täydentämään vaatekaappia enemmän kyseiseltä merkiltä: Kaulusfarkkupaidasta hajosi napit ensimmäisessä pesussa, Sama kohtalo oli farkkujen kanssa. Flanellipaita meni parin pesun jälkeen nukkaiseksi ja menetti muotonsa.

En tiedä mikä romahdus tuossa kävi. Farkut esimerkiksi piti olla identtiset, mutta uudet ei montaa päivää kestäneet.

Nykyään on oma pukeutuminen mennyt siihen suuntaan, että haastava löytää Makialta mitään mitä päälle laittaisi.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.